Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

'Bakkie' koffie voor Nederlander onmisbaar op vakantie

Heerhugowaard, 5 juni 2008 - Een vakantie zonder kopje koffie? Als het aan de Nederlandse vakantieganger ligt niet. Uit online onderzoek van Belvilla blijkt dat ruim zestig procent van de vakantiegangers tijdens de zomervakantie écht niet zonder een 'bakkie' kan.

Belvilla, specialist in de online verhuur van vakantiehuizen, voerde onderzoek uit onder de bezoekers van haar website om erachter te komen welke 'Hollandse' levensmiddelen de Nederlander op vakantie echt niet kan missen. Hieruit blijkt dat het kopje koffie tijdens een verblijf in het buitenland absoluut niet mag ontbreken. Met 65 procent is het 'bakkie leut' duidelijk favoriet. 18 procent van de vakantiegangers eet ook op vakantie de bekende boterham met pindakaas of hagelslag. Slechts 14 procent van de vakantiegangers geeft aan niet zonder drop te kunnen op vakantie. Bij 3 procent van de Nederlandse vakantiegangers maakt op vakantie de oer-Hollandse aardappel onderdeel uit van het avondeten. Aan het onderzoek van Belvilla deden in totaal 1791 personen mee.

Over Belvilla
Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiehuizen. De organisatie is marktleider in Nederland en bestaat ruim 20 jaar. Belvilla verzorgt voor 400.000 klanten per jaar een verblijf in een van de 12.000 winterse en zomerse vakantieaccommodaties in zeventien Europese landen. Belvilla onderscheidt zich door haar ruime aanbod van karakteristieke vakantiehuizen, simpele boekingsprocedures en de real-time beschikbaarheid. De organisatie heeft 65 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.belvilla.nl.

EINDE PERSBERICHT