Ingezonden persbericht

Nieuwe Intermec IP30 handheld RFID-reader voor mobiele computers

Nijmegen, 5 juni 2008 - Intermec (NYSE:IN) lanceert de IP30 add-on RFID-reader, een kosteffectieve, compacte, wereldwijd gecertificeerde oplossing waarmee RFID lees/schrijf mogelijkheden worden toegevoegd aan de nieuwste generatie Intermec mobiele computers, waaronder de CN3, CN3e, CK61, en CK61ex.

De Intermec IP30 biedt het meest veelzijdige handheld RFID-systeem dat vandaag de dag beschikbaar is en de eenvoudige bevestiging biedt gebruikers ongeëvenaarde flexibiliteit. Als gevolg van een combinatie van datacollectiemethoden, GPS-lokalisatie en communicatie via meerdere radio's, biedt de IP30 mobiele lees/schrijf mogelijkheden zowel in gebouwen als daarbuiten.

De IP30 kan worden aangeschaft voor, of toegevoegd worden aan, een bestaande installatie van CN3-serie of CK61 mobiele computers, waardoor klanten RFID-mogelijkheden kunnen toevoegen of het aantal RFID-installaties uitbreiden.

"Flexibiliteit, vorm en functie zijn belangrijke eigenschappen van de nieuwe IP30," zegt Michael Liard, RFID & Contactless Research Director van ABI Research. "Gezien het gebruik van RFID vandaag de dag blijft de belangstelling voor handheld readers toenemen. Meer gebruikers evalueren de technologie, nieuwe eisen worden gesteld- in het bijzonder als het aankomt op de mobiele medewerkers- en barcodes en RFID worden vaker in combinatie toegepast."

De IP30 bevat twee noviteiten. Het is het eerste handheld RFID-systeem met geïntegreerde GPS en WWAN, wanneer deze wordt gebruikt in combinatie met de Intermec CN3 mobiele computer. Wanneer de IP30 wordt gecombineerd met de Intermec CK61ex, is het de eerste handheld RFID met een geïntegreerde near/far barcode imager. Hierdoor zijn deze in staat om zowel 1D- als 2D-barcodes te lezen op een afstand tot 15 meter, waarmee de opties voor RFID datacollectie aangevuld worden. Beide primeurs garanderen een veilige investering voor klanten wanneer zij de supply chain van morgen ontwikkelen.

"RFID en barcode-labeling zijn niet langer 'of-of' keuzes, maar beide oplossingen vullen elkaar aan bij de identificatie van een item, doos en pallet," zegt Chris Kelley, Director of RFID and Data Capture Marketing bij Intermec. "De IP30 en CK61ex bieden de benodigde flexibiliteit om niet alleen RFID te lezen maar ook 1D- en 2D-barcodes vanuit elke richting, dichtbij en veraf, met hetzelfde apparaat."

De Intermec IP30 handheld RFID reader is nu wereldwijd beschikbaar. Meer informatie via: http://www.intermec.com/products/ip30a/index.aspx



Ingezonden persbericht