BOUWGROEP VALERES VERSTERKT POSITIE DOOR OVERNAME VAN OOST-DUITS INDUSTRIEBOUWBEDRIJF ANTWERPEN - De VALERES Groep, met hoofdzetel in Antwerpen, maakt vandaag de overname bekend van het Duitse industriebouwbedrijf STAHLBAU BREHNA. De VALERES Groep is gespecialiseerd in het bouwen van casco tot sleutel-op-de-deur projecten zowel in staal- als beton. Met de overname wil de groep haar positie als internationaal bouwbedrijf in Europa versterken.

STAHLBAU BREHNA is een industriebouwbedrijf met een eigen productiehal waar de stalen elementen en constructies worden gemaakt voor eigen bouwprojecten. In 2007 werd er op een omzet van 12 miljoen euro een volume van 2.500 ton staal gefabriceerd.

Naast de projecten waarbij STAHLBAU BREHNA als algemene aannemer optreedt, is het bedrijf ook gespecialiseerd in de realisatie van specifieke staalconstructies als onderdeel van complexe bouwprojecten (ondersteunende draagstructuren, trappenconstructies, stalen omkaderingen voor kantoorgebouwen in glas, etc.).

Meer staalproductie
Mits enkele kleinere investeringen in personeel en in de productiehal zal het productievolume op korte termijn verhoogd kunnen worden tot 3.000 à 3.500 ton staal.
Een verhoogde staalproductie zal bovendien nodig zijn aangezien ook de bouwprojecten in stijgende lijn zitten. De verwachtte omzet voor dit jaar wordt geschat op 15 miljoen euro en tegen 2012 moet een omzet van 25 à 30 miljoen euro haalbaar zijn. Door de heroplevende bouwactiviteit in Duitsland en door de gunstig
gelegen ligging van Stahlbau Brehna tussen steden zoals Leipzig, Halle, Berlijn en Dresden zal zij de volgende jaren mee kunnen genieten van de openbloeiende economische activiteiten in deze regio.

STAHLBAU BREHNA heeft al enkele mooie referenties op haar naam staan, zoals het verdeelcentrum van Mobis Parts Europe (Kia en Hyundai), de productiesite van textielgroep Dresing alsook de stalen constructies voor de nieuwe Porsche fabriek in Leipzig.

Versterking Europese positie
De overname past in de bedrijfsstrategie van de VALERES Groep. Enerzijds kan zij nu met de overname van STAHLBAU BREHNA bijna de hele Duitse markt bedienen, samen met het andere Duitse bouwbedrijf van de groep, VALERES Industriebau in Aken (samen goed voor 50 miljoen euro omzet/jaar); anderzijds biedt de ligging van STAHLBAU BREHNA een ideale opportuniteit om projecten te realiseren in de Oost-Europese landen. Polen en Tsjechië liggen slechts op 150 km afstand en ook de eerste contacten in Letland zijn gelegd. De versterkte Duitse activiteiten van de groep maken het ook mogelijk om zich beter te profileren naar de hele Oost-Europese industriebouw- en vastgoedmarkt toe.

"Deze overname betekent een belangrijke stap in de realisatie van onze strategie om te groeien binnen Duitsland en Europa," zegt Marc Diver, CEO van VALERES. "Door deze bijkomende vestiging in het oosten van Duitsland kunnen wij zowel onze Duitse als onze internationale klanten over bijna het hele Duitse grondgebied bijstaan met de realisatie van hun bouwprojecten. De Duitse bouwmarkt, die nog een achterstand heeft op te halen in vergelijking met andere Europese landen, kent sinds 2006 terug een belangrijke groei en wij hopen hiervan de volgende jaren de vruchten te kunnen plukken. Ook om onze klanten te volgen met hun projecten in Oost-Europa zullen wij nu in een sterkere positie staan: de Duitse nauwgezetheid en kwaliteit is een troef die in deze landen toch extra deuren doet open gaan."

"Voor ons betekent deze overname een volgende stap in ons groeiproces,"zegt Matthias Gabler, directeur van STAHLBAU BREHNA. "Dankzij de ervaring en de internationale uitstraling van de VALERES Groep moeten wij in staat kunnen zijn om meer internationale bedrijven naar de regio Leipzig - Berlijn te kunnen aantrekken. Ook de realisatie van projecten in verschillende Oost-Europese landen behoort nu meer tot de mogelijkheden."

ACHTERGROND

VALERES
VALERES, met hoofdzetel in Antwerpen is een toonaangevende Belgische bouwgroep met lokale bouwbedrijven in Duitsland, Nederland, Frankrijk, Luxemburg en België die gespecialiseerd zijn in industriebouwprojecten. Deze richten zich op het bouwen van casco tot sleutel-op-de-deur projecten van 500 m² tot 50.000 m², zowel in staal- als beton.. VALERES heeft ten slotte ook een portfolio van projectontwikkelingen in deze landen alsook in Oost-Europa. In België is de groep in belangrijke mate actief als prefab betonleverancier met JUMA Beton NV in Balen, CONDECO NV in Diksmuide en GOUDEZEUNE Beton NV in Kemmel. De VALERES Groep telt nu meer dan 500 werknemers. De verwachtte omzet voor 2008 bedraagt 150 miljoen Euro.
Meer informatie over VALERES: www.valeres.eu

STAHLBAU BREHNA
STAHLBAU BREHNA is sinds haar oprichting in 1995 gevestigd in Brehna, op circa 30 km van Leipzig. Het kantoor, in de vorm van een glazen piramide, ligt vlak naast de snelweg München - Leipzig - Berlijn. Het bedrijf beschikt over een productiehal van 4.000m² waarin stalen elementen voor de eigen industriebouwprojecten worden geproduceerd. STAHLBAU BREHNA telt 20 werknemers en realiseerde in 2007 een omzet van 12 miljoen EURO.
Meer informatie over STAHLBAU BREHNA: www.stahlbaubrehna.com

EINDE
VALERES Holding N.V.

Noot voor de pers: