Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 4 juni

* POLITIE HOUDT FIETSENDIEF AAN
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond vier uur op de Kruiskade een 32-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor diefstal van een fiets. De verdachte stond met een fiets op het Stadhuisplein en sprak diverse mensen aan. Toen surveillerende politiemensen hem wilde controleren ging hij er op de fiets vandoor in de richting van de Coolsingel. Onmiddelijk zette politiepersoneel de achtervolging in. In zijn vlucht reed de man een terras op de Kruiskade op en reed vervolgens tegen een muur aan. Agenten hielden de Rotterdammer aan. Tevens werd de fiets, die gestolen bleek te zijn, in beslag genomen.


* POLITIE VORDERT RIJBEWIJS MOTORRIJDER IN

RIDDERKERK / FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft dinsdagavond rond half tien het rijbewijs ingevorderd van een 52-jarige motorrijder uit Papendrecht. Een surveillerende poltitiemedewerker zag de motorbestuurder op maandagavond 2 juni omstreeks kwart over acht rijden op de A15 in de richting van tunnel 'De Noord'. De man reed met een snelheid van ongeveer 180 km/u. Achter de motorfiets reed een 18-jarige autobestuurder uit Tiel. Ook deze jongen reed met hoge snelheid en volgde de man uit Papendrecht. Nadat de Papendrechter zo'n 500 meter op zijn achterwiel reed haalde de jonge bestuurder hem in. Terwijl zij achter elkaar bleven rijden werd over een afstand van 1800 meter een gecorrigeerde snelheid van 163 km/u gemeten alwaar 100 km/u was toegestaan. Na de tunnel hield de politie de bestuurder van de personenauto aan en vorderde zijn rijbewijs in. Tevens werd een proces verbaal opgemaakt. Na onderzoek naar de motorrijder hielden politiemensen dinsdagavond een 52-jarige man uit Papendrecht aan op zijn werk in Schiedam. De politie vorderde zijn rijbewijs in en stelde een proces verbaal op.


* POLITIE HOUDT VIER JONGE STENENGOOIERS AAN

NOORDEREILAND / FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft dinsdagavond rond zeven uur op de Maaskade drie meisjes en één jongen uit Rotterdam aangehouden voor het gooien van stenen richting mensen en op auto's. Oplettende getuigen waarschuwden de politie over de jonge stenengooiers. Twee auto's werden vernield en verschillende mensen werden bekogeld met stenen. Politieagenten hielden de meisjes van 12, 12 en 13 jaar en de jongen van 12 jaar aan. Zij werden overgebracht naar het politiebureau. De ouders van de kinderen werden door de politie in kennis gesteld.


* POLITIE HOUDT TWEE JONGE VERNIELERS AAN

GROOT IJSSELMONDE / FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft dinsdagmiddag rond vijf uur op de Reyerdijk twee jongens van 13 en 14 jaar aangehouden voor vernieling. De verdachten uit Rotterdam hadden een ruit vernield van een tramhokje. Gewaarschuwde politiemensen hielden de jongens aan en brachten hen over naar het politiebureau.


* POLITIE HOUDT VERKEERSCONTROLE HILLELAAN

AFRIKAANDERWIJK / FEIJENOORD-RIDDERSTER - In het kader van de verkeersveiligheid heeft de politie dinsdagochtend tussen kwart voor acht en negen uur een algemene verkeerscontrole gehouden op de Hillelaan. In totaal werden dertig voertuigen gecontroleerd. Politiemedewerkers stelden elf overtredingen vast. In acht gevallen werd een proces verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel. Drie keer gaf de politie een proces verbaal voor het niet bij zich hebben van een rijbewijs.


* BRAND IN WONING
ZUID - In een woning aan de Schulpweg heeft woensdagochtend rond vijf uur een brand gewoed. De brand ontstond nadat omwonenden een ontploffing hadden gehoord. De brandweer bluste de brand. De bewoner kon op eigen gelegenheid de woning verlaten. De 60-jarige Rotterdammer is aangehouden op verdenking van brandstichting. De politie onderzoekt de zaak.


* MINDERJARIGEN ACHTER HET STUUR AANGETROFFEN

BERGSCHENHOEK / ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft twee minderjarigen aangehouden die achter het stuur van een gestolen auto zaten. Surveillerende agenten zagen de jongens rijden in het Bergse Bos, in de nacht van dinsdag op woensdag rond één uur. De auto reed opzettelijk de groenstrook in. Na controle bleek dat de auto als 'gestolen' stond gesignaleerd bij de politie. Agenten brachten de jongens over naar een politiebureau waar ze werden in gesloten voor nader onderzoek. Het gaat om Rotterdamse jongens in de leeftijd van 15 en 17 jaar. Agenten namen contact op met de eigenaresse van de auto en zij was bekend met één van de verdachten. De ouders van de jongeren zijn de door politie kennis gegeven. De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIE HOUDT JONGE VERNIELER AAN
OUDE WESTEN / ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft dinsdagmiddag rond half vier een 14-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden voor het vernielen van een ruit van een hotel op de Mathenesserlaan. De jonge verdachte vuurde met een luchtdrukgeweer een projectiel af waardoor een gat in de ruit ontstond. Een oplettende getuige waarschuwde de politie. Vervolgens hielden agenten de vernieler aan en brachten hem over naar het politiebureau. De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIE HOUDT DRUGSACTIE
OUDE WESTEN / ROTTERDAM-CENTRUM - Om overlast tegen te gaan heeft de politie dinsdagmiddag een drugsactie gehouden op de Schietbaanstraat. In totaal hielden politieagenten vijf mensen aan: een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 46jarige vrouw en een 25-jarige man uit Rotterdam werden aangehouden voor het kopen van drugs. Tevens werd voor dezelfde overtreding een Rotterdammer aangehouden van wie de leeftijd nog wordt onderzocht. Daarnaast hielden politiemedewerkers een 41-jarige man uit Rotterdam aan voor mishandeling.


* AAHOUDINGEN NA DIEFSTAL
MAASSLUIS - Woensdagochtend vroeg rond half vier kreeg de politie de melding dat er vanuit een vrachtauto, welke stond te lossen bij een autodealer aan de Vermeerlaan, een portemonnee gestolen was. De chauffeur was op dat moment bezig met zijn lading. In de portemonnee zat ook de pincode. Na de diefstal heeft de chauffeur een scooter voorbij zien rijden met twee personen erop. Een van de twee droeg een witte trui. Twee getuigen hadden de scooter met de twee berijders met hoge snelheid over de Vermeerlaan en Rembrandtlaan zien rijden. Later in de nacht werden de twee berijders van de scooter rond zes uur op de Prinses Julianalaan door agenten lopend gezien. Bij het zien van de politie gingen de twee er vandoor. Na een korte achtervolging konden ze aangehouden worden. De mannen konden zich niet legitimeren en werden aangehouden. Een 21-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 23-jarige man uit Maassluis werden door politiemensen overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. De scooter werd niet terug gevonden. Op het afdak van een trappenhuis in de omgeving van het winkelcentrum bij de Mesdaglaan werd door agenten een onderzoek ingesteld. Daar troffen ze enkele honderden euro's aan, een pinpas en een breekijzer. De pinpas stond op naam van de chauffeur. De goederen zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de toedracht.


* ONDERZOEK NA DIEFSTAL
MAASSLUIS - De politie onderzoekt de toedracht van een diefstal van een portemonnee vanuit een tas. Dit zou zijn gebeurd in de nacht van zaterdag op zondag ergens tussen één uur en half vier in een cafe aan de Nieuwstraat. Daar raakte een 24-jarige vrouw uit Maassluis haar portemonnee kwijt.


* ONDERZOEK NA INBRAAK IN SCHUUR
ROTTERDAM - De politie onderzoekt de toedracht van een inbraak in een schuur aan de Heldringstraat. Daar zou tussen zondagavond zes uur en dinsdag kwart over twee 's middags een zwarte Kymco scooter gestolen. Getuigen kunnen bellen met de recherche van district Waterweg Noord op 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000.


* ONDERZOEK NA DIEFSTAL IN WONING
MAASSLUIS - De politie onderzoekt de toedracht van een inbraak in een woning aan de Scorelstraat. Dit betreft een portiekflat. Hier is op dinsdagmiddag tussen half drie en kwart over drie ingebroken. De deur is geforceerd met een breekvoorwerp. Er zijn enkele sieraden en geld meegenomen. Een 25-jarige man uit Maassluis heeft de politie daarvan aangifte gedaan.


* ONDERZOEK NA INBRAAK
MAASSLUIS - De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Brederolaan. Dinsdag tussen acht uur en half zes werd de voordeur geforceerd, waarna de dief een fotocamera wegnam. De 28-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan.


* POLITIE VORDERT RIJBEWIJS 37-JARIGE MAN IN

OOLTGENSPLAAT / EILANDEN - De politie heeft dinsdagmiddag rond half vijf het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige man uit Ooltgensplaat. De verdachte reed op de Bosweg 123 km/u alwaar 60 km/u is toegestaan. Politiemensen vorderden zijn rijbewijs in.


* POLITIE ROLT HENNEPKWEKERIJ OP
TARWEWIJK / ROTTERDAM - De politie van district Zuid heeft een hennepkwekerij in een woning in de Tarwestraat opgerold. Na een anonieme tip namen politieagenten een kijkje bij de woning. Omdat er niemand thuis was, namen de agenten telefonisch contact op met de bewoner. Ze maakten een afspraak voor een tweede bezoek, later op de dag. Echter, toen de agenten even daarna langs de woning kwamen, zagen zij dat er allerlei spullen vanuit de woning in een bus geladen werden. Dit bleken bijna honderd hennepplanten en kweekmaterialen te zijn. In de woning was ook nog een deel van de kwekerij-inrichting aanwezig. De twee bewoners van het pand, een 48-jarige man en een 43-jarige vrouw, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Copyright © 2008 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer