Gemeente Heerde
Gemeente Heerde

Persbericht

Onderwerp: Kwaliteit speeltuintjes gemeente Heerde verbeterd

Alle openbare speeltoestellen in de gemeente Heerde worden de komende twee jaar flink onder handen genomen. Vijftien van de 225 schommels, speelhuisjes, wippen en glijbanen worden binnenkort weggehaald omdat ze te gevaarlijk zijn en opknappen te duur is. Of ze worden gebruikt als hangplek waar omwonenden veel last van hebben.

Zo wordt de speeltuin aan de Leeuwerikweg in Wapenveld helemaal opgedoekt en ook de toestellen op de speelplekken aan de Vinkenweg in Wapenveld en de Zandakker in Heerde verdwijnen. Verder gaat het in Heerde om een enkele draaimolen aan de Rooboerskamp, een trein waar vuurtjes in gestookt worden aan de Wilhelminalaan, een glijbaan aan de Roskamp, een combinatietoestel aan 't Krijt in Heerde en een speelhuis aan de Kerkweg in Vorchten.

Deze grote onderhoudsbeurt is nodig omdat uit onderzoek is gebleken dat er nodig iets gedaan moet worden aan het achterstallig onderhoud. De gemeente is als eigenaar verantwoordelijk voor de veiligheid van de speeltoestellen.

De rest van de speelapparaten wordt waar nodig gerepareerd en voorzien van een zachtere ondergrond, wat bij elkaar rond de 90.000 euro gaat kosten. Nu de speeltuintjes toch worden aangepakt, bekijkt de gemeente meteen in welke buurten op dit moment de meeste behoefte is aan speeltoestellen. Voor de vernieuwing van speelplekken wordt de komende jaren rond de 60.000 euro uitgetrokken. Nieuw is dat er dan ook wordt onderzocht of het mogelijk is meer te spelen en te sporten in de natuur.