Gemeente Doetinchem

Home

Persbericht 5 juni 2008

Uitreiking Victoria promotieprijs

Donderdag 5 juni reikt wethouder Van Dijk om 19.00 uur in de Achterhoekse hart show de jaarlijkse Victoriaprijs aan ontwerper Sheguan Hu uit.

Namens de stichting Platform 2000 reikt wethouder Van Dijk de prestigieuze Victoriaprijs dit jaar aan ontwerper Sheguan Hu uit. De prijs is een eerbetoon vanwege de bijzondere prestatie om Doetinchem op de kaart te zetten. Dit heeft Sheguan Hu, zowel nationaal als internationaal, op een bijzondere wijze met zijn bijzondere en creatieve haute-couture gedaan. Sheguan Hu ontwerpt betaalbare mode voor dames, heren en kinderen. Daarnaast variëren zijn opdrachtgevers en klanten van TV-persoonlijkheden tot het Chinees Olympisch Comité.

De Victoria promotieprijs wordt uitgereikt aan het bedrijf, de vereniging, de instelling of de persoon die Doetinchem in het afgelopen jaar het best heeft gepromoot. De prijs wordt beschikbaar gesteld door het Platform Doetinchem 2000. In dit platform zijn alle bedrijvenkringen en de gemeente vertegenwoordigd.

Het beeld, dat ook wel wat van een Oscar weg heeft, is gemaakt door kunstenares Marianne Schlebusch. Het is een mensenfiguur dat achterover buigt, de armen gespreid om het applaus van de wereld in ontvangst te nemen.