Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ecofys wint Erasmus Innovation Award 2008

Utrecht 6 Juni ­ Ecofys, onderdeel van duurzaam energiebedrijf Econcern, won 3 juni de Erasmus Innovation Award. Deze prijs werd uitgereikt tijdens het INSCOPE "Research for Innovation" congres in Rotterdam.
Juryvoorzitter Prof.dr. Rinnooy Kan: "Ecofys is de meest innovatieve en competitieve organisatie van 2008. De organisatie is in staat geweest om de productiviteit van het innovatieve proces in hoge mate te vergroten. Dit door de creativiteit, teamgeest en de coördinatie van haar productontwikkeling te verenigen. Innovatie en vernieuwingsdrang zitten dan ook in de genen van de organisatie."

Kornelis Blok, managing director Ecofys: "Binnen Ecofys omvat innovatie niet alleen de ontwikkeling van een vernieuwende techniek maar juist ook het vermogen deze vernieuwing op succesvolle wijze in de markt te zetten. In deze snel veranderende wereld zijn wij in staat om kansen te pakken. Voor ons betekent innovatie durven: wij doen het gewoon. Neem bijvoorbeeld een Ecofys innovatie als de gesloten kas (meer opbrengst met minder energie), die nu gecommercialiseerd wordt als GeslotenKas® door Innogrow (www.innogrow.com), een Econcern-dochter. Ook de Solior, een zonneboiler met een hoge efficiency gecombineerd met een modern design, is ontwikkeld door Ecofys en wordt vermarkt door Solior bv (www.solior.com), een dochteronderneming van Econcern."
Ecofys was één van de vijf genomineerde bedrijven voor de prijs. De bedrijven worden naar aanleiding van een onderzoek geselecteerd uit een groep van 10.000 Nederlandse bedrijven. Ieder jaar richt dit onderzoek zich op verschillende onderwerpen. In 2008 lag de focus op innovatief leiderschap, management innovatie en netwerken.
De jury bestond uit Prof.dr Rinnooy Kan (SER), dhr. Hermans (MKB Nederland), mevr. Bergkamp (ministerie van Economische Zaken) en Prof.dr Fisher (Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie).

Ecofys (www.ecofys.com)
Ecofys is een toonaangevende kennis- en innovatieonderneming op het gebied van duurzame energie, energie-efficiency en klimaatverandering. Ecofys doet onderzoek en biedt oplossingen van productontwikkeling tot implementatiemanagement. Onder de klanten van Ecofys bevinden zich energiebedrijven, financiële instellingen, multinationals, regeringen en lokale overheden, internationale instituties, projectontwikkelaars, woningcorporaties, bouwbedrijven en energieconsumenten

wereldwijd.

Ecofys is onderdeel van Econcern met haar missie `een duurzame energievoorziening voor iedereen'. Econcern, wereldwijd actief met ruim 1000 professionals in 20 landen, staat op plaats 234 in Business Weeks lijst van snelst groeiende bedrijven in Europa en is winnaar van de European Business of the Year award 2008.

Note for the editor

For more information, please contact:
Monique Schumans
PR Officer
T: +31 30 30 02 460
M: +31 65 07 35 693
E: m.schumans@econcern.com


---- --