Gemeente Boekel


Zô âs 't vruger waor in Boekel en Venhorst

Oproep aan ieder die oude foto's heeft

Op donderdag 5 juni 2008 van 20.00 22.30 uur organiseert het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) een bijeenkomst over de geschiedenis van Boekel en Venhorst, onder de titel "Het Geheugen van Boekel".

Tijdens deze bijeenkomst praat René Bastiaanse - bekend van De Wandeling op Omroep Brabant TV en directeur van het BHIC - met het publiek over hun meegebrachte fotos van vroeger. Aan de hand van deze vaak alledaagse verhalen over het verleden krijgt de geschiedenis van Boekel opnieuw kleur. Het BHIC is voor de inwoners bezig met historische webpaginas van de plaatsen die de gemeente Boekel vormen op www.bhic.nl/boekel. Om meer gegevens over met name de afgelopen 80 jaren te krijgen en de digitale geschiedenisboekjes van Boekel verder uit te breiden, heeft het BHIC de medewerking nodig van inwoners van de gemeente Boekel door middel van fotos en verhalen.

Programma "Het Geheugen van Boekel"

· Welkomstwoord en presentatie van de digitale geschiedenisboekjes van Boekel door René Bastiaanse

· Korte presentatie over het Boekel en Venhorst van vroeger door regiohistoricus Henk Buijks

· Korte pauze

· Gelegenheid voor het publiek om hun meegebrachte foto's over vroeger te laten tonen en samen herinneringen op te halen en informatie uit te wisselen.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 5 juni a.s. van 20.00 22.30 uur in dorpshuis De Horst, St. Josephplein 14 in Venhorst. De toegang is gratis. De zaal is vanaf 19.30 uur open voor het publiek.

Iedereen is van harte uitgenodigd en wordt vóóral verzocht haar of zijn dierbaarste fotos van vroeger mee te nemen!