Gemeente Zandvoort


Speciale informatieavond startschot inspraak voorontwerp-bestemmingsplan Boulevard Noord

Boulevard Noord is donderdag 5 juni van 17.30 tot 19.00 uur onderwerp van gesprek in de hal van het gemeentehuis Zandvoort tijdens een inloopavond. Aanleiding hiervoor is het voorontwerpbestemmingsplan dat vanaf vrijdag 6 juni zes weken lang ter inzage ligt. Wethouder Bierman is tijdens de informatieavond ook aanwezig en nodigt belanghebbenden van harte uit.

Het nu nog geldende bestemmingsplan dateert van 1999 en dient volgens de Wet op de Ruimtelijke Ordening binnen tien jaar te worden vernieuwd. Hoewel dit voorontwerp deze vernieuwing biedt, heeft het plan hoofdzakelijk conserverend karakter. Met andere woorden, de huidige planologische situatie is zoveel mogelijk ook in het nieuwe plan vastgelegd. Wel is het relevante geldende Europese, rijks-, provinciale en gemeentelijke ruimtelijke beleid in het plan vermeld. Wat het gemeentelijk beleid betreft is het aan- en bijgebouwenbeleid, het GSM-beleid, het prostitutiebeleid, het terrassenbeleid en het beleid ten aanzien van logies en pensions opgenomen.

Afwijkingen
Op twee punten wijkt het plan af van het huidige. Er wordt door het opnemen van een wijzigingsbevoegdheid mogelijk gemaakt dat de meeste paviljoens aan de Boulevard Barnaart iets kunnen uitbreiden en ook dat de gebruiksfunctie iets wordt verruimd. Een wijzigingsbevoegdheid houdt in dat de aangegeven bestemming geldt, maar dat de gemeente de mogelijkheid heeft om de bestemming te wijzigen volgens voorwaarden die in het bestemmingsplan zijn opgenomen. Ook worden voor een perceel grond op de hoek van de Tjerk Hiddesstraat en de Burg. Van Alphenstraat de bouwmogelijkheden beter gereguleerd. In de huidige situatie heeft het perceel formeel geen bestemming en geldt alleen de Bouwverordening. De gemeente wil de bestemming voor dit perceel in het plan beter reguleren en alleen woningbouw toestaan.

Het plangebied van dit bestemmingsplan wordt begrensd door:
- de Burg. Van Alphenstraat;

- de Van Speijkstraat;

- het Stationsplein;

- de Ir. E.J.J. Kuindersstraat;

- de Zeestraat;

- de Burg. Engelbertsstraat;

- de Van Heemkerckstraat;

- de Boulevard Barnaart.

Informatieavond en inspraak
Vóór de start van de inspraakperiode zal op donderdag 5 juni van 17.30 uur tot 19.00 uur een inloopavond worden gehouden, waarop u een toelichting kunt krijgen op de uitgangspunten en de inhoudelijke regeling van het plan. De avond wordt gehouden in de centrale hal van het gemeentehuis.

Het voorontwerp bestemmingsplan Boulevard Noord ligt met ingang van 6 juni gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis (ingang Swaluëstraat) bij de centrale balie, tijdens de openingstijden. Het voorontwerp ligt ook ter inzage in de openbare bibliotheek aan de Prinsesseweg 34. Gedurende de periode van terinzagelegging kunnen ingezetenen van de gemeente Zandvoort en belanghebbenden zowel mondeling als schriftelijk reageren op het voorontwerp bestemmingsplan. Voor een mondelinge reactie kan contact worden opgenomen met de heer A. Hoogesteger (juridisch), bereikbaar onder nummer 06 - 54 68 50 57 of mevrouw S. Koenes (stedenbouwkundig), bereikbaar onder nummer 023 - 574 01 92. Schriftelijke reacties dienen te worden gezonden aan het college van burgemeester en wethouders van Zandvoort, Postbus 2, 2040 AA Zandvoort.

Klik hier voor meer informatie over Boulevard Noord.