Bve Raad



Promotiecampage: Marshals aan de slag

In Studio 21 op het mediapark in Hilversum hebben de staatssectretaris van OCW, MBO Raad, Stichting BBN en MBO 2010 gezamenlijk het startschot gegeven voor de promotiecampagne mbo. Dat gebeurde met het lanceren van de Marshals: Bekende Nederlanders en mensen uit het (lokale) bedrijfsleven die zich gaan inzetten voor een positieve beeldvorming van het mbo.

Presentator/acteur Waldemar Torenstra, bløfdrummer Norman Bonink en Henk Zwiers, wethouder Onderwijs in Ridderkerk werden officieel benoemd tot marshal. Overige ambassadeurs, zoals Cas Spijkers, Job Cohen en Erica Terpstra maakten zich via een speciaal door mbo'ers gemaakte film aan de genodigden bekend. De Marshals gaan regionaal en landelijk aan de slag om bij te dragen aan de doelstelling van de campagne. Hierbij valt te denken aan het leveren van stageplaatsen, het geven van gastlessen of het fungeren als persoonlijke coach voor studenten.

Tijdens de bijeenkomst werd ook bekend gemaakt dat de aan het mbo gelieerde tv-serie UR een vervolg zal krijgen bij de NCRV.

Meer informatie:
www.kiesmbo.nl
www.mbomarshals.nl
www.ur.tv