Duurzaamheid dringt door tot ROCvA

04/06/2008 08:30

ROC van Amsterdam

Duurzaamheid dringt door tot ROCvA

Drie dagen duurzaamheid op rij. Dat is wat Amsterdam van 5 t/m 7 juni te wachten staat. Het kan niet anders of ook het ROC van Amsterdam (ROCvA) is van de partij. De instelling voor mbo-onderwijs laat zich tijdens de drie dagen op gezette tijden in de stad van haar duurzaamste kant zien.

Op donderdag 5 juni krijgen drie ROCvA-leerlingen Techniek een Duurzaamheidscertificaat uitgereikt door burgemeester Job Cohen. De leerlingen om wie het gaat, zijn Farzad Labib, Bilal Hannun en Cynthia van Noord. Ze volgen allemaal de opleiding Bouwkunde niveau 4 aan het ROC van Amsterdam. Farzad, Bilal en Cynthia zijn eerstejaarsleerlingen. Het Duurzaamheidscertificaat toont aan dat de leerlingen veel weten van duurzame bouwprocessen en dat ze hun werk op een duurzame manier uitvoeren.

TEAMstages

Dezelfde donderdag kunnen deelnemers aan het Business-to-Business Event in de RAI meedoen met een duurzaamheidsspel. Dit spel is ontwikkeld door studenten van TEAMstages, het duurzaamste stagebureau van Nederland en een initiatief van Joop en Jeanine van den Ende en het ROC van Amsterdam. Naast de test laten de TEAMstages-studenten in een workshop zien wat het 'Powerhouse' is, het centrum voor duurzaamheid in Amsterdam. In Powerhouse komen kennis, innovatie en publieksactiviteiten op duurzaamheidgebied samen.

Op de laatste dag, tijdens het publieksevenement op zaterdag 7 juni, maakt het ROCvA samen met de stichting Gered Gereedschap deel uit van het duurzaamheidspektakel in de Beurs van Berlage en op het Beursplein (achter De Bijenkorf). Daar staat een speciaal door ROCvA-leerlingen ingerichte container vol met technische snufjes en vertonen afgestudeerde ROCvA-leerlingen van Instituut De Korte hun kunsten met make-up die is samengesteld uit duurzame bestanddelen. De ROCvA-Gered Gereedschap-container gaat later dit jaar naar Gambia om daar dienst te doen als werkplaats voor de bouw van een technische school. Dit Gambia-project is een initiatief van het ROCvA, Bouwend Amsterdam, aannemersbedrijf Selie en het opleidingsbedrijf voor de bouwnijverheid SSP-Amsterdam.

Van harte aanbevolen voor iedere duurzaam-denkende Amsterdammer: ROCvA durft Duurzaam op 5 en 7 juni!

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) is het meest innovatieve ROC van Nederland met scholen in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Aan het onderwijs nemen meer dan 37.000 studenten deel van 13 jaar en ouder. De opleidingen worden verzorgd door bijna vierduizend medewerkers. Het ROC van Amsterdam leidt op voor nagenoeg alle beroepsrichtingen - van vliegtuigmonteur en banketbakker tot webdesigner en grimeur.