Gemeente Asten


05-06-2008
Ontwikkeling visie voor de toekomst bedrijventerreinen in Asten en Someren

De gemeenten Asten en Someren willen er voor zorgen dat er nu en in de toekomst voldoende kwalitatief hoogwaardige bedrijventerreinen beschikbaar zijn. Locaties die nauw aansluiten op de wensen en behoeften van het lokale bedrijfsleven.
Om deze wensen in beeld te brengen, willen de beide gemeenten schouder aan schouder optrekken met ondernemers op de bedrijventerreinen.

Intentieverklaring
Op 22 mei jl. hebben de gemeenten Asten en Someren samen met de lokale ondernemersverenigingen OVA, OVS en ICAS, de Kamer van Koophandel Brabant, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven met het tekenen van een intentieverklaring het startschot gegeven voor het project 'Bedrijventerreinen Asten Someren'. Het doel is om gezamenlijk te komen tot een visie op bedrijventerreinen.

Workshops
Als onderdeel van het project wordt voor beide gemeenten een workshop georganiseerd. Alle ondernemers en vastgoedeigenaren op de bedrijventerreinen in Asten en Someren zijn hiervoor uitgenodigd. Tijdens deze bijeenkomsten worden ondernemers gevraagd hun mening te geven over hun huidige huisvestingssituatie, hun toekomstverwachtingen en eventuele uitbreidingsbehoeften. Daarnaast wordt per bedrijventerrein met behulp van de aanwezige ondernemers een sterkte-zwakte analyse gemaakt. Deze analyse wordt vervolgens gebruikt om de visie verder in te vullen.
Ondernemers en vastgoedeigenaren op de bedrijventerreinen hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor deze workshops. Ondernemers die geen uitnodiging hebben ontvangen voor één van de workshops, zijn alsnog van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Data workshops:
16 juni 2008 van 16.00 uur tot 18.00 uur in Hotel Nobis, Nobisweg 1, Asten
voor de ondernemers/eigenaren op de bedrijventerreinen in Asten

17 juni 2008 van 16.00 uur tot 18.00 uur in het gemeentehuis van Someren, Wilhelminaplein 1, Someren
voor de ondernemers/eigenaren op de bedrijventerreinen in Someren

De agenda luidt als volgt:
16.00 uur Ontvangst;
16.10 uur Welkomstwoord door de wethouder;
Inleiding Economisch Actieprogramma;
Toelichting agenda;
Warming-up door voorzitter ondernemersvereniging; 16.25 uur Het doel van de bijeenkomst;
Resultaten tot nu toe;
17.00 uur Opsplitsen in deelgroepen;
Inventarisatie sterke en zwakke punten, kansen en bedreigingen per bedrijventerrein
Functioneren van het bedrijventerrein, wensen, behoeften; 17.30 uur Pauze;
17.40 uur Terugkoppeling van de bevindingen van de resultaten in de deelgroepen;
Uitleg van het vervolg tot 2009;
18.00 uur Afsluiting door wethouder/voorzitter van ondernemersvereniging.

Planning
In de planvorming wordt niet alleen de planning en invulling van nieuw uit te geven terreinen meegenomen, maar wordt ook een masterplan ontwikkeld voor de revitalisering en betere benutting van reeds bestaande terreinen. De visie kent een doorkijk van 15 jaar tot 2023 en dient uiteindelijk als opmaat voor bedrijventerreinenbeleid van beide gemeenten. Denk daarbij aan onder meer nieuwe bestemmingsplannen en een uitgifteprotocol voor nieuwe bedrijventerreinen. De visie wordt naar verwachting in het 2^e kwartaal van 2009 afgerond.

Vragen of aanmelden?
Voor vragen of aanmelden voor één van de workshops, kunt u contact opnemen met de heer J-W van der Mark, bedrijfscontactfunctionaris van de gemeenten Asten en Someren. E-mail: j.vdmark@asten.nl. Opgeven o.v.v. naam, adres, woonplaats en datum van deelname.