Gemeente Haren

Jonge burgemeesters op bezoek

Afgelopen vrijdag werd er in Haren genoten

05/06/2008

Jonge burgemeesters Afgelopen vrijdag, 30 mei 2008, werd de jonge burgemeestersdag in Haren georganiseerd. Burgemeester Mark Boumans, Nederlands jongste, had een mooi programma voor de burgemeesters (met partner) samengesteld.

Na een ontvangst op het gemeentehuis kreeg het gezelschap een toelichting over Shared Space. Men ging ook langs een aantal plekken waar dit principe is toegepast.

De lunch gebruikte men op een mooie locatie aan het Paterswoldsemeer, bij VWDTP. Na de lunch ging men met elkaar het schip in voor een boottocht over het Paterswoldsemeer. Hier kreeg men uitleg over het beheer van het Meerschapsgebied. Zo werden de diverse dilemma's benoemd waar de beheersorganisatie mee te maken heeft, bijvoorbeeld recreatiegebruik versus natuurbeheer.

Aan het einde van de middag bezocht men de botanische tuin, Hortus Haren, met de Chinese Tuin. De directeur van de Hortus gaf de burgemeesters én partner uitleg over de ontstaansgeschiedenis en schetste de ontwikkelingen voor de (nabije) toekomst met als doel om de tuinen te behouden voor de Harener en Groninger gemeenschap.

Men sloot deze dag af met een diner op de golfclub in Glimmen. Burgemeester Boumans kan terugzien op een geslaagde dag met zijn jonge ambtgenoten!