Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Desperate Housewives en Grey s Anatomy bij UPC

Hitseries van Disney-ABC 24 uur per dag beschikbaar via UPC On Demand

Amsterdam, 27 mei 2008 UPC stelt als eerste kabelbedrijf in Nederland klanten met UPC Digitale TV in de gelegenheid om series als Desperate Housewives, Grey s Anatomy te herleven wanneer het hun uitkomt. Vanaf vijf juni zijn deze Golden Globe winnende series uit de stal van Disney-ABC International Television 24 uur per dag opvraagbaar via UPC On Demand.

Vanaf vijf juni kunnen klanten met UPC Digitale TV eerder uitgezonden episodes van deze hitseries voor het eerst meemaken, herleven, of alsnog genieten van gemiste afleveringen. Deze series, maar ook bijvoorbeeld Criminal Minds, komen gratis en onbeperkt beschikbaar voor klanten van UPC Digitale TV met een Royaal abonnement.

Tom Toumazis, directeur van Disney-ABC International Television EMEA: Deze overeenkomst is in lijn met onze doelstelling om nieuwe manieren van distributie te vinden voor onze series en meer mensen ermee in contact te brengen. Wij bouwen met deze overeenkomst voort op onze bestaande, succesvolle samenwerking met UPC.

Ivo Lochtman, directeur video content bij UPC: UPC On Demand is in korte tijd een volwassen product geworden met steeds meer klanten die steeds vaker van deze dienst gebruikmaken. Niet altijd zijn onze klanten in staat om programma's te volgen wanneer deze worden uitgezonden. Toch willen zij gemiste afleveringen kunnen bekijken. Met UPC On Demand bieden wij uitkomst. We zijn ervan overtuigd dat deze dienst met Disney s hitseries als Grey s Anatomy, Deperate Housewives en Criminal Minds nóg aantrekkelijker wordt.

Klanten van UPC Digitale TV kunnen eenvoudig gebruikmaken van On Demand. Met één druk op de knop van de UPC afstandsbediening roepen zij hun favoriete programma, serie of film op om die in hun eigen tijd te bekijken.

Over Disney-ABC International Television

Disney-ABC International Television is de internationale televisie distributietak van The Walt Disney Company. Het bedrijf heeft meer dan 30.000 uur aan programmalicenties uitstaan bij meer dan 1.300 zenders in meer dan 240 landen. Disney-ABC International Television distribueert een portfolio aan films van Walt Disney Pictures, Touchstone Pictures en Miramax Films, netwerk TV series, TV-films en miniseries, kinderseries, ABC Daytime en ABC News programma s, als ook de Annual Academy Awards®. Het bedrijf neemt ook de internationale distributie van de Jetix Europe-programmering voor haar rekening.

Over UPC Nederland

Kabel- en mediabedrijf UPC is een toonaangevende aanbieder van televisie, breedband internet en vaste & mobiele telefoniediensten in Nederland. UPC heeft 2,1 miljoen televisieklanten. Hiervan hebben ruim 560.000 klanten voor digitale televisie gekozen. Meer dan 650.000 klanten nemen van UPC breedband Internet af. UPC kent 505.500 telefonieklanten (cijfers per 31 maart 2008). UPC is een geconsolideerde dochteronderneming van Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB, LBTYK). Liberty Global levert televisie, breedband internet en telefoondiensten aan tien miljoen klanten in tien Europese landen.

Noot aan de redactie.

Ingezonden persbericht