Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 05-06-2008

Bromfietser breekt been

ASSEN Woensdagmorgen is een 16-jarige jongen uit Beilen gewond geraakt bij een ongeval op de Graswijk. Hij reed op de secundaire rijbaan in de richting Assen. Een tegemoetkomende automobilist uit Assen sloeg af naar een inrit en zag de bromfietser niet. Bij de aanrijding die volgde brak de jongen een been. Hij is met de ambulance naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. (08-142325)

Gewond na frontale aanrijding

ANNEN Woensdagmiddag zijn op de Ronkelskamp twee autos frontaal op elkaar gebotst. Een van de beide bestuursters raakte daarbij gewond. Het ongeval ontstond doordat een 21-jarige vrouw uit Annen met een te hoge snelheid door de bocht kwam en daarbij de controle over haar auto verloor. Ze botste frontaal tegen de tegemoetkomende auto van een 60-jarige vrouw uit Zuidlaren. Deze bestuurster is met een gebroken borstbeen naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. (08-142486)

Politie zoekt donkergroene auto na ongeval

KLAZIENAVEEN Woensdagmorgen is een 25-jarige vrouw uit Klazienaveen met haar fiets gevallen nadat ze rond 7.10 uur in het kassengebied was aangereden door een donkergroene personenauto. Ze reed vanaf de Streek linksaf Het Ambacht op toen de auto haar links inhaalde. De bestuurster van deze auto reed daarna door. De fietster raakte licht gewond. De politie is op zoek naar de bestuurster van de auto. (08-142279)

Politie zoekt jonge hufter

ASSEN - Woensdagavond werd de band van een scootmobiel opzettelijk door een jongen lek gestoken. De 47-jarige bestuurder van de scootmobiel wilde de ingang van de Rode flat aan de Smetanalaan binnengaan. Daarbij werd hij uitgescholden door een groep jongelui die voor die flat rondhingen. Hij werd voor klootzak en kreupele uitgemaakt en er werd gezegd dat hij moest opdonderen. Toen hij toch naar binnen reed stak een blanke jongen uit die groep een band van de scootmobiel met een mes lek. De helden waren vertrokken toen de politie na de melding aankwam. De jongen die de band lek stak is een blanke jongen met wit haar, ongeveer 1.79 m lang en hij droeg een wit shirt en een blauwe spijkerbroek. (08-142515)

Verkeersoverlast na brand

PATERSWOLDE Woensdagmorgen sloeg de vlam in de pan waarna brand uitbrak in een boerderij aan de Hooiweg. De bewoners en de dieren (jongvee) konden tijdig uit de boerderij komen en de brandweer had de brand snel onder controle. Het verkeer werd ongeleid via de Hoofdweg en dat leverde tijdelijk veel overlast op. De Hoofdweg is namelijk gedeeltelijk afgesloten. De Koninklijke Marechaussee verleende assistentie bij de verkeersafwikkeling. (08-142363)

Politie controleert verkeer

ECHTEN Bij een controle op de Ruinerweg, en op de Dwingelerweg in Ansen en de Smeengestraat in Ruinen heeft de politie woensdag 17 bekeuringen uitgedeeld. Negen bestuurders reden te snel; zeven droegen geen gordel en een bestuurder reed met een onleesbare kentekenplaat. 08-142470)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.