Gemeente Aalten


Feestelijk programma opening Kulturhus door Prinses Máxima

Op donderdag 5 juni wordt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden om 11.00 uur bij het Kulturhus verwacht. Burgemeester Berghoef en de heer Esmeijer, waarnemend commissaris van de Koningin, heten haar welkom in Lintelo. Rond 11.30 uur opent zij het veelzijdige gemeenschapscentrum. Het gehele officiële bezoek is buiten via live-beelden op een groot scherm te volgen. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Verdere invulling van het programma

Na de toespraken van de heer Ormel, voorzitter van verenigingsgebouw Wilhelmina, de heer Esmeijer van de Provincie Gelderland en de heer Veerman, directeur-bestuurder van wooncorporatie Wonion vindt de openingshandeling buiten voor het Kulturhus plaats. Aansluitend krijgt Prinses Máxima een rondleiding door het gebouw. Kinderen van basisschool De Klimop geven verschillende workshops, zoals gymnastische oefeningen, zang, toneel, schilderen etcetera. Dit doen zij onder begeleiding van de diverse verenigingen die zich in het Kulturhus gaan vestigen. Rond 12.30 uur bieden de kinderen van basisschool De Klimop een attentie aan, waarna Prinses Maxima vertrekt.

Kulturhus bezichtigen

Na het vertrek van Prinses Máxima is het Kulturhus vanaf 13.30 uur tot 22.00 uur geopend voor alle belangstellenden. De kinderen van De Klimop en diverse verenigingen verzorgen van 13.30 uur tot 15.00 uur nog verschillende workshops. Daarnaast worden er in het openingsweekend diverse andere activiteiten georganiseerd in en om Kulturhus Lintelo. Meer informatie is te vinden op www.kulturhuslintelo.nl

Veelzijdige activiteiten in het Kulturhus

De komst van het Kulturhus is voor de mensen in Lintelo een verrijking van de samenleving. Momenteel worden alle activiteiten op gebied van sport, spel en cultuur gehouden in het verenigingsgebouw Wilhelmina. Dit gebouw heeft twee zalen, welke multifunctioneel worden ingezet. Dat betekent dat in één zaal op één dag verschillende activiteiten kunnen plaatsvinden, namelijk: er kan gym worden gegeven, er kan een feest gehouden worden of de zangvereniging repeteert er. Het nieuwe Kulturhus biedt meer ruimten en meer faciliteiten. Het gebouw is multifunctioneel en alle verenigingen uit Lintelo kunnen er gebruik van maken. Een greep uit de diverse gebruikers: gymnastiekvereniging, muziekvereniging, een bibliotheek, een schietvereniging, een sjoelclub, maar ook zorginstellingen en diverse belangenverenigingen.

Samenwerking

Het initiatief van het Kulturhus komt vanuit het verenigingsgebouw Wilhelmina, basisschool De Klimop en peuterspeelzaal t Treintje. Wooncorporatie Wonion heeft dit initiatief omarmd en in samenwerking met de initiatiefnemers tot realisatie gebracht. De gemeente Aalten, waar de buurtschap Lintelo deel vanuit maakt, ziet deze voorziening als een enorme impuls voor de leefbaarheid in de kleine kern.

relevante links
Programma opening Kulturhus Route kulturhus Maquette Kulturhus Zie het origineel