Politie Zuid-Holland-Zuid

Aanhoudingen na diefstal en handel in metaalafval

Alblasserdam , 05-06-2008 o Op woensdagmiddag 5 juni heeft de politie twee mannen aangehouden in een staalbedrijf aan de Ruigenhil. De mannen van 47 en 57 jaar uit respectievelijk Nieuw-Vossemeer en Roosendaal zijn werkzaam op het terrein van het bedrijf . Op donderdagmiddag 6 juni werden nog twee medewerkers aangehouden. Dit betreft een 59-jarige man uit Papendrecht en een 56-jarige man uit Dinteloord. De vier mannen worden verdacht van diefstal en het handelen in (afval van) metaal in de afgelopen jaren.

Het bedrijf kwam de verdachten op het spoor na een onderzoek naar de verdwijning van nikkel in de afgelopen maanden. Dit was aanleiding voor het bedrijf de afvalstromen nauwkeurig te onderzoeken. De beveiligers van het bedrijf stuitten daarbij op een afvalcontainer met schrootafval. De container stond op een ongebruikelijke plaats. Ook bleek dat het vervoer van het afval op ongebruikelijke wijze plaatsvond.
Het bedrijf heeft aangifte gedaan. De recherche doet onderzoek in de zaak en hield de beide mannen buiten heterdaad aan. De verdachten die op woensdag 5 juni werden aangehouden zijn na verhoor in verzekering gesteld.