Option N.V.

Financial News
Click here

> Option Home > News > Press Releases
Press Releases

>> 08.00 am - Option kondigt Linux-software aan voor connection management voor MID's

GlobeTrotter Connect voor Linux bevordert verdere doorbraak van mobiele internettoestellen

LEUVEN, België â 5 juni 2008 â Option, de specialist op het vlak van draadloze communicatie, kondigde de GlobeTrotter Connect voor Linux aan â een software voor connection management voor mobiele internettoestellen (Mobile Internet Devices of MIDâs) op basis van de Intel(TM) Centrino(TM) Atom⢠processortechnologie. De software is geschreven voor het Moblin Linux besturingssysteem dat zeer geschikt is voor mobiele internettoestellen.

GlobeTrotter Connect voor Linux zal volgens de verwachtingen snel de belangrijkste software worden voor connection management op mobiele internettoestellen. De software is specifiek ontwikkeld voor mobiele internettoestellen, het nieuwe assortiment toestellen dat gebruikers nagenoeg altijd en overal toegang verleent tot het hele internet.

âDoor de toevoeging van deze nieuwe Linux software wordt onze software productportfolio nog completer en beter omdat we nu oplossingen kunnen bieden voor alle belangrijke besturingssystemen. Bovendien versterkt deze nieuwe software de toegevoegde waarde van onze oplossing in het bijzondere interessante marktsegment van de mobiele internettoestellenâ, aldus Laura Papero, Vice President Marketing bij Option.

âDe mobiele internettoestellen gebruiken vandaag de dag een breed spectrum van draadloze technologieën â 3G, Bluetooth, WiFi, WiMAX â om zo de best mogelijke internet-ervaring te bieden voor draagbare toestellenâ, zegt Pankaj Kedia, Directeur Global Ecosystem Programs binnen de Ultra Mobility Group van Intel Corporation. âDe op Intel(TM) Centrino(TM) Atom⢠processor-technologie gebaseerde mobiele internettoestellen, in combinatie met Optionâs GlobeTrotter Connect voor Linux, zal het voor gebruikers mogelijk maken om naadloos over te gaan van de ene draadloze technologie op de andere, wat voor een bijzonder gebruiksgemak zorgt.â

De Linux marktstandaard neerzetten
Optionâs nieuwe GlobeTrotter Connect voor Linux is gebaseerd op Moblin, dat alles in het werk stelt om de âopen sourceâ-gemeenschap aan te moedigen om nieuwe, op Linux gebaseerde technologieën, te ontwikkelen, zoals browsers, mediaspelers en internet connection management voor mobiele internettoestellen. Linux lijkt het meest geschikte besturingssysteem voor mobiele internettoestellen, omwille van de beperkte geheugeninname, de snelle respons, het gemak waarmee aanpassingen kunnen doorgevoerd worden en de lage kosten.

Ondersteuning van alle mobiele verbindingen
GlobeTrotter Connect voor Linux zal ondersteuning bieden voor 3G, Bluetooth, Wi-Fi, en later, ook voor WiMax. Option werkt momenteel samen met fabrikanten om de functionaliteiten van zijn software te tonen. De software zal commercieel beschikbaarheid zijn in de tweede helft van 2008. Met GlobeTrotter Connect voor Linux breidt Option zijn softwareportfolio uit tot alle belangrijke besturingssystemen. Andere softwareproducten zijn: GlobeTrotter Connect, GlobeTrotter Connect voor Mac, GlobeTrottter Mobility Manager en GlobeTrotter Unlimited Connection.

Contactpersoon
Jan Poté, PR & Media Relations
Tel +32 (0)16 317 411, E-mail: j.pote@option.com

Over Option
Option is de vernieuwer op het gebied van draadloze communicatie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van draadloze verbindingstools met 3G HSUPA, HSDPA, UMTS, EDGE en WLAN-technologie. Option heeft een stevige reputatie opgebouwd met de creatie van verbluffende nieuwe producten die de prestaties en mogelijkheden van draadloze communicatie ingrijpend verbeteren. De maatschappelijke zetel van Option is gevestigd in Leuven, België. Het bedrijf heeft R&D-centra in België (Leuven) en Duitsland (Düsseldorf en Adelsried), en een vestiging met ISO 9001-certificaat voor productie, engineering en logistiek in Ierland (Cork). Option heeft kantoren in Europa, Amerika, Azië, Japan en Australië. Surf naar www.option.com voor meer informatie.