Woonbond


05-06-2008

Woonzorg Nederland en LVGO bundelen krachten

Woningcorporatie Woonzorg Nederland en de Landelijke Vereniging Groepswonen van Ouderen (LVGO) hebben hun krachten gebundeld en werken sinds 1 juni 2008 nauw samen. De organisaties verbinden zich in elk geval voor een periode van vier jaar aan elkaar, om op die manier meer woongroepen voor ouderen te realiseren.

Woonzorg Nederland en LVGO zijn beide actief op het terrein van huisvesting voor ouderen. De organisaties hebben afgesproken om samen minimaal twee nieuwe bouwprojecten per jaar te starten. Verder worden de diensten voor LVGO-leden uitgebreid met diensten uit het pakket van Woonzorg Nederland, zoals een maaltijdservice en onderhoudsabonnement. Woonzorg Nederland steunt de LVGO jaarlijks met een financiële bijdrage voor de begeleiding van woongroepen van ouderen.

De LVGO is een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen en groepen die in een woongroep willen gaan wonen of een woongroep willen gaan opzetten. Daarnaast behartigt zij de belangen van senioren die voor groepswonen hebben gekozen. Er zijn ongeveer 150 woongroepen en 40 initiatiefgroepen lid van de LVGO. Verder telt de vereniging ruim
1.000 individuele leden.

Woonzorg Nederland is een woningcorporatie gespecialiseerd op het gebied van wonen, service en zorg aan senioren en jongere mensen met een beperking. Woonzorg Nederland beheert 26.500 zelfstandige woningen en 18.000 appartementen in verzorgingshuizen en verpleeghuizen.