Ingezonden persbericht

KATJA EN SOPHIE OVER DE LIEFDE
TE GAST IN DE LAATSTE UITZENDING ZIJN ANITA WITZIER EN ARIE BOOMSMA

Ach ja, de liefde. Liefde is het mooiste dat er is. De prins of prinses op het witte paard. De eeuwige liefde, de versmelting van twee personen. Die ene man of vrouw waar je dan je hele leven bij blijft. Net zoals in de sprookjes, films en liedjes. De werkelijkheid is ondertussen een stuk minder zoet. Sinds de jaren '70 is het aantal huwelijken meer dan gehalveerd. Er zijn de afgelopen jaren ruim 1 miljoen singles bijgekomen en jaarlijks scheiden er zo'n 37 duizend, ooit zo, gelukkige stelletjes in Nederland. De laatste uitzending van de BNN talkshow Katja en Sophie begint aanstaande vrijdag om 21.15 uur bij BNN op 3.

Moeten we ons idee van de liefde bijstellen? Zijn er betere of andere vormen en is je leven delen met 1 grote liefde een utopie? Moeten we met zoveel keuzevrijheid het idee van die ene grote liefde niet laten varen. En elkaar zonder schuldgevoel als consumptie artikelen na een paar jaar bij het grof vuil zetten. Lucht het niet op als we accepteren dat liefde berpekt houdbaar is? Of moeten we weer leren ons best te doen voor relaties, net zoals vroeger!

Katja en Sophie praten er over met o.a. Anita Witzier en Arie Boomsma en een panel met mensen die allemaal verschillend met de liefde omgaan.