Gemeente Utrecht

Themadag 'Opgewekt de zomer in' voor vijftigplussers

In de wijk Noordwest zijn veel cursussen die helpen om goed en opgewekt in het leven te staan. Vijftigplussers kunnen hiermee op 5 juni kennis maken tijdens de themadag 'Opgewekt de zomer in'. Het gaat dan onder meer om lekker bewegen, een goed gesprek, gezond eten en ontspanning. De dag is gratis en met name bedoeld voor vijftigplussers uit Ondiep, Zuilen en Pijlsweerd. Tijdens de lunch is wethouder Rinda den Besten, Volksgezondheid, aanwezig. Zij overhandigt de vernieuwde 'sociale kaart' van Noordwest, een verwijsgids, aan hulpverleners.

Het programma op 5 juni is heel gevarieerd: van dansen, bewegingslessen en kooktips tot een ontspannende gezichtsbehandeling of massage. Tijdens de dag kunnen oudere inwoners ervaren hoe dansen, bewegen en ontspannen bijdragen aan een goed gevoel. De geestelijke kracht vergroten met cursussen van ROC en Indigo, de ouderenadviseur van de wijk ontmoeten of verwennerij van schoonheidsspecialist of masseur ­ er is van alles te doen. Een multiculturele modeshow besluit het programma. Het hele programma vindt u op de flyer of op de internetsite www.utrecht.nl/gggd.

Gratis deelnemen
De themadag duurt van 9.15 tot 16.00 uur en vindt plaats in Dienstencentrum De Plantage aan de Plantage nr.18 in Ondiep. Belangstellenden beslissen zelf of zij aan alle programmaonderdelen meedoen of slechts aan één of twee onderdelen. Alle programmaonderdelen zijn gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Uiterlijk 2 juni opgeven voor barbecue
Alleen voor de gezonde barbecue, om 12.30 uur, vraagt de organisatie een bijdrage in de kosten en is vooraf aanmelden noodzakelijk. Opgeven kan tot en met maandag 2 juni bij Portes via telefoonnummer (030) 244 10 82. De kosten zijn 3,50 euro per persoon, 2 euro met U-pas.

Sociale kaart van Noordwest
De sociale kaart is een verwijsgids voor hulpverleners in Noordwest. Er staat een overzicht in van hulpverleners en ­organisaties in de wijk, zodat zij elkaar snel kunnen vinden en bewoners goed kunnen doorverwijzen. Wethouder Rinda den Besten biedt de vernieuwde gids om 13.15 uur aan hulpverleners aan.
De gemeente Utrecht (GG&GD) en welzijnsorganisatie Portes organiseren samen de themadag. Het is de tweede van vier themadagen die dit jaar plaatsvinden in Ondiep. Met de themadagen wil de gemeente vijftigplussers uit Ondiep, Zuilen en Pijlsweerd laten ervaren wat ze zelf kunnen doen om 'lekker in hun vel' te komen en te blijven.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie GG&GD, telefoon 030 - 286 33 26
of 286 33 46/47.