Leefbaar Rotterdam

Recente schriftelijke vragen

* Verhuizing agenten

* Polen en Oost-Europeanen in Rotterdam

* Doelstelling Rotterdam Climate Initiative te hoog
* Wijkgebouw Kamelia

* Keuzevrijheid voor klanten van de gemeentelijke overheid

donderdag, juni 05, 2008

Leefbaar wil duidelijkheid voor Vreewijk

Leefbaar Rotterdam heeft, samen met de SP, een verzoek tot het houden van een interpellatiedebat ingediend. Tijdens de vergadering van 12 juni moet er duidelijkheid komen voor de bewoners van Tuindorp Vreewijk. Hun wijk wordt al jaren bedreigd door sloopplannen. Leefbaar en de SP willen hier definitief een stokje voor steken.

Op 29 november van het vorige jaar diende Leefbaar Rotterdam tijdens het stadsvisiedebat een motie in die de bedreigde eengezinswoningen in Vreewijk van de sloop moesten redden. Helaas stemde de PvdA-fractie toen tegen deze motie, waardoor de bewoners in onzekerheid bleven over hun toekomst en Com.wonen zijn sloopplannen overeind hield.

Nu, ruim een half jaar later lijkt de PvdA weer eens een draai te hebben gemaakt. We zien minister Plasterk door Vreewijk wandelen en horen dat Vreewijk beschermd stadsgezicht moet worden. De wijk is het helemaal waard, stelt de cultuurminister. In navolging van de minister lijkt ook de verantwoordelijke wethouder in beweging te komen. Waar hij eerder slechts als intermediair op wilde treden, geeft hij nu aan alvast te handelen alsof de buurt al bescherming geniet.

Positieve signalen dus vanuit de PvdA, maar wederom zonder echt zekerheid te bieden. Tijd dus om de motie van 29 november weer van stal te halen. Leefbaar en de SP willen immers wel definitief duidelijkheid voor de bewoners. Als handreiking aan de PvdA zal aan de oude motie toegevoegd worden dat alleen in enkele uiterste gevallen, en in overeenstemming met de onderzoeksresultaten van TNO, er gesproken mag worden over sloop van woningen.

Door Jeremy op 2008 06 05

Mooi,en nu de Wielewaal. Dat mag ook niet weg. Of ze gaan het slopen en er komen villa's te staan. Óf het blijft staan en de huur word zo om laag gegooid dat iedereen er kan wonen. Met andere woorden : onze rustige buurd word óf een kakkersbuurd (tussen 2 risicogebieden in) óf het word een ghetto met oevrheersende urban-culture figuren. Nee! Het moet de wielewaal blijven zoals het nu is. Kom eens kijken hoe rustig het is, hoe gezellig we met elkaar om gaan.
Page 1 of 1 pages