Senternovem


05-06-2008 | Food - Call open voor "Biological resource management en sustainable agricultural systems"

De OECD, de internationale organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling, heeft een klein programma voor het stimuleren van internationaal onderzoek. Binnen dit programma is er een call open voor onderzoek in de agrifood sector. Binnen het thema "Biological resource management en sustainable agricultural systems" zijn drie subthema's gedefinieerd waarbinnen voorstellen ingediend kunnen worden.


1. The natural resources challenge.
Stimulering van onderzoek naar het gebruik en de bescherming van natuurlijke bronnen zoals landbouw, veeteeld bosbouw en visserij.


2. Sustainability in practice
Doel van dit thema is om onderzoeksresultaten direct te verbinden met duurzame landbouw en veeteeld door op deze manier naar een efficient, productief en duurzaam landbouwsysteem toe te werken.


3. The food chain
Binnen dit thema wordt onderzoek gestimuleerd over de gehele agrifood keten met als doel een betere, veiligere en duurzamere voedselproductiemethoden.

Het OECD programma kent twee financieringsvormen.

A. Research fellowships
Een beurs bestaande uit reiskosten en een omkostenvergoeding voor een kort onderzoek van 2 tot 26 weken in een andere OECD-lidstaat. De kosten van een retour ticket van uw huidige woonplaats naar het land van de host instellingen worden vergoed. Daarnaast is er een onkostenvergoeding van 400 of 450 euro plus een lump sum bedrag van 165 euro aan het eind van uw onderzoeksstage.

B: Sponsorships van conferenties.
Een beurs bestaande uit een bijdrage voor sprekers uit OECD-lidstaten op een wetenschappelijk relevante conferentie voor een van de thema's plus een bijdrage van 3050 euro voor het drukken van de procedings van deze conferentie.
Jaarlijks zullen er binnen het thema "Biological resource management en sustainable agricultural systems" vijf tot zeven conferenties gesponsord worden.

Voor meer informatie en aanvraagformulieren kunt u terecht op de website van de OECD: www.oecd.org/agr/prog

de deadline voor beide beuzen is op 15 september 2008.