Provincie Groningen

Noord' Derde prijs Nationale Evenementen voor 'Tocht om de Noord'

5 juni 2008

Het wandelevenement 'Tocht om de Noord' heeft de derde prijs gewonnen in de categorie Innovatie van de Nationale Evenementenprijzen. De innovatieprijs wordt toegekend aan een vernieuwend evenement.

'Tocht om de Noord' is een jaarlijks 2-daags wandelevenement dat dit jaar plaatsvindt op zaterdag 27 en zondag 28 september. De wandeling gaat 'van Lauwerszee tot Dollard tou', in totaal 77 km. De wandelaars lopen door het oudste cultuurlandschap van Nederland, over de Groningse kwelderwal, door 24 wierdendorpen.

Het evenement wordt in nauwe samenwerking georganiseerd met de provincie Groningen, een aantal gemeenten en (ook landelijke) groene organisaties. In 2008 is het thema: 'Avontuurlijk' Groningen. De route loopt door huizen, musea, kerken en molens, maar ook over trekpaden, marenpaden, kerkepaden, tuinen, dijken en akkervelden. De nadruk ligt dit jaar, naast de culturele route, op avontuurlijke belevenissen, zowel binnen als buiten het dorp. De wandelaar ervaart hoe bijzonder Groningen is: Eigenzinnig, Oud, Avontuurlijk en Open. Het land waar je de zon nog vlak boven de horizon ziet staan.

Kijk voor meer informatie op: www.tochtomdenoord.nl

Nationale Evenementenprijzen
In 2001 werden de Nationale Evenementenprijzen voor het eerst uitgereikt: prijzen voor de beste publieksevenementen in verschillende categorieën. De Nationale Evenementen Prijzen probeert met het beoordelen van evenementen en het toekennen van prijzen een stimulans te zijn voor de organisatoren en overheden. Daarnaast biedt de uitreiking van de prijzen de mogelijkheid om een vergelijk te maken met wat er in Nederland op dit gebied wordt ondernomen.

Kijk voor meer informatie op: www.evenementenprijzen.nl

5 juni 2008