Gemeente Utrecht


Mondelinge vragen: bereikbaarheid Mesos-locatie Oudenrijn door ambulancedienst.


Afgelopen zondag werd onze CDA fractie geconfronteerd met een uitvoering artikel in een landelijk ochtendblad over knelpunten in de aanrijtijden van ambulancediensten waaronder die van onze Utrechtse Ambulancedienst, de RAVU.
Zo werd ook de tijdelijke slechte bereikbaarheid van de Mesos-locatie Oudenrijn als gevolg van de werkzaamheden op het 24 Oktoberplein en de Graadt van Roggenweg gesignaleerd.

Juist omdat het, zowel in de beeldvorming bij onze burgers als in de harde realiteit, hier vaak gaat om levensreddende acties, vindt het CDA dat de overheid op dit punt op alle bestuurlijke niveaus maximum zekerheid en garanties aan de burgers in onze stad en regio moet geven. Het CDA is dan ook geschrokken van een zinsnede in het bewuste artikel dat de gemeente Utrecht het probleem van die tijdelijke slechte bereikbaarheid zou kennen en 'is er mee bezig'. Anders gezegd leest de burger: de gemeente heeft het probleem nog niet opgelost.

Dat brengt de CDA fractie tot de volgende vragen.

1. Hebben de betrokken diensten met de RAVU nu een oplossing gevonden voor de tijdelijke bereikbaarheid van het ziekenhuis Oudenrijn?
2. Zo ja, met welk percentage zou de genormeerde aanrijtijd in de overeengekomen oplossing overschreden mogen worden?

Als met de RAVU nog geen oplossing is gevonden heeft het CDA 3 vervolgvragen:

3. Waarom was bij de aanvang van de werkzaamheden geen oplossing geregeld?
4. Wanneer is die oplossing er dan wel?
5. Hoeveel overschrijdingen van de genormeerde aanrijtijd hebben er sinds de aanvang van de werkzaamheden plaats gevonden?


---- --