Gemeente Leidschendam-Voorburg


Illegalen bij horecacontrole Leidschendam-Voorburg

Afgelopen vrijdag heeft een reguliere horecacontrole in Leidschendam-Voorburg plaatsgevonden met burgemeester Van der Sluijs en vertegenwoordigers van brandweer, politie en de gemeentelijke afdeling Handhaving. Hierbij zijn door de politie twee mannen aangehouden. Bij aankomst van het controleteam bij een restaurant ontvluchtten zij via een zijdeur het pand, waarbij zij recht in de armen van de politie liepen. Zij bleken niet te beschikken over geldige verblijfspapieren en zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

De horecacontrole richtte zich op de naleving van de Drank- en horecawet, Wet milieubeheer, Wet op de kansspelen en brandveiligheidsaspecten, zoals veiligheid van (oranje)versiering en vluchtwegen. Er stonden dertien horecabedrijven in Leidschendam en Voorburg op het programma.
Op een nylon vlag na was de versiering in de bezochte horeca in orde. In vier gevallen waren de vluchtweg of de nooduitgang niet in orde. Bij drie bedrijven was de keuringsdatum van de blusmiddelen verlopen. Bij een inrichting ontbrak de vereiste gediplomeerde leidinggevende. Op enkele ondergeschikte tekortkomingen na voldeden de horecazaken voor de overige aspecten aan de eisen.