Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De littekens gaan dieper dan de huid
Indringende film over huiselijk geweld

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan Zingen in het Donker, een indringende korte speelfilm over huiselijk geweld. De opnames waren begin april in Amsterdam en (op locatie) in Bussum.

Initiatiefnemer voor de film is Matthieu Goedhart, bestuurder van hulpverleningsinstantie De Mutsaersstichting in Venlo. De film dient een sociaal-maatschappelijk doel in de hulpverleningsector. Zo zal de Mutsaersstichting bevorderen dat de film ook door daders van huiselijk geweld bekeken gaat worden. 'Daders en slachtoffers verdienen inzicht te krijgen in de impact van huiselijk geweld op hun eigen leven, dat van hun kinderen én hun kleinkinderen'.

De hoofdrollen in de film zijn voor Carice van Houten, Frank Lammers, Aart Staartjes en Gaite Jansen. Het precaire onderwerp en de maatschappelijke impact van de film zijn voor de topcast de redenen geweest om ja te zeggen tegen de film. Zingen in het Donker wordt gemaakt door Martie Dekkers en Ed van Otterdijk. Het scenario is van Angeline van Otterdijk.

De film wordt op 5 juni 2008 door de Mutsaersstichting voor het eerst vertoond in Venlo, tijdens het symposium 'Op pad met een andere instelling'. De voorvertoning is een dag eerder, ook in Venlo, op een actuele bijeenkomst over huiselijk geweld, met onder andere minister Hirsch Ballin (o.v.) en burgemeesters als genodigden.

Op maandag 12 mei a.s. (Tweede Pinksterdag) wordt op Nederland 3 om 19:30 uur aandacht besteed aan de film in het programma De Wereld Draait door, met o.a. Carice van Houten en Frank Lammers

Venlo, 9 mei 2008



Ingezonden persbericht