Datum: 20080605 Titel: Politiebericht Dordrecht en Zwijndrechtse Waard **DATUM*** Arnold zegt: Politie Zuid-Holland-Zuid, index new Titelbalk gaf: Politie.nl

Politie Zuid-Holland-Zuid

05/06 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 05-06-2008 o Persberichten district I

RIJBEWIJS INGEVORDERD
ZWIJNDRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 4 juni op donderdag 5 juni een 27-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden op de Laan van Walburg. Hij raakte in de nabijheid van de rotonde op de Laan van Walburg het trottoir, vermoedelijk door een verkeerde manoeuvre / stuurfout. Hierdoor raakte het rechter voorwiel beschadigd en de luchtband leeg. De politie werd hierover geïnformeerd en nam de automobilist een blaastest af. Dit vanwege het vermoeden van alcoholgebruik. De man blies 1,5 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd.

SNELHEIDSCONTROLE
DORDRECHT Op de Amstelwijckweg is door het Verkeershandhavingsteam woensdag 4 juni tot twee keer toe gecontroleerd op snelheid. s Morgens werd tussen 07.30 en 09.00 uur gecontroleerd middels de radar. Van de 91 passanten reden er 67 te hard. Zij krijgen de bekeuring thuis. Gezien het hoge aantal te hard rijders werd er s middags wederom gecontroleerd op dezelfde locatie. Tussen 15.30 en 18.00 uur kwamen er 413 weggebruikers voorbij, 250 van hen reden ook deze keer te hard. Ook zij krijgen de bekeuring thuis.

FIETSER BELANDT OP AUTO
DORDRECHT In de straat Wantijpark ter hoogte van het Wantijpaviljoen is woensdagavond 4 juni een 15-jarige jongen gewond geraakt. Vanaf het Wantijpaviljoen reed een auto weg bestuurd door een 25-jarige man uit Sliedrecht. Hij wilde op de t-splitsing linksaf richting Badweg. Op dat moment kwam de 15-jarige op de fiets van links. Beide weggebruikers schrokken vermoedelijk zo van elkaar dat beiden remden. Door het hard remmen vloog de jongen van zijn fiets en belandde op de voorruit van de auto. Daarna viel hij op de grond. De gewonde jongen werd op de wervelplank naar het ziekenhuis gebracht. Zijn schouder is uit de kom en hij heeft een pols gebroken. Mogelijk heeft hij ook rugletsel maar dat wordt nog onderzocht. Politieonderzoek heeft vooralsnog uitgewezen dat er geen sprake is geweest van een daadwerkelijke botsing.

ERVANDOOR
DORDRECHT Twee 16-jarige jongens uit Dordrecht zijn woensdagmorgen 4 juni door de politie aangehouden. Zij reden op de kruising Overkampweg/fietspad Oostzijde Rondweg door het rode licht. Dit werd gezien door surveillerende agenten. De agenten wilden de bestuurder hiervoor bekeuren maar bij het zien van de agenten ging het tweetal ervandoor. Ze dropten de bromfiets bij de Kapteynflat en renden weg. Een van de agenten stapte daarop uit en zette de achtervolging te voet in. Hij wist ze op de Neptunuslaan in de kraag te vatten. Ze werden meegenomen naar het bureau waar de bestuurder drie bekeuringen kreeg (door rood rijden, stopteken negeren en id-bewijs). De bromfiets bleek in orde te zijn en niet van diefstal afkomstig.

STAGIAIR VERDACHT VAN DIEFSTAL LAPTOP WERKGEVER DORDRECHT De politie heeft woensdagmiddag 4 juni een 15-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van verduistering in dienstbetrekking. De knul liep stage bij een fietsenwinkel in Wielwijk waar hij woensdagmorgen een laptop wegnam. Hij zette er een dummy voor in de plaats zodat het personeel niet direct door had dat de laptop weg was. Vervolgens belde hij aan bij een willekeurige bewoonster in de Van Spilbergenstraat met de vraag of de vrouw zijn laptop die dag wilde bewaren. Als smoes zei hij dat hij op straat moest werken en bang was dat de computer dan gestolen werd. De vrouw nam de laptop enigszins verbaasd in ontvangst. Ze vertrouwde het toch niet helemaal en lichtte de politie in. Die ging op onderzoek uit en kwam er door de gegevens in de laptop achter dat die toebehoorde aan de fietsenwinkel in Wielwijk. Het personeel werd geïnformeerd en zodoende kwam men uit bij de stagiair. Hij is in verzekering gesteld.

OVERLASTGEVENDE MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft woensdagmorgen 4 juni een 49-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Beekmanstraat. De man veroorzaakte overlast in de straat. De man zou alcohol drinken, recalcitrant gedrag vertonen richting bewoners en discriminerende uitlatingen doen naar hen. De politie nam poolshoogte en sprak de man aan op zijn gedrag. De agenten hadden echter hun hielen nog niet gelicht toen de man tegenover een aantal omwonenden zijn broek liet zakken en zijn geslachtsdeel toonde. De politie greep in en hield de man aan. Hij werd ingesloten en bezocht door een ggd-arts in verband met zijn psychische gesteldheid. Hij werd woensdagavond weer heengezonden en zal een hulpverleningstraject in. De politie houdt de man in de gaten.

AANRIJDING ONDER INVLOED
DORDRECHT Een 44-jarige vrouw uit Dordrecht is woensdagavond 4 juni door de politie aangehouden op de Ruys de Beerenbrouckweg. De vrouw reed onder invloed van alcohol in de Abel Tasmanstraat tegen een geparkeerd voertuig. Vervolgens reed ze hard tegen de stoeprand waardoor ze haar band de vernieling in reed. Ze wist door te rijden op de velg maar kon op de Ruys de Beerenbrouckweg worden achterhaald. Ze blies 1,7 promille. Haar rijbewijs werd ingevorderd.