Project Gemeente Westland

Kadernota Cultuur gemeente Westland gaat inspraak in

Publicatiedatum: 05-06-2008

Burgemeester en wethouders van Westland hebben onlangs de concept-kadernota Cultuur 2009-2020 vastgesteld. In deze nota staan de ambities die de gemeente heeft op het gebied van cultuurbeleid en zijn de kaders van dat beleid gesteld. Verdere invulling van dit beleid vindt later plaats.

De gemeente Westland vindt de aanwezigheid van kunst en cultuur van grote waarde voor haar gemeente, inwoners en bezoekers en wil haar daarom mogelijk maken, koesteren en verder stimuleren. Vanuit die gedachte voert zij cultuurbeleid. In de kadernota schetst de gemeente de inhoudelijke, organisatorische en financiële kaders waarbinnen het cultuurbeleid vorm krijgt.

De verdere uitwerking vindt na vaststelling van de kadernota plaats in een uitvoeringsprogramma cultuur. De kadernota geeft, met andere woorden de richting van het cultuurbeleid aan. De nadere inrichting volgt in het uitvoeringsprogramma. Op basis hiervan verrichten gemeente en instellingen ten slotte hun culturele activiteiten.

Culturele instellingen en politieke vertegenwoordigers uit de gemeente Westland hebben input geleverd voor de kadernota. Er zijn onder meer interviews gehouden met betrokkenen, er is een rondetafel gesprek gevoerd en er heeft een verdiepend gesprek plaatsgehad met de woordvoerders Cultuur uit de raad. In de uitwerking van de kadernota naar het uitvoeringsprogramma gaat de gemeente verder in gesprek met het culturele veld en maatschappelijke organisaties om tot concrete afspraken te komen.

Informatieavond
Op maandag 30 juni 2008 organiseert de gemeente Westland een informatieavond over de kadernota Cultuur. De avond is bestemd voor verenigingen, instellingen en andere belanghebbenden op het gebied van cultuur. Tijdens de avond, die plaatsvindt in De Leuningjes in Poeldijk, zal een toelichting op de nota worden gegeven en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Verenigingen, instellingen en andere belanghebbenden die op deze avond aanwezig willen zijn, kunnen via e-mail reageren. Per instelling kunnen zich maximaal twee mensen aanmelden. Opgeven kan tot en met 23 juni per e-mail naar: KMGibcus@GemeenteWestland.nl.

De nota ligt vanaf 2 juli tot en met 17 september 2008 ter inzage. In die periode kunnen zienswijzen worden ingediend.