Ingezonden persbericht


Steelcase op 100% Design met nieuwe duurzame producten

Amsterdam, 29 mei 2008 --- Steelcase demonstreert tijdens interieurdesignbeurs 100% Design enkele van haar duurzame producten die gebaseerd zijn op de Cradle to Cradle filosofie. Eén daarvan is de bekroonde Think stoel. Daarnaast onthult de kantoorinrichter twee nieuwe producten die in lijn met Cradle to Cradle ontworpen en geproduceerd zijn. De producten bestaan voor een groot deel uit gerecycled materiaal en zijn ook weer makkelijk te recyclen. 100 % Design vindt plaats van 5 tot en met 7 juni 2008 in de Van Nelle ontwerpfabriek in Rotterdam.

Cradle to Cradle wint het afgelopen jaar aan populariteit in Nederland. Consuminderen is volgens Cradle to Cradle-grondleggers Michael Braungart en William McDonough geen definitief antwoord op de huidige en toekomstige milieuproblemen en tekorten aan grondstoffen. Afval is voedsel , doceren zij. Echte duurzaamheid wordt volgens hen alleen bereikt door anders te gaan produceren; volgens de Cradle to Cradle-filosofie moeten producten aan het einde van hun levenscyclus gebruikt kunnen worden als grondstoffen voor nieuwe producten.

Think: mijlpaal in duurzaam ontwerp

Steelcase is één van de eerste partijen die zich bezighield met ontwerpen en produceren volgens de Cradle to Cradle-filosofie en is ondertussen fabrikant van het grootste aantal Cradle to Cradle-producten ter wereld. Steelcase verwierf in 2006 in de Verenigde Staten het eerste Cradle to Cradle certificaat dat ooit is uitgegeven en heeft momenteel meer C2C certificeringen dan elk ander bedrijf.: De Think stoel, die dit certificaat ontving, werd ontworpen in samenwerking met onder andere de beroemde designer Glen Oliver Löw en McDonough Braungart Design Chemistry (MDBC). Voor Think zijn enkel materialen gebruikt die als milieuveilig worden beschouwd aan de hand van de materiaalclassificatie van MBDC. De Think stoel kan voor 99 procent worden gerecycled en bestaat voor 44 procent uit gerecycled materiaal.

Op de stand van Steelcase kunnen bezoekers een kijkje nemen in de keuken van duurzaam ontwerpen en kennis maken met zowel de Think stoel als de twee nieuwste stoelen van Steelcase: 32 Seconds en Amia. Ook deze stoelen zijn ontworpen en geproduceerd volgens de Cradle to Cradle-filosofie. Zo is de 32 Seconds, de naam zegt het al, in 32 seconden in elkaar te zetten. De stoel is zo ontworpen dat de losse onderdelen in een kleine doos passen (twee keer zo klein als de gemiddelde verpakking van stoelen). Hierdoor passen er meer stoelen in een vrachtwagen, waardoor Steelcase 35 procent minder vrachtagens de weg op hoeft te sturen. 100 % Design vindt van 5 tot en met 7 juni plaats in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. Steelcase is te vinden op stand 3-46.

Over Steelcase

Steelcase helpt personen en bedrijven over de hele wereld effectiever te werken. Het bedrijf doet dit door kennis, producten en diensten te leveren die het mogelijk maken een inspirerende werkomgeving te creëren. Dit wordt bereikt door de integratie van architectuur, meubels en technologie. Steelcase is sinds 1974 wereldwijd marktleider in de kantoormeubelbranche.

Elk Steelcase-product is milieuvriendelijk en duurzaam. Van het ontwerp op de tekentafel tot het einde van de levenscyclus spelen milieuoverwegingen een doorslaggevende rol bij productie, keuze voor stevige materialen, transport, gebruik, en hergebruik. Het bedrijf verwierf met zijn Think stoel in 2006 in de Verenigde Staten het eerste Cradle to Cradle certificaat dat ooit is uitgegeven. Het portfolio van Steelcase bestaat uit interieurarchitectuurproducten, meubelsystemen, technologische producten, stoelen, verlichting en archiveringsgerelateerde producten en diensten. De omzet in boekjaar 2008 was ongeveer $ 3,4 miljard.

Steelcase en zijn dochterondernemingen werken met dealers op meer dan 800 locaties, hebben fabrieken op meer dan 35 locaties en ongeveer 13.000 werknemers wereldwijd. De Class A Common Stock van de onderneming wordt verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool SCS. Meer informatie vindt u op www.steelcase.nl

Voor meer informatie voor de pers

Lubbers & De Jong BV
Maartje van Oeveren
T: 020 421 05 65
E: maartje@l-dj.nl