Grote verkeerscontrole

Didam, 05-06-2008 o De politie in de Achterhoek heeft donderdag 5 juni in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee en Inspectie Verkeer en Waterstaat een technische verkeerscontrole gehouden op een parkeerplaats langs de A 18 onder Didam. Het aantal overtredingen was gering en de politie is tevreden over dit gegeven.

In totaal werden ruim 100 voertuigen en hun bestuurders door de 15 aanwezige ambtenaren gecontroleerd. Motorrijders selecteerden de voertuigen op de snelweg en escorteerden hen naar de parkeerplaats. Gelukkig bleken de meeste bestuurders hun voertuig en persoonlijke bescheiden in orde te hebben.

Zeven bestuurders werden bekeurd voor: 2 x kapotte spiegel, 2 x geen gordel, 1 x onnodig claxonneren, 1 x niet handsfree bellen, 1 x losbreekreminrichting niet op de juiste wijze bevestigd.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat trof een viertal overtredingen aan waarbij in één geval geknoeid was met de tachograafschijf. Twee bestuurders hadden geen bestuurderskaart of geen chauffeursdiploma en in het laatste geval bleken de vervoerde gasflessen niet te zijn vastgezet.