Politie Zeeland


Politieberichten Zeeland 5 juni 2008


W-1143-2008 Aanhouding in Middelburg
Politie Zeeland heeft woensdagavond rond 23.15 uur, aan 't Zanddorp in Middelburg, een 25-jarige man uit Middelburg aangehouden.
De man wordt ervan verdacht eerder die avond spiegels, van auto's die geparkeerd stonden in de omgeving van de De Ruyterstraat, te hebben vernield. Ook wordt hij ervan verdacht een bushokje aan de Koudekerkseweg te hebben vernield.
Tot nu toe hebben vier personen aangifte of melding gedaan van vernieling van hun personenauto.

W-1144-2008 Diefstal trilplaat, Oostkapelle
Tussen vrijdagavond 18.00 uur en woensdagavond 20.00 uur is vanuit een schuur op een bedrijfsterrein aan de Dunoweg in Oostkapelle een trilplaat weggenomen.
De trilplaat heeft een waarde van honderden euro's.

W-1145-2008 Reanimatie na aanrijding in Middelburg
Donderdagochtend rond 08.55 uur vond er op de Buitenruststraat in Middelburg een aanrijding plaats tussen een personenauto en fiets.
De 41-jarige bestuurster van de personenauto uit Breda stond aan de rechterzijde van de Buitenruststraat geparkeerd (zijstraatje richting Woongoed).
Toen ze haar linkerportier opendeed fietste de 83-jarige fietser uit Middelburg de auto aan de linkerzijde voorbij. Hij reed tegen het openstaande portier en kwam ten val. Enkele agenten, die aanwezig waren in het kantoorpand van de politie aan de Buitenruststraat, hadden gezien dat de man roerloos op straat bleef liggen.

Zij bedachten zich geen moment en gingen naar de man toe waarna ze de man op straat reanimeerden. Toen de man weer bij zijn positieven kwam werd hij per ambulance (met een hoofdwond) overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen.

Z-1146-2008 Belgische automobilist rijdt tegen boom, Terneuzen
Op de Duitslandweg is donderdagmorgen rond 11.00 uur een 23-jarige Belg met zijn auto tegen een boom gereden na een mislukte inhaalmanoeuvre.
Voor hem reden twee voertuigen, een tractor en een graafmachine. Tijdens het inhalen sloeg de bestuurder van de graafmachine linksaf om een bedrijfsterrein op te rijden. De 23-jarige bestuurder week uit, reed de berm in en kwam al slingeren tot stilstand tegen een boom. De bestuurder raakte gewond en is voor behandeling per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen. Daar bleek dat hij een hersenschudding had opgelopen. Zijn auto raakte geheel vernield en moest worden weggesleept.