Gemeente Heerlen
SWINGENDE PRIJSUITREIKING

SCHOLENPROJECT HEERLEN SCHOON

In de hal van het stadhuis was het vanmiddag een kleurrijk spektakel bij de prijsuitreiking van de eerste en tweede prijs voor het scholenproject Heerlen Schoon. De Openbare Basisschool De Piramide Zeswegen (Freinet) won met hun schilderij 'De Wereld in 2060' de eerste prijs. De Openbare Basisschool Theo Thijssen ging met de tweede prijs naar huis. Zij maakten het schilderij van "holle bolle Gijs" met de titel 'moet je iets kwijt.'.

Het was een drukte van jewelste in de hal van het stadhuis. Kinderen dansten en klapten enthousiast mee op de muziek van Droomband, een interactieve band voor kinderen. Maar het grootste moment was de prijsuitreiking van de eerste en tweede prijs voor het beste schilderij uit de reeks van 23 schilderijen.

Bij het uitspreken van hun naam door wethouder Jos Offermans was de vreugde bij de leerlingen van de OBS De Piramide megagroot! Zij mochten de eerste prijs, in de vorm van een cheque voor een Mad Science middag op school, in ontvangst nemen. Het schilderij 'de wereld in 2060' laat zien dat het probleem afval verder reikt dan alleen onze stad Heerlen. Een wereld waar continenten en oceanen zodanig vervuild worden, geeft aan dat we in de toekomst in een wereld vol troep leven. Tenminste, als we er niks aan doen. De wethouder is het helemaal met de kinderen eens: pak dit afvalprobleem nu goed aan, zodat volgende generaties in een schone wereld mogen leven.

De tweede prijs winnaars waren net zo blij met hun cheque voor een Streetdance ochtend op school, georganiseerd door dansschool Swing Inn uit Heerlen. Alle kinderen gingen na een slotact van Droomband met een zakje knikkers voldaan naar huis.

Het scholenproject Heerlen Schoon, dat geïnitieerd is door de gemeente Heerlen, is een maatwerk programma van het landelijke programma Nederland Schoon. Doel is om leerlingen bewust te maken van het onderwerp en hen te leren hoe ze zelf kunnen bijdragen aan een schonere en dus mooiere leefomgeving. Binnen het programma bekijken leerlingen hun eigen omgeving en het milieu. En één onderdeel van Heerlen Schoon is om klassikaal een schilderij te maken over wat zij in hun eigen omgeving zien, ervaren en denken te kunnen verbeteren.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit Europese Urban-middelen

Gemeente Heerlen, 5 juni 2008
Afdeling Communicatie
Marlie Dix, 045-5604419
Algemeen persnummer: (045) 5604070
Persnummer buiten kantooruren: 06 - 30731041
e-mail: persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s

---- --