Gemeente Enschede

Gemeente Enschede en De Woonplaats investeren in Stroinkslanden Zuid

In 2015 de avontuurlijkste wijk van Enschede!

Het college van B&W heeft deze week het programma inclusief financieel kader voor Stroinkslanden 2015 vastgesteld. Na de startconferentie in februari gaat de aanpak van Stroinkslanden 2015 nu echt beginnen. Gemeente Enschede en De Woonplaats zetten samen met de bewoners en betrokkenen de schouders eronder en kunnen aan de slag met de plannen.

De Gemeente Enschede en De Woonplaats gaan fors investeren in Stroinkslanden Zuid. De financiële kaders voor deze integrale aanpak van de wijk zijn vastgesteld.
Er komt een nieuw wijkcentrum, een Brede School en ook de hele omgeving daaromheen wordt aangepast. Stroinkslanden Zuid is in 2015 een avontuurlijke wijk waar gezinnen graag willen wonen. Het bruist er van de activiteiten voor jong en oud. Het wordt een wijk waar goed onderwijs wordt geboden en waar bewoners deelnemen aan het arbeidsproces en zich ontwikkelen.

Samen met de bewoners en betrokkenen worden de plannen nu verder uitgewerkt.
Ze kunnen meedenken over het wijkcentrum, avontuurlijk groen, aanpassing van de omgeving van het wijkcentrum en de Brede School, mogelijkheden voor ontmoeting en mogelijkheden om talenten te ontplooien. Het wordt een wijk met goed onderwijs en waar bewoners deelnemen aan het arbeidsproces en zich verder ontwikkelen in de Talentspinnerij.

Mensen maken dé wijk
Belangrijk uitgangspunt bij de aanpak van dit project is: "Het zijn dé mensen die van een wijk een geweldige wijk maken. We werken samen aan een avontuurlijke wijk Stroinkslanden. Dit kunnen wij niet zonder u. Wij hebben uw hulp er bij nodig. We werken samen aan Stroinkslanden 2015. Nu gaan we samen verder", wethouder Ed Wallinga, stadsdeelwethouder Zuid en Fons Catau, directeur De Woonplaats.

5 juni 2008