Internationaal Polo toernooi in Wassenaar, Pollen trappen op Draf- en Renbaan Duindigt

19/05/2008 09:17

PR Newswire

WASSENAAR, Nederland, May 19 /PRNewswire/ -- Zaterdag 5 en zondag 6 juli 2008 vindt de 15e editie van het Velthuyse & Mulder Orange Polo toernooi te Duindigt plaats. Ook dit jaar zullen internationale topteams met elkaar om de Orange Cup strijden.

Polo Club Wassenaar brengt het absolute topland van het polo, Argentinië, naar Draf- en Renbaan Duindigt. Hoewel het polo zelf natuurlijk voor het meeste spektakel zorgt, worden er ook verschillende andere activiteiten rondom de wedstrijden georganiseerd. Zo komt het publiek tussen de matches door in actie om de losgeslagen pollen terug te trappen. De kinderen vermaken zich ondertussen met pony rijden en een rondleiding door de stallen.

De wedstrijden beginnen op beide dagen om 12:30 en eindigen rond 18:30. Op zaterdagavond is de latino avond: authentieke Argentijnse BBQ, live muziek en DJ's. Dat wordt swingen. Na de uitreiking van de Orange Cup op zondag, wordt het polo weekend traditioneel afgesloten met de Indische Rijsttafel.

De Velthuyse & Mulder Orange Polotoernooi wordt wederom een spectaculair weekend. Voor meer informatie en arrangementen verwijzen wij u graag naar onze website http://www.a-day-at-the-races.nl. De verschillende mogelijkheden staan onder de kop Polo op een rijtje.

Over Polo en Polo Club Wassenaar

Polo is een balspel dat gespeeld wordt door twee teams van 4 spelers te paard op een veld van 300x200 meter. De ruiter is uitgerust met een stick van bamboe (mallet) met aan het eind een sigaarachtig dwarshout, zodat hij de bal op de grond kan spelen zonder af te stijgen. Het spel vereist uitstekend ruiterschap en balgevoel en vindt zijn oorsprong in Perzië.

Teams zijn sekse en leeftijd onafhankelijk, belangrijk is de 'handicap' van de spelers.

De naam Polo is een verbastering van het woord "Pulu" dat Tibetaans is voor wortel. Hiervan werden de eerste poloballen gemaakt.

Polo was een Olympische sport in 1900, 1908, 1920, 1924 en 1936.

In 1988 werd in Nederland de eerste polowedstrijd op de Lage Vuursche gespeeld. In 1993 werd Polo Club Wassenaar opgericht. Met 41 leden, waarvan 25 % vrouwen, is deze polo club momenteel de grootste polo club van Nederland.

Het Nederlandse nationale poloteam won zilver bij het Europees kampioenschap 2002 in Rome en brons bij het Europees kampioenschap 2005 in Nederland

Noot voor de redactie -