Veilig Amsterdam


Samen werken aan een veilig, schoon en bereikbaar Westpoort

Westpoortgebied van verre

Downloads

* Veiligheidsplan Amsterdam 2007-2010 - Actieplan 2008


* Westpoort

* Het Van Traa-team


5 juni 2008

Het college van B&W heeft op 3 juni ingestemd met het Veiligheidsplan
2008-2010 Westpoort. Dit plan is een voortgezet meerjarenplan waarin tot 2010 lopende initiatieven en projecten worden afgerond.

In dit plan worden de volgende prioriteiten gesteld dan wel voortgezet:

* het weren van georganiseerde criminaliteit in Westpoort,
* de inzet van integrale gebiedsacties,

* het tegengaan van inbraken in bedrijven en autoâs door voorlichting,

* betere verlichting en

* voldoende surveillance in en rondom het gebied.

Veilig ondernemen
De veiligheid in Amsterdam heeft de komende jaren de hoogste prioriteit. Veiligheid in Amsterdam betekent ook veilig ondernemen. Voor Westpoort is de volgende doelstelling overeengekomen: de ontwikkeling van een veilig gebied met integere ondernemers en een gezond bedrijfsklimaat.

Dit doel wordt bereikt door gerichte inzet van politiecapaciteit, een toename van het aantal gevestigde bedrijven met 5%, een stijging van de gemiddelde waardering van de ondernemers in het gebied naar een 7 en integrale gebiedscontroles waarbij ondernemingen bezocht en gecontroleerd worden.

Achtergrond
Het veiligheidsplan is een voortzetting van het meerjarenplan Westpoort 2003-2006. In 2007 is er voor dit meerjarenplan 2008-2010 een eerste aanzet gegeven door de Kerngroep Westpoort. Speciaal voor het gebied is een nieuwe gebiedsregisseur vanuit het Van Traa-team aangesteld. De hoofdlijnen van dit veiligheidsplan zijn in het Actieplan 2008 (Veiligheidsplan Amsterdam 2007-2010) vastgesteld. Het actieplan Westpoort is hier een onderdeel van.