Ingezonden persbericht

DELL LAAT ZIEN WAT HET BETEKENT OM 'GROEN' TE ZIJN

Amsterdam, 5 juni 2008 - Vandaag is het precies een jaar geleden dat Dell beloofde om het "groenste technologiebedrijf ter wereld" te worden. Afgelopen jaar is het gelukt om het grootste recycling volume in een jaar te behalen, het eerste bedrijf te zijn met Silver 80 PLUS-gecertificeerde energievoorzieningen en een significante vooruitgang te laten zien in het wereldwijde 'zero-carbon' initiatief.
"Onze klanten en stakeholders inspireren ons om de leider te zijn in deze nieuwe periode van milieuverantwoordelijkheid," zei David Marmonti, president van Dell Europa, Midden-Oosten en Afrika. "We zijn nu op een historisch punt waar we met gezamenlijke inspanning van bedrijven, klanten, medewerkers en leveranciers belangrijke veranderingen maken om onze aarde te beschermen."

2007 Product Recycling Resultaten
Dell heeft in 2007 46,27 miljoen kilo IT apparatuur van klanten teruggekregen, een toename van 20% ten opzichte van 2006. Naast het unieke free home pick-up programma, in de industrie, is Dell het enige IT bedrijf dat gratis recycling aanbiedt aan haar klanten in 57 landen ter wereld.
Dell vervult ook een leidende rol in het bepalen van recyclingmaatstaven, waaronder het verminderen van afval wereldwijd, geen export van afval en regelmatige controleren van de afvalverwerking door derden.

Kostenbesparingen voor klanten door efficiënt om te gaan met energie
Dell blijft zich focussen op het helpen van klanten met het bereiken van efficiëntie doelenstellingen door ze te voorzien van producten met de meeste prestaties per watt. Sinds 2005 hebben alleen al de cliënt desktopsystemen al bijgedragen om klanten meer dan $2.5 miljard te besparen en een uitstoot van 24 miljoen ton CO2 te voorkomen.
Ook is Dell de eerste in de industrie die desktopklanten een Silver 80 PLUS gecertificeerde energievoorziening aanbiedt. De 80 PLUS specificaties komen overeen met de maatstaven voor energievoorziening in de EPA's Energy Star 4.0 standard voor computers en vereist het gebruik van 80% of meer efficiënte energievoorzieningen. 80 PLUS Silver voorzieningen zijn tot 8% efficiënter dan de eisen van de Energy Star 4.0 en voldoen nu al aan het Climate Savers Computing Initiative, die gelden vanaf juli 2009. Hiermee ligt Dell meer dan een jaar voor op schema.
Vorige maand kondigde Dell aan dat haar laptops en desktops worden ontworpen om in 2010 25 procent minder energie te verbruiken vergeleken met systemen die op dit moment worden aangeboden. Deze behoren nu al tot de meest efficiënte van de bedrijfstak. Dell kondigde kort geleden de Vostro Energy-Smart 410 desktop computer aan. Deze computer kan klanten tot 47 procent besparen op hun jaarlijkse energierekening, zonder vermogen en prestatie in te leveren'. Het bedrijf zal in de komende maanden doorgaan met het uitbreiden van haar Energy Smart en "Plant a Tree for Me" programma's.
Dell stelde zichzelf in september 2007 als doelstelling om het bedrijf koolstofneutraal te maken voor het eind van 2008 en loopt voor op de planning om dit doel te verwezenlijken. Wereldwijde verbeteringen in de operationele efficiëntie besparen het bedrijf $2 miljoen operationele kosten per jaar.
In april kondigde Dell aan dat de energievoorziening op het hoofdkantoor 100% 'groen' is. Dell's gebruik van groene energie is op lange termijn verstandig, ook omdat de prijzen van traditionele energie naar verwachting zullen blijven stijgen.
De koolstofintensiteit van Dell (CO2 uitstoot) behoort tot de laagste van de Fortune 50 en minder dan de helft van de grootste concurrent.
In September 2007, kondigde Dell het programma "Plant a Forest for Me," aan. Dit programma maakt het mogelijk voor organisaties wereldwijd om goede initiatieven te delen en, als partners, bomen te planten herbebossingprojecten. Partners zijn onder andere AMD, ABN AMRO, Ask.com, CGI, Staples, Salesforce.com, Targus and WellPoint.
Voor meer informatie over hoe Dell het 'groenste' technologiebedrijf ter wereld gaat worden, ga naar http://www.dell.com/earth. Om net als duizenden anderen mee te helpen met het redden van onze aarde, ga naar www.regeneration.org.

Over Dell

DELL luistert naar klanten en levert innovatieve technologie en services die klanten optimale waarde bieden. Dankzij het direct business model is Dell een toonaangevende IT leverancier van hardware en services. Het bedrijf staat op nummer 34 van de Fortune 500. Meer informatie over Dell en haar producten en diensten is te vinden op www.dell.nl. U kunt direct met Dell communiceren via verschillende online kanalen op www.dell.nl/conversatie. Via de site www.dell.nl/RSS kunt u rechtstreeks nieuws van Dell ontvangen.



Ingezonden persbericht