Gemeente Groningen

Wat vinden de wijkorganisatie in de stad belangrijk voor hun wijk in 2009? Daarover praten de gemeenteraad en de wijkorganisaties op donderdag 5 juni met elkaar.

De bijeenkomst met de wijkorganisaties vindt plaats in de nieuwe raadzaal in het stadhuis van 19.30 tot 21.30 uur. De bijeenkomst is openbaar en is live te volgen via deze gemeentelijke website en de website van de gemeenteraad www.gemeenteraad.groningen.nl.

Veiligheid
De raad heeft de wijkorganisaties gevraagd hun opvatting te geven over onderwerpen als veiligheid, groot onderhoud, verkeer en vervoer, parkeren, studentenhuisvesting en voorzieningen. Het gesprek is een onderdeel van de voorbereiding van de raad op het voorjaarsdebat van 25 juni aanstaande. Daarin geeft de gemeenteraad het college van B&W opdrachten voor het opstellen van de gemeentebegroting 2009.

Stadsdelen
Groningen heeft het `wijksgewijs werken' onderverdeeld in vijf stadsdelen: Binnenstad, Noorddijk, Noordwest-Hoogkerk, Oude wijken en Zuid. De raad stelt in de gemeentebegroting ieder jaar een stadsdeelprogramma vast. Daarin staat welke extra maatregelen de gemeente in een stadsdeel wil nemen.

Vergaderstukken
De agenda en bijbehorende vergaderstukken zijn in te zien op de website van de gemeenteraad: www.gemeenteraad.groningen.nl. De avond wordt voorgezeten door plaatsvervangend raadsvoorzitter Hans-Paul Klijnsma.

Naar boven
Openingstijden
maandag van 13.00 - 16.00 uur
dinsdag t/m vrijdag
van 09.00 - 16.00 uur
en donderdagavond
van 18.00 - 20.00 uur
Meer openingstijden
Algemeen bezoekadres
Gemeente Groningen
Kreupelstraat 1
9712 HW Groningen
telefoon: (050) 367 70 00
Meer bezoekadressen

livecom.net business chat

livecom.net business chat