Ingezonden persbericht


Persbericht

Mendix en BiZZdesign sluiten strategische alliantie

Rotterdam, 5 juni 2008 Software leverancier Mendix en BiZZdesign, marktleider op het gebied van Enterprise Architecture en Business Process Engineering, hebben aangekondigd intensief te gaan samenwerken. De samenwerking is gericht op koppeling van producten en diensten van beide bedrijven, met als doel een snelle en toekomstgerichte realisatie van proces-gedreven business applicaties en services. Het langverwachte uitvoerbaar maken van BiZZdesign procesmodellen wordt met deze samenwerking realiteit.

Mendix is leverancier van softwareproducten waarmee bedrijven snel en flexibel applicaties kunnen ontwikkelen die gemakkelijk zijn aan te passen aan dynamische bedrijfsprocessen en veranderende informatiebehoeften. De basis voor de Mendix-producten is het Mendix Model-driven Application Platform dat business analysts in staat stelt visueel applicaties te modelleren én deze eenvoudig te integreren met bestaande systemen.

BiZZdesign is actief op het gebied van ontwerpen, verbeteren en inrichten van bedrijfsprocessen, van enterprise architectuur tot procesmanagement. BiZZdesign opereert op het snijvlak van proces, organisatie en informatietechnologie.

De alliantie tussen BiZZdesign en Mendix is erop gericht om beide producten zowel technisch als methodisch te integreren. Dit stelt klanten in staat om vanuit een centrale enterprise architectuur te ontwerpen en te implementeren, met als doel een snelle en toekomstgerichte realisatie van bedrijfsprocessen, bedrijfsapplicaties en (web) services. BiZZdesign draagt met name zorg voor het enterprise en procesontwerp, Mendix maakt de BiZZdesign modellen executeerbaar als flexibele enterprise-class bedrijfsapplicaties.

" Wij zijn erg verheugd over de samenwerking met BiZZdesign. We zitten qua visie geheel op één lijn en zijn technisch gezien volledig complementair, aldus Mendix CEO Derek Roos. Waar Mendix zich primair richt op de innovatie van het applicatieontwikkelingsproces waarbij business consultants zelf aan de knoppen zitten richt BiZZdesign zich vooral op het ontwerpen, verbeteren en inrichten van bedrijfsprocessen binnen in een organisatie."

BiZZdesign is sterk in het modelgebaseerd ontwerpen, verbeteren en inrichten van business processen. Mendix levert een modelgebaseerde oplossing voor het snel en onderhoudbaar ontwikkelen van business applicaties. Door de integratie ontstaat een effectieve ontwerp en ontwikkelaanpak vanuit en gedragen door de business , aldus BiZZdesign CEO Henry Franken.

###################

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht