TAXMAN (M/V) 2008 - EEN NIEUWE NATIONALE AWARD op 12/06/2008 in Tour&Taxis De nieuwe nationale award Taxman (m/v) zet de man, vrouw, organisatie of het initiatief in de bloemetjes die het voorbije jaar een bijdrage leverde aan een vereenvoudiging van de fiscaliteit of een billijker spreiding van de belastingdruk.
Een onafhankelijke jury stelde alvast een lijst van genomineerden samen. Deze shortlist bestaat uit drie personen en twee initiatieven. Het publiek kan mee bepalen wie er verkozen wordt tot Taxman (m/v) van het jaar. Tot en met 10 juni kan u stemmen op een van de vijf genomineerden via de website www.taxman.be. Al meer dan 5000 mensen brachten hun stem uit! De jury zal de kandidaten met het hoogste aantal stemmen achter hun naam evalueren en de uiteindelijke winnaar aanwijzen.

De genomineerden:


- Dirk Van Mechelen
Viceminister-president van de Vlaamse Gemeenschap en Vlaams minister van Financiën en Begroting en Ruimtelijke Ordening
- Frans Vanistendael
Professor emeritus K.U.Leuven

- Michel Alloo
Taxmanager Umicore en voorzitter fiscale commissie VBO
- Tax-on-web (vertegenwoordigd door Carlos Six) Administrateur FOD Financiën

- Rulingcommissie (vertegenwoordigd door Luc Batselier) Voorzitter van de Dienst Voorafgaande Beslissingen - FOD Financiën

De juryleden:

Prof. Dr. J. Heeren -Universiteit Hasselt
Prof. Dr. E. Van Aevermaet - K.U.Leuven
Dhr. H. De Cnijf - Directeur Fiscale Hogeschool
Mr. L. Vanheeswijck - Advocatenkantoor Dumon Sablon & Vanheeswijck Dhr. Roland Smets - Voorzitter BIBF -IPCF
Dhr. André Bert - Voorzitter IAB - IEC
Mr. L. Herve -Advocaat - Universiteit Luik - Professor CBCEC Dhr. Johan Steenackers -Redacteur Fiscale Cel - Coördinator MoneyTalk Mr. Caroline Docclo - Tiberghien advocaten - Professor aan de Faculteit Rechten van de ULB.

Noot voor de pers:
Voor informatie: surf naar www.taxman.be, mail info@ivka.be of bel Jan De Meyer (Nl) 02/2782709 of Steve Cocriamont (Fr) 02/2782658

Wie wordt Taxman (m/v) 2008?
De Taxman (m/v) van het jaar wordt bekendgemaakt op 12 juni 2008 in Tour&Taxis in aanwezigheid van de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne. Tegelijk met de Belgische Taxman verkiezing wordt ook een Nederlandse Taxman verkozen. De voormalige Nederlandse staatssecretaris van Financiën en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de heer Vermeend zal het in zijn toespraak hebben over internationale belastingtrends.

De verkiezing van de Taxman (m/v) van het jaar is een initiatief van verzekeringsonderneming Hamburg-Mannheimer in samenwerking met Uitgeverij Pelckmans en Moneytalk met de steun van de Fiscale Hogeschool Brussel, het Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten (BIBF), het Instituut van de Accountants en Belastingconsulenten (IAB), Mr. Luc Vanheeswyck van het Kantoor Dumon, Sablon & Vanheeswijck Advocaten, Mr. Caroline Docloo Tiberghien Advocaten, Prof. Dr. Jos Heeren Universiteit Hasselt, Mr. Luc Herve.