Ingezonden persbericht

Search2Build winnaar NLPB Future Search 2008

Almere, 5 juni 2008 - Search2Build is de winnaar van NLPB Future Search 2008. Het beste, innovatieve idee voor bouwprojectmanagement is donderdag 5 juni bekendgemaakt door juryvoorzitter Medy van der Laan op het congres Trendlab 2008, in de stadsschouwburg van Almere. De prijswinnaars krijgen een studiereis naar Lissabon aangeboden.

De winnaar
In Search2Build wordt een systeemintegratie vormgegeven van een volledig interactief 3D bouwinformatie managementsysteem, gekoppeld aan een "marktplaats" functionaliteit voor aanbieders van diensten en producten die van belang zijn voor het verbeteren van het project. De projectmanager wordt projectregisseur, die samen met en namens de opdrachtgever, waakt over de kwaliteit van het bouwinformatiesysteem en die op de juiste momenten vragen stelt aan de markt en de antwoorden daarop via het net, koppelt aan het project. Oplossingen en participanten van het project, tonen daarmee vooraf hun meerwaarde voor het project aan en krijgen vervolgens de kans om daarbij aan te sluiten. Search2Build is het concept van de projectgroep Simsalabim, die bestaat uit Maaike Korenstra (TU Delft), Martijn Broekman (DHV), Gerard Schouten (Grontmij Kats & Waalwijk) en Christiaan van den Essenburg (Oostelbos van den Berg). De coach van het project is Gerben Uljee (Twynstra Gudde).

De zes finaleconcepten van Future Search 2008 worden gepubliceerd door het NLPB aan haar leden en de markt, met als doel dat de kennisontwikkeling en -verspreiding leidt tot daadwerkelijke productontwikkeling en tot verbetering/ontwikkeling van het vakgebied van de projectmanager.

Over het NLPB
Het NLPB (Stichting Nederlands platform Bouwprojectmanagement) is het platform dat de ontwikkeling van het vak bouwprojectmanagement stimuleert en de positie van bouwprojectmanagement verbetert. Bij de verwezenlijking van haar doelstellingen stimuleert en ondersteunt het NLPB waar mogelijk de ontmoeting tussen deelnemers onderling en met marktpartijen, legt zij verbindingen met het onderwijs en initieert activiteiten voor de promotie en ontwikkeling van het bouwprojectmanagement.

Noot voor de redactie,