Ministerie van Defensie

05-06-2008 16:30

GRATIS INTERNET OP KAZERNES

Militairen kunnen sinds vandaag draadloos en gratis internetten op de legeringskamers. Staatssecretaris Jack de Vries gaf hiervoor het officiële startsein op de Generaal Kootkazerne in Garderen.

Gratis internet op de kazerne is één van de maatregelen die voortvloeien uit de aanbevelingen van de "Commissie Staal". De maatregelen moeten bijdragen aan een goed werkklimaat bij Defensie en gewenst gedrag bevorderen.

De uitvoering van de aanbevelingen van de "Commissie Staal" verloopt volgens plan. Zo is Defensie inmiddels begonnen met renovaties in werk- en verblijfsruimtes. Daarnaast hebben commandanten een fonds ter beschikking gekregen waarmee ze activiteiten voor hun personeel kunnen organiseren die gewenst gedrag stimuleren. De vorig jaar geïntroduceerde gedragscode maakt onderdeel uit van militaire trainingen en -opleidingen. Ook is er aandacht voor het bevorderen van goed leiderschap.

Rond de zomer worden de resultaten bekend van het onafhankelijke vervolgonderzoek naar het voorkomen van ongewenst gedrag binnen Defensie.