Ingezonden persbericht

Nederlander tevreden over contact met buren
Animo voor beter contact met buurtbewoners relatief laag

Rotterdam, 5 juni 2008 ­ Vier op de tien Nederlanders geeft aaan goed contact met de buren te hebben. Naarmate men ouder wordt heeft men vaker goed contact met de buren. Ook bewoners van eengezinswoningen hebben relatief vaak goed contact met de buren. De behoefte aan beter contact met buren en buurtbewoners is relatief laag, 13% geeft aan meer contact te willen hebben met buren. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy onder ruim 1.600 consumenten.

Met name ouderen hebben goed contact met buren
Iets minder dan de helft (44%) van de Nederlanders geeft aan goed contact te hebben met de buren. Met name 55-plussers hebben veel contact met de buren (50%). Voor huishoudens jonger dan 35 jaar geldt dat 37% aangeeft goed contact te hebben met de buren. Ondanks het feit dat jongere huishoudens minder goed contact hebben met buren dan ouderen is de wens tot beter contact met de buren gelijk.



Bewoners eengezinswoningen relatief goed contact met buren
Een ander opvallend verschil is het contact met de buren naar type woning. Bewoners van eengezinswoningen geven aan beter contact te hebben met buren (46%) dan bewoners van meergezinswoningen (34%). De aanwezigheid van een tuin zorgt blijkbaar voor meer contact dan het treffen van de buren in de portiek, hal, galerij of balkon.



Ingezonden persbericht