Ingezonden persbericht


Tivoli OUDEGRACHT
juni 2008 en verder

(voor agenda Tivoli de Helling - zie onder)

donderdag 5 juni

KANE (try-out tour)

Met de release van het nieuwe album: 'EVERYTHINGYOUWANT 'en het concert van KANE in de KUIP in het verschiet, heeft de band onlangs besloten een try-out tour ter voorbereiding op het concert in de KUIP te organiseren. Daarvoor heeft KANE op verzoek van de vele fans besloten om verschillende podia in Nederland aan te doen. "De speciale one-off in het Paard van Troje op 23 april aanstaande bleek namelijk in zo'n razendsnel tempo uit te verkopen dat deze tour gewoonweg niet achterwege kon blijven", aldus zanger Dinand Woesthoff.

19:30 u | 20:15 u | E 25,-
donderdag 5 juni
POP-O-MATIC
DJ St. Paul en VJ Soundshadow
different styles, different people, one love
Pop-O-Matic is al acht jaar de succesvolste dansavond van Tivoli. Het concept van Pop-O-Matic is even simpel als geniaal: dj St. Paul draait de leukste plaatjes uit een halve eeuw pop, rock, soul- en dansmuziek. Van Uffy tot Duffy, van Monkeys tot Arctic Monkeys en van Johnny Cash tot Kate Nash.

Pop-O-Matic is als een warm bad waar je je elke donderdagavond kunt onderdompelen in een heuse feelgood-atmosfeer - even weg van je zorgen over studie, werk, relaties en het leven in het algemeen. Dit alles onder het motto: different styles, different people, one love. Nog mooier: Pop-O-Matic is gratis voor studenten! 23:00 u | E 4,- / studenten & U- pashouders gratis

vrijdag 6 juni

POPQUIZ
De popquiz van Three Imaginary Boys is een begrip: elke maand staat er een rij enthousiastelingen van Tivoli Oudegracht tot aan de Domtoren te trappelen om mee te doen. Begrijpelijk, want de boys weten de juiste muzikale snaar te raken tussen moeilijk en makkelijk, tussen serieus en grappig en tussen neus en lippen. In twee uur tijd trekt de hele popgeschiedenis aan je voorbij. Intro's raden, verbanden leggen, clips herkennen: de popquiz is even veelzijdig als gezellig. En hadden we die schitterende bonusprijzen al genoemd? Hup, raap een team van drie personen bij elkaar en doe mee!

20:00 u | 20:45 u | E 5,-

vrijdag 6 juni

PIEKENDISCO met DJ's Fester & Lalas
Dans je ziek voor een piek Alles wordt altijd maar duurder, behalve de... Piekendisco! Nog steeds mag je tegen betaling van het luttele bedrag van 1 euro naar binnen. Dus zeg nee tegen de economische crisis, kom van die bank af en fiets naar de Oudegracht. De djŽs op de Piekendisco draaien alle stijlen, oud en nieuw, hip en mainstream, zolang het maar lekker is:

van jaren tachtig via N.E.R.D. naar Franz Ferdinand en terug. Dat wordt dansen op piekvermogen tot je piekhaar hebt! (Ja, ook de grappen op de Piekendisco zijn goedkoop.)

23:00 u | E 1,-

zaterdag 7 juni

WICKED JAZZ SOUNDS

22:00 u | E 9,-

zondag 8 juni

HANS TEEUWEN ZINGT

19:30 u | 20:30 u | E 18,-

woensdag 11 juni - UITVERKOCHT -

ALAIN CLARK

19:30 u | 21:00 u | E 17,50

donderdag 12 juni

STICKS & RICO (OPGEZWOLLE) + TYPHOON
Opgezwolle is dood, leve Sticks & Rico! Dj Delic mag dan op wereldreis zijn, de twee frontmannen van Opgezwolle blijven gewoon optreden, nu met dj A.R.T. achter de knoppen. Verwacht dus veel Opgezwolle-werk, maar ook een stapel solonummers van Sticks en Rico. Vooral Sticks kan putten uit genoeg materiaal: zijn solo-cd's Microphone Colossus (2004) en Fakkelteit (2007) behoren tot de top van de Nederlandse hiphop. De twee nemen stadsgenoot Typhoon mee, die vorig jaar debuteerde met zijn album Tussen Licht En Lucht. Ons advies voor vanavond luidt: Strik je veters en breek de tent af!

19:30 u | 20:30 u | E 12,50
donderdag 12 juni
POP-O-MATIC
DJ St. Paul en VJ Soundshadow
different styles, different people, one love
23:00 u | E 4,- / studenten & U- pashouders gratis

zaterdag 14 juni

THE NOTWIST
Geloof het of niet, maar de Duitse band The Notwist bestaat al bijna 20 jaar. Ze begonnen in 1989 als door de Amerikaanse grungegolf geïnspireerde rockband en brachten begin jaren negentig twee stevige albums uit. In 1997 werd de band versterkt met Martin Gretschmann, en dat betekende een drastische koerswijziging richting elektronica. De inventieve samples en loops van Gretschmann droegen bij aan een bescheiden meesterwerk: de cd Neon Golden (2002). Het nieuwe album The Devil, You Me komt uit in mei, de betoverende clip van Where In This World belooft veel goeds! Bekijk 'm nu!

19:30 u | 20:15 u | E 15,-

zaterdag 14 juni

RAUW

23:00 u | E 9,-

donderdag 19 juni

JIMMY CLIFF

19:30 u | 20:30 u | E 25,-

donderdag 19 juni
POP-O-MATIC
DJ St. Paul en VJ Soundshadow
different styles, different people, one love
23:00 u | E 4,- / studenten & U- pashouders gratis

vrijdag 20 juni

INFADELS

Na de release van hun opwindende debuutalbum We Are Not The Infadels (2005) tourde deze Londense punkfunkband als gekken over de hele wereld. Tijdens hun concert in Tivoli kon waarschijnlijk een kleine aardbeving worden gemeten toen 1000 man aan het springen waren op Can't Get Enough en Love Like Semtex. Na deze triomftour trokken The Infadels zich terug om alle ervaringen te verwerken, Haribo-snoepjes te eten en een nieuwe cd op te nemen: Universe In Reverse, die in juni verschijnt. Single Make Mistakes laat een volwassener geluid horen, waar je gelukkig nog steeds goed op kunt springen!

19:30 u | 20:15 u | E 15,-

zaterdag 21 juni
PANN

Het PANN-Feest is een inmens populair feest voor homo's, lesbo's, hetero's en anderen uit heel Nederland. Ruim duizend bezoekers reizen iedere derde zaterdag van de maand naar Tivoli om compleet uit hun dak te gaan.

De samenstelling van het publiek is even divers als de muziek. Roulerende PANN-DJ's draaien alle dansbare muziekstijlen uit de afgelopen decennia.

PANN-Feesten zijn vroeg uitverkocht. Zorg er dus voor dat je tijdig aanwezig bent.

Stichting PANN is een non-profit die al 35 jaar een brug slaat tussen homojongeren en anderen en draait volledig op vrijwilligers. De opbrengsten van deze feesten worden in een fonds gestort. Hiermee financiert PANN projecten op het gebied van homo-jongerenintegratie.

22:00 u | E 6,-

donderdag 26 juni
POP-O-MATIC
DJ St. Paul en VJ Soundshadow
different styles, different people, one love
23:00 u | E 4,- / studenten & U- pashouders gratis

vrijdag 27 juni
THE BRAVERY

Vanuit New York City scoort The Bravery een paar jaar geleden een knijter van een hit met 'An Honest Mistake' - nog steeds een favoriet op menige dansavond. De mix van indierock en elektronica slaat in als een bom en maakt The Bravery tot het snoepje van meer dan een week. Catchy krijgt bij The Bravery flink uitroepteken mee! New Order, Gang of Four en The Cure in de mix met steeds een kek synthesizermelodietje en de ster van deze New Yorkers is al snel rijzende. Hun tweede plaat 'The Sun and the Moon' (2007) trekt de new-wavelijn door, maar is wat ingetogener, heeft meer lagen en diepgang. Waar The Killers neigen naar Bruce Springsteen of U2, komt The Bravery in de buurt van The Dandy Warhols. Een blend die met het recent verschenen dubbelalbum 'The Sun and the Moon Complete' twee platen oplevert midden tussen spetterende hits en prettige electro-indierock.

19:30 u | 20:15 u | E 15,-

vrijdag 27 juni

90's NOW
De jaren negentig: nog niet zo lang geleden, maar nu al legendarisch! Op 90's Now! trakteert dj Gary Global je op de beste en foutste rock, pop en dance uit het decennium dat ons Vrouwenvleugel en Beverly Hills 90210 bracht. Leila K en Robin S, 2 Unlimited en 4 Non Blondes, MC Hammer en Vanilla Ice: waar zijn ze gebleven, die toppers van toen? In de eendagsvliegenmepper waarschijnlijk, maar op dit feest der herkenning hoor je allemaal! Ook aan de jaren-negentigaankleding is gedacht: de artistieke omlijsting van 90's Now wordt verzorgd door Triomf Producties, die je kent van 80's Verantwooord.

23:00 u | 23:00 u | E 10,-

zaterdag 28 juni
DUMDUM
23:00 u | E 9,-

dinsdag 1 juli

VAMPIRE WEEKEND & The Strivers

19:30 u | 20:15 u | E 15,-

woensdag 2 juli

BAND OF HORSES

Band Of Horses is een Amerikaanse band die zijn platen uitbrengt op het Sub Pop-label. Dat betekent niet dat ze keiharde grunge à la Nirvana of Soundgarden maken, integendeel. De muziek van Band of Horses is filmisch, dromerig en slepend. Zanger Ben Bridwell is gezegend met een herkenbaar geluid: zijn stem lijkt op die van Perry Farrel (JaneŽs Addiction) en Jim James (My Morning Jacket). Misschien ken je de band alleen van hun nu al legendarische nummer The Funeral (gebruikt in diverse films en tv-series), maar luister ook eens naar hun jongste album: Cease To Begin (2007). Wonderschoon!

19:30 u | 20:15 u | E 15,-

donderdag 3 juli
XAVIER RUDD
19:30 u | 20:15 u | E 15,-

donderdag 3 juli
POP-O-MATIC
DJ St. Paul en VJ Soundshadow
different styles, different people, one love
23:00 u | E 4,- / studenten & U- pashouders gratis

maandag 7 juli

MATT COSTA
Toen Matt Costa in 2003 bij een skateboardongeluk zijn been verbrijzelde en anderhalf jaar moest revalideren, wierp hij zich weer op zijn eerste liefde: de gitaar. Hij maakte een demo en trok daarmee de aandacht van No Doubt-gitarist Tom Dumont, die Costa's carrière op de rails zette. Inmiddels heeft Matt Costa twee volledige albums gemaakt (de nieuwste, Unfamiliar Faces, verscheen dit jaar) en stond hij geregeld in het voorprogramma van zijn vriend Jack Johnson. Zijn muziek lijkt ook enigszins op die van Johnson: ontspannen gezongen nummers met een hoofdrol voor de akoestische gitaar!

19:30 u | 20:15 u | E 14,-

dinsdag 15 juli

DEVOTCHKA
New York City heeft een smeltkroes aan culturen waaruit Eugene Hutz en zijn knotsgekke Gogol Bordello voortkomen. Vanuit Denver komt Devotchka dat al net zo makkelijk Oost-Europese folk, klezmer, indierock en mariachi mixt. Weemoedig het ene moment, spetterend energiek het andere, breekt Devotchka door met 'How It Ends' (2004). Bij het grote publiek raakt de band bekend met de soundtrack bij de geweldige film 'Little Miss Sunshine'. Zoals 3VOOR12 schrijft over Devotchka's dampende optreden op het afgelopen Motel Mozaique Festival: "wereldmuziek krijgt een kwaliteitsinjectie". En het bleef nog lang onrustig in Rotown; in Utrecht zal het niet anders zijn.

20:00 u | 21:00 u | E 15,-

zaterdag 26 juli - verplaatst van 10 mei -

THE OPPOSITES
De strijd om het nieuwe volkslied hebben ze niet gewonnen, maar verder gaat het alleen maar bergopwaarts met het Noord-Hollandse hiphopduo The Opposites. Het tegengestelde tweetal Big2 en Willy (a.k.a. De Polderneger) schudt schijnbaar moeiteloos de ene na de andere moderne klassieker uit de mouw: Slaap, Me Nikes en natuurlijk Dom, Lomp & Famous zijn niet van de clipzenders af te slaan. Die laatste twee zijn afkomstig van The Opposites' tweede album Begin Twintig (2007), waarop te horen is ze flink gegroeid zijn sinds de eerste mixtape. Of zoals ze zelf zeggen: 'T Gaat Maar Door! 19:00 u | 19:45 u | E 10,-

woensdag 6 augustus
SUMMER DARKNESS presents

WITHIN TEMPTATION

Het underground lifestyle evenement van het jaar: Summer Darkness breidt dit jaar uit naar 5 dagen: van 6 tot en met 10 augustus. In plaats van donderdag begint het festival op woensdag, met niemand minder dan de symfonische metalband WITHIN TEMPTATION in Tivoli Oudegracht. Nederlands populairste symfonische metalband heeft half Europa al veroverd en slaat nu de vleugels uit naar Amerika, waar het album The Heart Of Everything in de zomer van 2007 werd uitgebracht, gevolgd door een tournee. Ook in Nederland blijven Sharon den Adel en haar mannen het goed doen - zo scoorden ze in 2007 drie Top 40-hits, waaronder What Have You Done, het duet met Keith Caputo. Met de bekendmaking van Within Temptation zijn sinds vandaag het electronische DAS ICH, darkwave act The Frozen Autumn enneo-folk/ neo-classical act Sol Invictus bevestigd. Eerder werden al andere bands bekend gemaakt waaronder Welle:Erdball, Combichrist, Clan of Xymox, The Vision Bleak, The 69 Eyes, Lacrimas Profundere, Spectra Paris, (:SITD:), Alien Vampires, Apoptygma Berzerk en Spiritual Front.

19:30 u | 20:15 u | E 27,50 passepartout: 5 dagen: E 105,- / 4 dagen: E 85,- / 3 dagen: E 71,- donderdag 7 augustus
SUMMER DARKNESS presents
ECHO & THE BUNNYMEN

Liverpool staat om meer bekend dan The Beatles en Merseybeat. Nee, niet de plaatselijke FC wordt hier bedoeld, maar de postpunkband rond Ian McCulloch genaamd Echo & The Bunnymen. Een bandnaam die op duizenden lippen brandt, een bandnaam waarvan menigeen heeft aangenomen dat de drumcomputer die het trio McCulloch, Sergeant, Pattison in het begin gebruikt dan wel de 'Echo' zal zijn. Quod non - zoals met zoveel bandnamen was het een toevalstreffer, een geinig klinkende groep woorden; niets meer, niets minder. De drumcomputer werd al snel ingeruild voor een mens van vlees en bloed en met De Freitas achter het slagwerk kruipt Echo & The Bunnymen uit de prille cultstatus richting hitsuccessen in het midden van de jaren Tachtig. 'The Cutter' wordt een Top Tien hit en het album Porcupine bereikt nummer 2 in de album charts. Ook 'Ocean Rain' (alom gezien als Echo & The Bunnymen's meesterwerk) en de singles van die plaat leveren de band een groeiende fanbase. McCulloch verlaat de groep in 1988, een jaar later overlijdt De Freitas en in 1990 valt Echo & The Bunnymen definitief uit elkaar. Zeven jaar daarna staat Echo & The Bunnymen echter weer fier overeind en mét single 'Nothing Lasts Forever' opnieuw in de Britse Top Tien. Na een aantal nieuwe albums stelt McCullouch begin dit jaar dat Echo & The Bunnymen werkt aan een plaat die de beste is die de band ooit gemaakt heeft, los van 'Ocean Rain'.

Na eerder op de 'Legacy' donderdagavond Bauhaus en Front 242 gepresenteerd te hebben, biedt Summer Darkness 2008 met het exclusieve Nederlandse concert van Echo & The Bunnymen ruim baan aan één van de belangrijkste Britse postpunkgroepen.

New wave vermengd met psychedelische rock (The Doors, The Velvet Underground), soms diabolisch, majestueus of flamboyant, soms stripped-down, kaal (Television) en aardedonker staat bovenaan in het grandeur-vaandel dat Echo & The Bunnymen trots zwaait, dat verder bol staat van broeierige en dromerige romantiek en poezie. Echo's van deze tijdloze Britse topband zijn te horen van Sixteen Horsepower tot Interpol en Editors. Na en naast The Cure, The Smiths, Siouxsie & The Banshees, Joy Division en Television is Echo & The Bunnymen een zeer invloedrijke act die ook nu nog zijn stempel drukt op menige underground groep (en soms een mainstreamkraker zelfs). Van die erfenis komen Ian McCulloch en co op donderdag 7 augustus in Tivoli Oudegracht getuigen op de 'Legacy' avond van Summer Darkness 2008.

19:30 u | 20:15 u | E 22,50 passepartout: 5 dagen: E 105,- / 4 dagen: E 85,- / 3 dagen: E 71,-

vrijdag 8 augustus

SUMMER DARKNESS

passepartout: 5 dagen: E 105,- / 4 dagen: E 85,- / 3 dagen: E 71,-

zaterdag 9 augustus

SUMMER DARKNESS

passepartout: 5 dagen: E 105,- / 4 dagen: E 85,- / 3 dagen: E 71,-

zondag 10 augustus
SUMMER DARKNESS

passepartout: 5 dagen: E 105,- / 4 dagen: E 85,- / 3 dagen: E 71,-

woensdag 27 augustus
10 JAAR POP-O-MATIC PRESENTEERT

THE GOSSIP & dj St. Paul

Tien jaar dansen. Tien jaar volle bak. Tien jaar St. Paul. Tien jaar different styles, different people, one love. Zij noemen het eclectisch, wij noemen het goede muziek, versleten schoenzolen en een glimlach. De Pop O Matic is er trots op om Utrecht een decennium lang de beste feelgood floorkillers van dance tot pop te hebben mogen geven.

Om dat te vieren, is er in de laatste week van augustus een festival met acts die belichamen waar de Pop O Matic voor staat. Het volledige programma zal in de komende maanden onthuld worden. Voor nu presenteren we alvast vol trots: THE GOSSIP.

Hun single Standing In The Way Of Control moest een paar keer opnieuw worden uitgebracht, maar de aanhouder wint: The Gossip is stevig doorgebroken met hun dansbare punkrock. Het Amerikaanse trio tourt deze zomer langs Europese festivals en doet ook Tivoli aan. Daar zijn we blij mee, want wie The Gossips nieuwe album Live At Liverpool beluistert, hoort dat ze binnen no-time hun publiek tot het kookpunt brengen. Drijvende kracht achter dit effect is frontvrouw Beth Ditto, gezegend met een stem als een orkaan en door het Engelse muziekblad NME uitgeroepen tot 'Coolest person in rock'!

Na afloop van The Gossip tot 04.00 dansen bij St. Paul!

20:30 u | 21:45 u | E 16,-

woensdag 27 augustus
10 JAAR POP-O-MATIC met DJ St. Paul
23:30 u - 04:00 u | E 4,- / studenten & U- pashouders gratis

vrijdag 8 augustus
donderdag 25 september - verplaatst van 31 mei -

THE WOMBATS
Door de meezinger Let's Dance To Joy Division maakte de wereld vorig jaar kennis met The Wombats, een energiek trio uit Liverpool. Je zou ze de punky neefjes van Franz Ferdinand kunnen noemen - de muziek van The Wombats heeft dezelfde springerige stijl, maar dan met wat ruwere randjes in zang en instrumentatie. In Engeland gooit de nieuwe single Moving To New York inmiddels alweer hoge ogen, het nummer kwam zelfs hoger in de hitlijsten dan Let's Dance To Joy Division. Beide singles zijn afkomstig van het uitstekende debuutalbum A Guide To Love, Loss & Desperation (2007). Een must-go!

19:30 u | 20:15 u | E 14,-

zaterdag 27 september

ROWWEN HEZE
In 1985 wordt Jack Poels zanger van de Limburgse coverband The Legendary Texas Four. Hij stelt als voorwaarde dat hij bij elk optreden een door hemzelf geschreven nummer in het Peellands dialect mag zingen: De Peel In Brand. De band stemt toe, verandert de naam maar meteen in Rowwen Hèze en de lange weg naar het succes ('t is een kwestie van geduld.) kan beginnen. Vele uitverkochte concerten, hitalbums en liters bier volgen voor de zes bevlogen muzikanten. Folk, fanfare en tex-mex met afwisselend licht- en diepzinnige teksten: een avondje Rowwen Hèze betekent feesten op hoog niveau!

19:30 u | 20:30 u | E 22,-

zondag 28 september

THE HELLACOPTERS
Dik meer dan tien jaar teisteren de Zweden van The Hellacopters trommelvliezen over de hele wereld met hun ronkende hard-rock en garage-punk mix. Of: wat The Stooges en MC5 voor de sixties waren zijn The Hellacopters voor nu! Jong, snel en wild en ramvol met blues en soulvolle rock-n-roll waar The Rolling Stones spontaan weke knietjes van krijgen. Supercatchy met een vette retrosaus en tegelijk spiksplinternieuw nu gemaakt knallen The Hellacopters op oordverdovend volume alsof Detroit in Zweden ligt. Met 'Head Off' (2008) zet de band een uitroepteken én punt achter zijn glansrijke carriere, want na deze plaat en tournee willen The Hellacopters uit elkaar gaan om zich op andere projecten te richten. Pak dus die misschien wel laatste kans en steek die vuist omhoog bij dit hardrockspektakel!

19:30 u | 20:15 u | E 17,-

zondag 26 oktober

MIKE STERN BAND featering
Mike Stern (guitar), Randy Brecker (trumpet), Chris M. Doky (bass), Dave Weckl (drums) Je kunt het niet aan hem zien, maar de Amerikaanse jazzgitarist Mike Stern heeft al een carrière van meer dan dertig jaar achter de rug. Waarschijnlijk houdt zijn liefde voor muziek hem eeuwig jong: bij elk optreden van Stern spat het speelplezier er nog steeds vanaf. De doorbraak van Stern kwam in 1981, toen hij toetrad tot de band die Miles Davis' comeback begeleidde. Daarna tourde hij een jaar met Jaco Pastorius (nog zo'n jazzgigant) en was zijn naam definitief gevestigd. Stern heeft 13 soloalbums op zijn naam staan. Let ook op zijn band: alleen voor Randy Brecker zou je al naar Tivoli gaan!

19:30 u | 20:30 u | E 22,-

woensdag 5 november

GUUS MEEUWIS

Het studentikoze imago heeft hij van zich afgeschud - de sympathieke Brabander Guus Meeuwis is tegenwoordig een zingende huisvader. Met onverminderd succes dendert zijn carrière Kedeng Kedeng voort: qua verkoopcijfers en bezoekersaantallen kan hij zich meten met de allergrootsten van ons land. Zo is zijn laatste cd Hemel Nr. 7 al meer dan 65.000 keer over de toonbank gegaan. Ook vult hij dit jaar moeiteloos vier avonden het Philips-stadion onder het motto 'Groots met een zachte G'. Het geheim van Guus is het geheim van Brabantse gezelligheid: dat kun je niet uitleggen, dat moet je voelen!

19:30 u | 20:15 u | E 25,-

dinsdag 11 november - Vredenburg Leidsche Rijn -

SARAH BETTENS

"Never Say Goodbye" Theatre Tour

19:00 u | 20:15 u | E 25,-

donderdag 13 november

DE DIJK

In 2006 bestond Nederpopinstituut De Dijk 25 jaar. Het jubileum werd passend gevierd met een optreden in Ahoy', een clubtournee, een cd, een dvd... Onbetwist hoogtepunt van het jubileumjaar was het verrassingsconcert in Paradiso, waarbij zo'n beetje alle bekende Nederlandse artiesten hun favoriete De Dijk-nummer ten gehore brachten. In die 25 jaar is er veel veranderd, ook in de muziek van De Dijk. Maar waar De Dijk voor staat, bleef hetzelfde: gevoel, passie en geestdrift. En daarom komt er in de zomer weer een nieuw album uit van De Dijk. Op naar de 30 jaar - het licht mag nog lang niet uit!

19:30 u | 20:30 u | E 22,-

vrijdag 14 november

DE DIJK

19:30 u | 20:30 u | E 22,-

donderdag 11 december

KREZIP & support
In de tien jaar van zijn bestaan is de Tilburgse band Krezip van een verlegen schoolbandje uitgegroeid tot een volwassen rockband die moeiteloos een festivalweide om zijn vingers windt. Frontvrouw Jacqueline Govaert is niet alleen het podiumbeest, maar ook het creatieve brein van de band. Onder haar leiding onderging Krezip op de jongste cd een bescheiden metamorfose: de softpunkrock kreeg te maken met jarentachtigpop en elektronica. 'Je kunt voortdurend dezelfde muziek blijven maken, maar daardoor wordt de uitdaging niet groter,' zegt Govaert. Wij zeggen: Plug It In!

19:30 u | 20:15 u | E 17,-

Tivoli de HELLING
juni 2008 en verder

zondag 1 juni

STARSOUND STUDIO presents Infected Mind, The Roxx, Only Once, Parson Brown, Leo Kosterband, Secret Combination

13:30 u | 14:00 u | entree gratis

maandag 2 juni

FROM FIRST TO LAST

Vanuit Los Angeles timmert From First to Last sinds 2002 aan de post-hardcore/screamo weg. Binnen een jaar heeft de groep al een platendeal bij het grote Epitaph bij de kladden en dat met de dan pas vijftienjarige zanger Sonny Moore als frontman! Voordat From First to Last zijn tweede album opneemt (met niemand minder dan Wes Borland op bas!) toeren ze met Story of the Year, Bad Religion en Halifax. 'Heroine' (2006) krijgt lovende kritieken omdat From First to Last de grenzen van het genre opzoekt en durft over te steken. Geen formulerock voor deze jongemannen! Dat hebben fans van Fall Out Boy, The All-American Rejects en Hawthorne Heights ook gemerkt, want From First to Last speelde voorprogramma voor deze toppers. En dat met een spetterende mix van The Used, At the Drive-In, Poison the Well en genoemde bands, mét een toefje Atreyu.

Gaandeweg verliest From First to Last zijn zanger, maar die taak wordt opgepakt door gitarist Matt Good en de groep vindt onderdak bij Suretone waar op 6 mei de nieuwe plaat 'From First to Last' verschijnt. Een raw en energiek album dat tegelijk fans van 30 Seconds to Mars en My Chemical Romance zal aanspreken!

19:30 u | 20:15 u | E 10,-

dinsdag 3 juni

SAUL WILLIAMS

De New Yorkse hiphopper Saul Williams houdt niet van hokjesdenken. Daarom is hij tevens acteur, muzikant, schrijver en dichter. En als je een rapbattle met hem wilt over Hegel en Kant, dan kun je die krijgen - Williams heeft namelijk ook nog een graad in de filosofie. Al sinds zijn in 2001 verschenen debuutalbum Amethyst Rock Star (geproduceerd door Rick Rubin) zoekt Williams de grenzen van de hiphop op. Voor zijn nieuwe cd werkte hij veel samen met Trent Reznor van Nine Inch Nails. Het resultaat: The Inevitable Rise And Liberation Of NiggyTardust! Let op: Enige concert in Nederland!

19:30 u | 20:15 u | E 13,-

woensdag 4 juni

THE DØ

The Dø is een Frans-Fins duo dat zich heeft vernoemd naar de eerste (en laatste noot) van de westerse toonladder. En dan zijn het ook nog de eerste letters van hun voornamen: Dan (de Fransman) en Olivia (de Finse). Hun single On My Shoulders wordt veel gedraaid op KinkFM - niet dat dat nodig is, want al na één keer luisteren is dit door Olivia hypnotiserend gezongen nummer niet meer uit je kop te krijgen. Balancerend op de dunne lijn tussen swing en sereen presenteert The Dø op debuutalbum A Mouthful een brede selectie subtiel gearrangeerde popliedjes. Soms een beetje raar, maar altijd møøi!

19:30 u | 20:15 u | E 11,-

donderdag 5 juni

THE BLACK DAHLIA MURDER + CANCER BATS

Laten we hopen dat De Helling er morgen nog staat, want Cancer Bats komt om te destroyen! Deze viermansband uit Canada werd opgericht in 2004 en mixt hardcore, southern metal en punkrock tot een lekker agressief brouwsel. Hun invloeden: Refused, Black Flag en Led Zeppelin. Hun tweede album, Hail Destroyer getiteld, verschijnt 22 april. Het titelnummer staat al op MySpace - luister er een keer naar en je computer zal nooit meer hetzelfde zijn. Weetje voor de popquiz: Cancer Bats is goed bevriend met Alexisonfire - je ziet geregeld leden van Alexisonfire in clips van Cancer Bats opduiken.

19:30 u | 20:15 u | E 9,-

vrijdag 6 juni

THE WEAKERTHANS

Ergens tussen Broken Social Scene en Death Cab For Cutie vind je The Weakerthans. Niet meteen het eerste wat je verwacht van een ex-Propaghandilid. Exit speed punk en politieke slogans; enter: clevere liedjes met ijzersterke literaire teksten die zich mogen meten met Elvis Costello of Ron Sexsmith. Indierock met een rauw gruizig punk randje en een folky alt-country ondertoon; daarmee scheren The Weakerthans links langs Bob Mould en rechts langs Neil Young. En tegelijk zitten deze Canadezen in hetzelfde schuitje als Bright Eyes, The Replacements en bijvoorbeeld Wilco. Met een stem die doet denken aan Jelle Paulusma (Daryl-Ann). Na het geweldige album 'Reunion Tour' ook in Nederland klaar voor de grote doorbraak.

19:30 u | 20:15 u | E 12,50
vrijdag 6 juni

BLACKOUT
DJ's Evol Intent, "Era of diversion" Phace, Ewun, Black Sun Empire, DJ Mos

BLACKOUT is Black Sun Empire's vaste avond in Tivoli, met elke twee maanden de beste drum 'n' bass-dj's en -producers ter wereld! Uit de Verenigde Staten komt vanavond het hardstep drum 'n' bass/IDM-trio Evol Intent over. Je kent ze van hun net verschenen baanbrekende album Era Of Diversion, waarop ook een bijdrage is te vinden van Ewun en guess what: hij komt ook mee! Ook van Ewun komt rond deze tijd nieuw werk uit, namelijk de ep Wun Nation. Als klap op de vuurpijl hebben we het Duitse neurofunk-duo Phace in de aanbieding, naast natuurlijk vaste gasten als, BSE, DJ Mos en MC NoiA. Knallen!

23:00 u | E 11,-
zaterdag 7 juni

JAYA THE CAT

Jaya The Cat is een vrolijke reggae-/ska-/punkband met een gezellige samenstelling: half Amerikaans, half Nederlands. De band werd opgericht in Boston en ontdekte de geneugten van Nederland door hun komst naar Lowlands 2002. Toen de bassist en gitarist in 2003 uit de band stapten, verhuisde de rest naar Amsterdam en rekruteerde Hollandse muzikanten voor een doorstart. Zo kun je frontman Geoff Lagadec op het nieuwe nummer Closing Time met zwaar Amerikaans accent 'De bar is gesloten' horen zingen. Vanavond geen gesloten bar, want concerten van Jaya The Cat maken dorstig!

19:30 u | 20:15 u | E 10,-

zaterdag 7 juni
ALTITUDE 7 'UTRECHT EDITION' presents LIVE: Qbical, Allert

DJ's Freek Fabricius, Invite vs Mykaz, J.Flannan vs Monojack

Altitude 7 is Tivoli's techhouse-clubnacht, elke eerste zaterdag van de maand in Tivoli de Helling! Vanavond word je zeven uur lang meegenomen naar de zevende hemel op de vleugels van surreal techhouse. In de grote zaal staan de grote namen te draaien, in de intieme talentroom krijgen nieuwe en upcoming dj's een kans. Altitude is geen Kaltitude: de sfeer is warm en gezellig en - ook niet onbelangrijk - het geluid in de Helling is altijd goed. Big names in a small place for a nice price, dat is Altitude 7 in een technotendop!

LET OP: Iedereen die een stempel van Free Your Mind Festival heeft (die stempel krijg je bij een toiletbezoek daar), krijgt 2 kaarten voor de prijs van 1!

23.30 u | 00:00 u | E 10,-
dinsdag 10 juni

MELT BANANA & Bonne Aparte

"We Are Melt Banana from Tokyo, Japan!" - na die strijdkreet gaat het plankgas richting de finishlijn met deze noiserockbende! Veertig nummers in een kwartier? Melt Banana komt aardig in de richting.

Venijnige gitaarriffs, de bas vooraan in de mix en krijsende vocals; Melt Banana ten voete uit. Met het tempo op maximaal natuurlijk. Als een mitrailleur op snelvuurstand pompt de band het ene na het andere noisepunknummer met vernietigende energie de zaal in. Dekking zoeken of helemaal opgaan in de wervelstorm aan riffs en drumblasts - Melt Banana laat je weinig keuze. En voor je het weet heb je weer een nummer van maar drie seconden gemist - zo snel kan het gaan met deze bizarre Japanners. Al schroeven ze het tempo soms iets terug hoor; heel soms en zónder de hyperpunkenergie te verliezen. Ga er maar aanstaan!

19:30 u | 20:15 u | E 11,-
woensdag 11 juni

HIGH ON FIRE & BLACK TIDE

High on Fire is een powertrio dat POWER met hoofdletters schrijft. Wat nou Motörhead met je leus "Everything Louder Than Everything Else"? Deze drie uit Oakland, Californië wéten pas écht waar de volumeknop zit - zelf houden ze het op: "Less a band than a supersonic exercise in conquest by volume and sheer heaviness."

Het meesterwerk 'Death is This Communion' mag je thuis gebruiken om je buren de stuipen op het lijf te jagen. Live roffelen High of Fire's mokerslagen op volle oorlogssterkte op je ingewanden in en vergeet vooral je oordoppen niet! High on Fire maakt misschien meer kapot dan je lief is, maar de scherven in je porseleinkast als de olifant die High on Fire heet uitgeraast is, brengen vast en zeker geluk. Heavy metal van de oude stempel wordt nieuw leven in geblazen door Black Tide. Denk: Megadeth, Metallica, Iron Maiden en Judas Priest. Geen van de leden is ouder dan twintig jaar, maar debuutalbum 'Light from Above' beukt als een volleerde metalmachine. Tours op Ozzfest en met Avenged Sevenfold en All That Remains hebben de jongemannen al in de pocket. Hun geluid midden tussen duchtige, traditionele metal, opvallend poppy melodiën en 80s glam-hairmetal gaat er in de Verenigde Staten als zoete broodjes in, nu mag Europa ervan proeven.

19:30 u | 20:15 u | E 11,-
vrijdag 13 juni

NEVER MIND THE BRITISH
DJ Frrrr & St. Paul

Je hoeft niet aan de universiteit van Oxford te studeren om te raden wat er op Never Mind The British wordt gedraaid: dansbare Britpop. Want aan de overkant van de Noordzee kent de popmuziek een rijke traditie van rockbandjes-waar-je-ook-op-kunt-dansen. Dat begon al met de punk, wave en ska in de jaren zeventig (The Stranglers, The Jam, Madness, New Order) en duurt voort tot op de dag van vandaag (Franz Ferdinand, Arctic Monkeys, The Wombats, Kaiser Chiefs). Naar Britpop luisteren is leuk, op Britpop dansen is leuker!

23:00 u | E 6,-

zaterdag 14 juni

DUB INFUSIONS presents PLASTICIAN

23:00 u | E 10,-

maandag 16 juni
NATACHA ATLAS

De Arabische zangeres Natacha Atlas (geboren in Brussel) weet Arabische, Noord-Afrikaanse en elektronische muziek te versmelten tot een dansbaar geheel. Haar carrière begon in Engeland als boegbeeld van de band Transglobal Underground, maar al snel werd duidelijk dat een solosprong onvermijdelijk was voor deze getalenteerde diva. In 1995 verscheen haar debuut Diaspora, waarmee ze meteen doorbrak. Atlas speelt graag met haar imago en verschijnt dan weer kuis met hoofddoekje, dan weer als sexy stoeipoes. Dat ze een aardig potje kan buikdansen, helpt natuurlijk bij dat laatste!

20:00 u | 21:00 u | E 20,-

woensdag 18 juni

36 CRAZYFISTS

Posthardcore, emocore, emometal; noem het zoals je wil: 36 Crazyfists timmert al meer dan dertien jaar eigenwijs aan de weg. Spelen, spelen, spelen en soms een album afleveren, is wat de mannen tot hun levensdoel gemaakt hebben. En gespeeld hebben ze! Met Chimaira, Killswitch Engage en System of a Down; met Primus, NoFX en Poison the Well. Een gevarieerde club? Zeker, want 36 Crazfists zelf is niet voor één gat te vangen. Hun emometal jakkert als een bezeten stier in de rondte én laat genoeg ruimte voor fragiele rustpunten. Even op adem komen om diep geraakt te worden voordat je weer de voortrazende pit induikt dus. Eigenzinnig, intens en voor maar één show in Nederland: 36 Crazyfists.

19:30 u | 20:15 u | E 11,-
vrijdag 20 juni
Full Spectrum presents

DOMINIK EULBERG & TOBIAS BECKER (Platzhirsch Night)

Utrechts meest beruchte aanbieder van kwalitatief hoogstaande danceproducties is terug in hét poppodium van Utrecht. Hoewel Full Spectrum overmatig veel werd gekopieerd de afgelopen jaren, blijft de concurrentie nog altijd mijlenver achterop. Al is het alleen maar door de schreeuwend sterke programma's waarmee Muts & Veldhuizen altijd op de proppen komen.

Bioloog, vogelspotter en parttime boswachter Dominik Eulberg floreerde zelfs al tweemaal eerder op Full Spectrum podia. Hij bleek daar al tot een buitengewoon begenadigd DJ te zijn uitgegroeid, type ongeleid projectiel met veel gevoel voor swung en ouderwets carnaval. Een bijzonder producer is hij ook. Met een groot hart voor de natuur leverde hij blauwdrukken af zoals 'Flora & Fauna', 'Bionik en 'Heimische Gefilde'. Dat laatste album staat totaal in het teken staat van de natuur, en vogels in het bijzonder. Vol overgave vertelt Dominik in woord en muziek bijvoorbeeld over de Oehoe, de Adelaar en de Nachtegaal. De tracks 'Stelldichein Des Westerwälder Vogelchores' is zelfs met enkel en alleen geluiden uit de natuur opgebouwd. Het gerucht gaat dat ook Marianne Thieme een Eulberg fan is!

Platzhirsch labelbaas Tobias Becker vergezelt Eulberg op zijn reis langs de Europese podia. Niet in de laatste plaats om vanachter de draaitafels gewillige dansvloeren in vuur en vlam te zetten. Tevens bijgestaan door De Man Zonder Schaduw en visueel neuroot VJ Slof.

23:00 u | E 12,50

zaterdag 21 juni

XNOIZZ HIP HOP CONVENTION

18:00 u | 20:00 u | E 8,-

vrijdag 27 juni

STARS presented by LE GUESS WHO?

Ondanks hun naam zijn ze nog geen wereldsterren, maar de aanhouder wint. En dus bracht de Canadese indiepopband Stars vorig jaar hun vierde cd In Our Bedroom After The War uit. De muziek van Stars waaiert lekker breed uit en wordt af en toe zelfs filmisch - frontman Torquil Campbell is dan ook acteur en regisseur geweest. De vijfmansformatie lijkt soms op Belle & Sebastian, vooral door de prettige afwisseling in mannelijke en vrouwelijke (gitariste Amy Millan) vocalen. VPRO's 3VOOR12 noemt In Our Bedroom... één van de beste indiepopplaten van het jaar, dus dat sterrendom komt wel!

19:30 u | 20:15 u | E 11,-

vrijdag 27 juni

DOESN'T SMELL LIKE 90'S NOW

De 90's Now-avonden zijn zo populair dat we ze in tweeën hebben geknipt: in Tivoli Oudegracht is de dance-editie en in Tivoli De Helling de grunge-editie! Want in de nineties had je natuurlijk niet alleen C&C Music Factory en Two Unlimited, maar ook Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains, Soundgarden, Radiohead, Hole en Smashing Pumpkins. En laten we deze toppers van toen ook niet vergeten: Chemical Brothers, Underworld en Osdorp Posse. Niet alleen maar gitaargeweld dus, maar wel alleen maar rauwe randjes. Kun je eindelijk je houthakkershemd weer uit de mottenballen halen!

23:00 u | E 7,-

zondag 29 juni

COLLIE BUDDZ & The New Kingston Band

Met het nummer Come Around stapte Collie Budz vorig jaar in de muzikale arena. En voorlopig heeft hij de concurrentie knock-out geslagen, want Come Around is een onweerstaanbaar dancehall-nummer. Collie is nog jong: hij werd in 1981 geboren in New Orleans, groeide op in Bermuda en woonde ook nog een tijdje in Toronto. Zijn grootste inspiratiebronnen zijn Buju Banton, Bounty Killer en Beenie Man. Stevige dancehall dus, waar Collie Buddz zelf nog wat hiphop en soca aan toevoegt. Dat leverde hem onder meer een plekje op Shaggy's nieuwste album Intoxication op. Die jongen komt er wel!

19:30 u | 20:30 u | E 18,50

woensdag 2 juli

ATMOSPHERE & BROTHER ALI

Zoals je indierock hebt, is er ook indiehiphop. In die categorie vallen de twee Amerikaanse acts van vanavond: Atmosphere en Brother Ali. Geen blingbling, liters Hennessy en dikke schuddende billen (jammer!), maar intelligente teksten, freestyles en beats met een zieke ritmiek. Van het duo Atmosphere (Slug en Ant) verscheen in april het zesde album When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold. Ze worden vergezeld door hun Rhymesayers-labelgenoot en albino-moslim Brother Ali, die vorig jaar zijn cd The Undisputed Truth uitbracht. Dit is hiphop zoals hiphop ooit bedoeld was!

19:30 u | 20:30 u | E 15,-

zaterdag 5 juli

BRIAN JONESTOWN MASSACRE

De naam klinkt bloederiger dan het eraan toegaat bij The Brian Jonestown Massacre, of afgekort BJM. Vanuit San Fransisco en voor een deel vernoemd naar de legendarische Rolling Stones gitarist speelt BJM onversneden neo-psychedelische rock.

Anton Newcombe is het enige lid dat sinds de oprichting begin jaren negentig bij BJM is gebleven. Hij heeft een aparte interesse in cults en sektes, vandaar de slachting uit de bandnaam trouwens; die verwijst naar een cultmassazelfmoord uit Jonestown, Gyuana. Bovendien heeft Newcombe een broertje dood aan korte bandnamen als Blur en Rush. Geen wonder dus dat hij uitkwam bij het lange The Brian Jonestown Massacre.

Ook muzikaal spinnen Newcombe en co de nummer graag lang uit. Klinkt het vroege werk nog een beetje als shoegazer, hoe langer hoe meer BJM bestaat, hoe psychelischer het geluid wordt. The Rolling Stones uit de sixties, The Beatles, The Velvet Underground en The Byrds, maar ook Midden Oosten-melodie en Brazilliaanse muziek kom je tegen bij BJM. Een recentere band waar BJM wel wat van weg heeft, is Spacemen 3. Of een minder poppy versie van The Dandy Warhols.

Lange nummers dus vol zwierige gitaren, soms een snufje blues of elektronica of country, maar steevast onderdompeld in een heerlijk wazig psychedelisch bad. Net als een happening in de sixties gaat het nieteens zozeer om wat BJM precies voor stijl hanteert, maar om de ervaring als geheel, het erbij zijn, het deel uitmaken van iets dat groter is dan jezelf.

Onderga dus het psychedelische wonder van BJM en maak een trip langs vast en zeker ook shoegazer, want hun nieuwe album 'My Bloody Underground' heeft niet alleen qua titel veel weg van dé shoegazerband allertijden: My Bloody Valentine. 19:30 u | 20:15 u | E 10,-

vrijdag 11 juli

YAH MEEK & ANTHONY LOCKS feat. JAH STORM BAND

Rockers Man Concert (Jamaica, roots reggae/dancehall) na afloop: Reggaebomb

Yah Meek heeft onder andere samengewerkt met Movements, Brothers Keepers, D-Flame, Tolga, Xavier Naidoo and Tricky Cris. In 1994 trad hij veel in Duitsland op met artiesten uit de dub en dancehall scenes, zoals Tricky Cris en The Raggamuffin Sound System met wie hij zijn eerste singel maakte "The Riddim" - Global Youth feat. Jah Meek in 1997. Deze singel werd uitgezonden op MTV en stond op nummer 10 van de radio hitlijst. Later werd dit nummer uitgebracht door Sony. De nummers "Open your mind" en "Each one teach one" waren zijn volgende singels. Hij speelde op festivals als Summer Jam, Chiemsee Reggae Festival, Sunsplasch Wiessen en nog veel meer. In december 2004 bracht hij samen met Luciano het nummer "Everything is possible" uit. In 2005 bracht hij zijn album uit genaamd "Touched By An Angel". Yah Meek heeft een puur en rustig stemgeluid, wat uitzonderlijjk is voor reggae.

Anthony Locks

Hij kreeg de bijnaam Reggae Rebel door zijn teksten en zijn manier van optreden. Zijn zang carrière begon in 1999 toen hij ging samenwerken met diverse soundsystems. Door de jaren heen heeft hij met sounds gewerkt als Blessed Love, Sentinel Sound, Kanga Roots en vele anderen. Het liefst staat hij op het podium maar hij is tevens de producer van zijn eigen albums. Hij speelde op grote en kleine festivals en podia in Duitsland en Oostenrijk, zoals Summerjam Reggae Festival in Keulen, Duitsland (2001, 2003 en 2005). Hij werkt o.a met zangers zoals Shocking Murray, Uwe Bonton, Jah Meek, Kingsize, D-Flame, Patrice, Rough Hause en KP crew, Jamaica Papa Curvin, Yard man, Lilion Gold en vele anderen. In 2008 trad hij op in Amsterdam.

21:00 u | 22:00 u | E 10,-

vrijdag 11 juli
REGGAEBOMB
00:00 u | entree details volgen later

dinsdag 15 juli

PINBACK

Op het eerste gehoor klinkt Pinback als alle andere Amerikaanse indierockbandjes, maar op het tweede gehoor blijkt er meer aan de hand te zijn. Het duo uit San Diego grossiert namelijk in zorgvuldige arrangementen die elk nummer tot een spannend, meerlagig luisteravontuur maken. In songs als Fortress (van het 2004-album Summer In Abaddon) hoor je elke keer dat je ernaar luistert weer iets nieuws. Van een drumcomputer zijn de heren ook niet vies, hetgeen hier en daar een prettig hypnotiserend effect heeft. Ken je Pinback nog niet, luister dan eens naar het nieuwe album Autumn Of The Seraphs! 19:30 u | 20:15 u | E 10,-

vrijdag 18 juli

CLASSIC JUNGLE presents SHY FX

Bad boys inna London, rude boys inna England! Kenners herkennen het refrein van Original Nuttah, in 1994 de doorbraakhit van Shy FX (samen met UK Apache). Op de vleugels van dit succes begon de Londense jungle-producer zijn eigen label Ebony Recordings, waarop hij nog meer undergroundhits wist te scoren: The Message, Wolf en Bambaataa. Tegenwoordig werkt Shy FX veel samen met zijn stadsgenoot T Power, met wie hij onder meer de hit Shake Your Body maakte. Ook produceerde hij vorig jaar een nummer voor Dizzee Rascal. Shy FX doet vanavond een dj-set en neemt een mc mee!

23:00 u | E 11,-

zaterdag 26 juli

BAR WEINIG presents SUPERPITCHER (live), APPLESCAL (live) & DJ Melon

23:00 u | E 10,-

vrijdag 5 september

THE LOCUST

"I wanted to change the way people perceive music, or maybe just destroy it in general," met deze woorden omschrijft zanger Justin Pearson het unieke keiharde distorted geluid (of is het anti-geluid?) van The Locust. Vanuit San Diego, California bestookt de groep de wereld met blafvocalen, bizar snelle extreem korte nummers en karrenvrachten distorted gitaren en synthesizers. Erratisch? Schizofreen? Onnavolgbaar? Voor je er erg in hebt is een nummer alweer afgelopen en is het volgende al halverwege. En dat alles met een vernietigende energie die vanaf het podium spat met de band gekleed in superstrakke full body suits. Bovendien treedt The Locust het liefst naast elkaar op, dus met het drumstel ook vooraan op het podium. Impact is waar het bij The Locust omdraait. Platen zijn leuk en aardig, maar om The Locust écht mee te maken en te ondergaan raadt de band aan dit fenomeen live te ondergaan. Sonische terreur, avant-garde spazzcore, noiserock in extremis en dat met het uiterlijk van een stel sprinkhanen in futuristisch uniform: zien en horen is geloven!

19:30 u | 20:15 u | E 10,-

donderdag 18 september

ANTWERP GIPSY SKA ORKESTRA
support: DJ Tommi (Balkan Beatz) & his amazing Balkan Potpoeri

20:30 u | 21:30 u - 02:00 u | E 9,- / na afloop van het concert: E 2,50

vrijdag 10 oktober

MILOW

De Belgische singer-songwriter Milow (bij zijn vrienden bekend als Jonathan Vandenbroeck) is lekker bezig. In België tenminste, want daar is hij net zo beroemd als pakweg Anouk of Kane bij ons. Nu zijn tweede album Coming Of Age uit is, vindt Milow het tijd om over de Nederlandse grens te kijken. Hij tourde al in het voorprogramma van Racoon door ons land, maar vanavond is hij zelf de hoofdact. Milow is gezegend met een lekker in het gehoor liggende, rustig klinkende stem en hij schrijft op Amerikaanse leest geschoeide kwaliteitsnummers. Niet voor niets opende hij vorig jaar Rock Werchter!

19:30 u | 20:15 u | E 12,50

zondag 12 oktober
DEMENTED ARE GO

Wat nou: "Thunderbirds are go!"??? Demented Are Go zul je bedoelen!!! De band (oorspronkelijk uit Wales, al een tijd opererend vanuit Londen) geldt als één van de eerste psychobilly bands. Na dik twintig jaar staan ze nog steeds pal voor de spetterende punky stijl, niet zonder een fikse dosis horror en schmink. Of sex met stofzuigers, op het podium, tijdens hun beruchte wilde live shows. Serieus. Frontman Sparky heeft bovendien nogal wat aanvaringen met justitie gehad (brandstichting, kontknijperij waar Ruud Lubbers een puntje aan mag zuigen), maar het heeft Demented Are Go er niet van weerhouden uit te groeien tot één van de absolute smaakmakers van het psychobillygenre. Demented Are Go dus; voor een psychobillyshow die je nog lang zal heugen!

19:30 u | 20:15 u | E 10,-

vrijdag 7 november

CHUMBAWAMBA (akoestisch)

Het Engelse gezelschap Chumbawamba begon in de jaren tachtig als anarcho-punkband, werd een danceformatie in de jaren negentig en is in de jaren 2000 een folkband geworden. Vandaar dat ze vanavond akoestisch spelen, net als op hun laatste cd The Boy Bands Have Won. Hun 1997-hit Tubthumper ('I get knocked down, but I get up again, you're never gonna keep me down'...) schopte het vorig jaar tot een plekje bij de 20 meest irritante liedjes aller tijden volgens het blad Rolling Stone. Een groot compliment, want je komt niet zomaar in een lijst met Meatloaf, Black Eyed Peas en Wham!

19:30 u | 20:15 u | E 12,-

zondag 9 november

DESTROYER

Destroyer is niet alleen een geweldig KISS-album, maar ook de artiestennaam van de Canadees Dan Bejar. Hoewel de naam Destroyer anders doet vermoeden, maakt Bejar geen beukende metal met satanische teksten. Integendeel: hij is een singer-songwriter die zich op het pad tussen Bowie en Dylan begeeft en hier en daar wat exotische bloemen als Arcade Fire plukt. Bejar levert tevens geregeld bijdragen aan de bands New Pornographers en Swan Lake - voor lang uitgesponnen, rijk geïnstrumenteerde nummers draait hij zijn gitaar dus niet om. Luister maar naar zijn nieuwe cd Trouble In Dreams!

19:30 u | 20:15 u | E 10,-


---- --
Tivoli OUDEGRACHT
juni 2008 en verder
(voor agenda Tivoli de Helling - zie onder)

Hallo allemaal,
Hierbij de persagenda. Voor meer informatie kun je mailen (arlette@tivoli.nl) of bellen via 030 - 231 34 99.

donderdag 5 juni - UITVERKOCHT -

KANE (try-out tour)

19:30 u | 20:15 u | E 25,-

donderdag 5 juni
POP-O-MATIC
DJ St. Paul en VJ Soundshadow
different styles, different people, one love
23:00 u | E 4,- / studenten & U- pashouders gratis

vrijdag 6 juni

POPQUIZ

20:00 u | 20:45 u | E 5,-

vrijdag 6 juni

PIEKENDISCO met DJ's Fester & Lalas

23:00 u | E 1,-

zaterdag 7 juni

WICKED JAZZ SOUNDS

22:00 u | E 9,-

zondag 8 juni

HANS TEEUWEN ZINGT

19:30 u | 20:30 u | E 18,-

maandag 9 juni

EK 2008 NEDERLAND-ITALIË

20:00 u | 20:45 u | E 2,- / passepartout E 5,- (inclusief EK-beker)

woensdag 11 juni - UITVERKOCHT -

ALAIN CLARK

19:30 u | 21:00 u | E 17,50

donderdag 12 juni

STICKS & RICO (OPGEZWOLLE) + TYPHOON

19:30 u | 20:30 u | E 12,50

donderdag 12 juni
POP-O-MATIC
DJ St. Paul en VJ Soundshadow
different styles, different people, one love
23:00 u | E 4,- / studenten & U- pashouders gratis

vrijdag 13 juni

EK 2008: NEDERLAND-FRANKRIJK

20:00 u | 20:45 u | E 2,- / passepartout: E 5,- (inclusief EK-beker)

vrijdag 13 juni

SUPERSTIJL

23:30 u | 23:45 u | E 8,-

zaterdag 14 juni

THE NOTWIST

19:30 u | 20:15 u | E 15,-

zaterdag 14 juni

RAUW

23:00 u | E 9,-

dinsdag 17 juni

EK 2008: NEDERLAND-ROEMENIË

20:00 u | 20:45 u | E 2,- / passepartout: E 5,- (inclusief EK-beker)

donderdag 19 juni

JIMMY CLIFF

19:30 u | 20:30 u | E 25,-

donderdag 19 juni
POP-O-MATIC
DJ St. Paul en VJ Soundshadow
different styles, different people, one love
23:00 u | E 4,- / studenten & U- pashouders gratis

vrijdag 20 juni

INFADELS & Hit Me TV

19:30 u | 20:15 u | E 15,-

zaterdag 21 juni
PANN
22:00 u | E 6,-

donderdag 26 juni
POP-O-MATIC
DJ St. Paul en VJ Soundshadow
different styles, different people, one love
23:00 u | E 4,- / studenten & U- pashouders gratis

vrijdag 27 juni
THE BRAVERY

19:30 u | 20:15 u | E 15,-

vrijdag 27 juni

90's NOW

23:00 u | 23:00 u | E 10,-

zaterdag 28 juni
DUMDUM
23:00 u | E 9,-

dinsdag 1 juli

VAMPIRE WEEKEND & The Strivers

19:30 u | 20:15 u | E 15,-

woensdag 2 juli

BAND OF HORSES

19:30 u | 20:15 u | E 15,-

donderdag 3 juli
XAVIER RUDD
19:30 u | 20:15 u | E 15,-

donderdag 3 juli
POP-O-MATIC
DJ St. Paul en VJ Soundshadow
different styles, different people, one love
23:00 u | E 4,- / studenten & U- pashouders gratis

maandag 7 juli

MATT COSTA

19:30 u | 20:15 u | E 14,-

dinsdag 15 juli

DEVOTCHKA

20:00 u | 21:00 u | E 15,-

zaterdag 26 juli - verplaatst van 10 mei -

THE OPPOSITES
19:00 u | 19:45 u | E 10,-

woensdag 6 augustus
SUMMER DARKNESS presents

WITHIN TEMPTATION

19:30 u | 20:15 u | E 27,50
passepartout: 5 dagen: E 105,- / 4 dagen: E 85,- / 3 dagen: E 71,-

donderdag 7 augustus
SUMMER DARKNESS presents
ECHO & THE BUNNYMEN

19:30 u | 20:15 u | E 22,50
passepartout: 5 dagen: E 105,- / 4 dagen: E 85,- / 3 dagen: E 71,-

vrijdag 8 augustus

SUMMER DARKNESS

passepartout: 5 dagen: E 105,- / 4 dagen: E 85,- / 3 dagen: E 71,-

zaterdag 9 augustus

SUMMER DARKNESS

passepartout: 5 dagen: E 105,- / 4 dagen: E 85,- / 3 dagen: E 71,-

zondag 10 augustus
SUMMER DARKNESS

passepartout: 5 dagen: E 105,- / 4 dagen: E 85,- / 3 dagen: E 71,-

woensdag 27 augustus
10 JAAR POP-O-MATIC PRESENTEERT

THE GOSSIP & dj St. Paul

20:30 u | 21:45 u | E 16,-

woensdag 27 augustus
10 JAAR POP-O-MATIC met DJ St. Paul
23:30 u - 04:00 u | E 4,- / studenten & U- pashouders gratis

donderdag 25 september - verplaatst van 31 mei -

THE WOMBATS

19:30 u | 20:15 u | E 14,-

zaterdag 27 september

ROWWEN HEZE

19:30 u | 20:30 u | E 22,-

zondag 28 september

THE HELLACOPTERS

19:30 u | 20:15 u | E 17,-

zondag 26 oktober

MIKE STERN BAND featering
Mike Stern (guitar), Randy Brecker (trumpet), Chris M. Doky (bass), Dave Weckl (drums)

19:30 u | 20:30 u | E 22,-

woensdag 5 november

GUUS MEEUWIS

19:30 u | 20:15 u | E 25,-

dinsdag 11 november - Vredenburg Leidsche Rijn -

SARAH BETTENS

"Never Say Goodbye" Theatre Tour

19:00 u | 20:15 u | E 25,-

donderdag 13 november

DE DIJK

19:30 u | 20:30 u | E 22,-

vrijdag 14 november

DE DIJK

19:30 u | 20:30 u | E 22,-

donderdag 11 december

KREZIP & support

19:30 u | 20:15 u | E 17,-

Tivoli de HELLING
juni 2008 en verder

zondag 1 juni

STARSOUND STUDIO presents Infected Mind, The Roxx, Only Once, Parson Brown, Leo Kosterband, Secret Combination

13:30 u | 14:00 u | entree gratis

maandag 2 juni

FROM FIRST TO LAST

19:30 u | 20:15 u | E 10,-

dinsdag 3 juni

SAUL WILLIAMS

19:30 u | 20:15 u | E 13,-

woensdag 4 juni

THE DØ

19:30 u | 20:15 u | E 11,-

donderdag 5 juni

THE BLACK DAHLIA MURDER + CANCER BATS

19:30 u | 20:15 u | E 11,-

vrijdag 6 juni

THE WEAKERTHANS

19:30 u | 20:15 u | E 12,50

vrijdag 6 juni

BLACKOUT
DJ's Evol Intent, "Era of diversion" Phace, Ewun, Black Sun Empire, DJ Mos

23:00 u | E 11,-

zaterdag 7 juni

JAYA THE CAT & Jablecna Stava

19:30 u | 20:15 u | E 10,-

zaterdag 7 juni
ALTITUDE 7 'UTRECHT EDITION' presents
LIVE: Qbical, Allert

DJ's Freek Fabricius, Invite vs Mykaz, J.Flannan vs Monojack 23.30 u | 00:00 u | E 10,-

dinsdag 10 juni

MELT BANANA & THE DEATH SET + support: Bonne Aparte

19:30 u | 20:15 u | E 11,-

woensdag 11 juni

HIGH ON FIRE & BLACK TIDE

19:30 u | 20:15 u | E 11,-

vrijdag 13 juni

NEVER MIND THE BRITISH
DJ Frrrr & St. Paul

23:00 u | E 6,-

zaterdag 14 juni

DUB INFUSIONS presents PLASTICIAN

23:00 u | E 10,-

maandag 16 juni
NATACHA ATLAS

20:00 u | 21:00 u | E 20,-

woensdag 18 juni

36 CRAZYFISTS & So Called Celeste
19:30 u | 20:15 u | E 11,-

vrijdag 20 juni
Full Spectrum presents

DOMINIK EULBERG & TOBIAS BECKER (Platzhirsch Night)

23:00 u | E 12,50

zaterdag 21 juni

XNOIZZ HIP HOP CONVENTION

18:00 u | 20:00 u | E 8,-

vrijdag 27 juni

STARS presented by LE GUESS WHO?

19:30 u | 20:15 u | E 11,-

vrijdag 27 juni

DOESN'T SMELL LIKE 90'S NOW

23:00 u | E 7,-

zaterdag 28 juni

DA HOTSHIT

23:00 u | E 8,-

zondag 29 juni

COLLIE BUDDZ & The New Kingston Band

19:30 u | 20:30 u | E 18,50

maandag 30 juni

COMETS ON FIRE

19:30 u | 20:15 u | E 8,50

woensdag 2 juli

ATMOSPHERE & BROTHER ALI

19:30 u | 20:30 u | E 15,-

zondag 6 juli (verplaatst van zaterdag 5 juli)

BRIAN JONESTOWN MASSACRE

19:30 u | 20:15 u | E 10,-

vrijdag 11 juli

YAH MEEK & ANTHONY LOCKS feat. JAH STORM BAND

Rockers Man Concert (Jamaica, roots reggae/dancehall) na afloop: Reggaebomb

21:00 u | 22:00 u | E 10,-

vrijdag 11 juli
REGGAEBOMB
00:00 u | entree details volgen later

dinsdag 15 juli

PINBACK
19:30 u | 20:15 u | E 10,-

vrijdag 18 juli

CLASSIC JUNGLE presents SHY FX

23:00 u | E 11,-

zaterdag 26 juli

BAR WEINIG presents SUPERPITCHER (live), APPLESCAL (live) & DJ Melon

23:00 u | E 10,-

woensdag 30 juli

LYRICS BORN

20:30 u | 21:15 u | E 13,-

vrijdag 8 augustus

SUMMER DARKNESS

passepartout: 5 dagen: E 105,- / 4 dagen: E 85,- / 3 dagen: E 71,-

zaterdag 9 augustus

SUMMER DARKNESS

passepartout: 5 dagen: E 105,- / 4 dagen: E 85,- / 3 dagen: E 71,-

zondag 10 augustus
SUMMER DARKNESS

passepartout: 5 dagen: E 105,- / 4 dagen: E 85,- / 3 dagen: E 71,-

vrijdag 5 september

THE LOCUST

19:30 u | 20:15 u | E 10,-

donderdag 18 september

ANTWERP GIPSY SKA ORKESTRA
support: DJ Tommi (Balkan Beatz) & his amazing Balkan Potpoeri

20:30 u | 21:30 u - 02:00 u | E 9,- / na afloop van het concert: E 2,50

zondag 5 oktober

HELL ON EARTH TOUR met WALLS OF JERICHO, CATARACT
Evergreen Terrace, Animosity, Destiny & more tba

16:00 u | 16:30 u | E 18,-

vrijdag 10 oktober

MILOW

19:30 u | 20:15 u | E 12,50

zondag 12 oktober
DEMENTED ARE GO

19:30 u | 20:15 u | E 10,-

vrijdag 7 november

CHUMBAWAMBA (akoestisch)

19:30 u | 20:15 u | E 12,-

zondag 9 november

DESTROYER

19:30 u | 20:15 u | E 10,-