Politie Amsterdam-Amstelland



Leverancier straatdealers aangehouden / Amsterdam Zuidoost (05/06/08)

De wijkteamrecherche van bureau Flierbosdreef heeft maandagochtend een drugsleverancier in de Bijlmer gearresteerd. De 49-jarige man wordt ervan verdacht veel straatdealers in de H-buurt en Bijlmerplein van drugs te voorzien. De verdachte is gisteren voorgeleid bij de officier van justitie.

De bijnaam van de vermeende drugsleverancier zong al enige tijd rond in de Bijlmer. Bij de man viel aan huis cocaïne, heroïne en softdrugs te halen. Nadat uit nader onderzoek bleek om wie het precies ging en waar hij woonde, ging de wijkteamrecherche van het politiebureau Flierbosdreef tot de aanhouding over. De verdachte werd rond zeven uur in zijn woning gearresteerd. De man wordt verdacht van handel in zowel hard- en softdrugs. Hij zou deze zowel vanuit huis als op straat verkopen.

In de woning van de verdachte is ruim 2 kilo harddrugs gevonden, een kilo cocaïne en ruim een kilo heroïne. De rechercheurs troffen een paar plakken hasj, een paar duizend euro, diverse verpakkingsmaterialen en weegschalen aan. Bij de huiszoeking werd na het aantreffen van de eerste harddrugs ook een drugshond ingezet en die sloeg aan in de keuken. In een kastje lagen nog 2 plastic zakjes met heroïne.

Geld en drugs
Nog een verdachte aangehouden na overval woning Wielingenbuurt / Wielingenbuurt (05/06/08)

Het Overvallenteam van district Zuid heeft dinsdagmiddag nog een verdachte aangehouden van de overval die maandagmorgen werd gepleegd op een woning in de Wielingenbuurt.

Bij deze overval werd een bewoner ongeveer een uur gegijzeld en berooft van onder meer een fotocamera. Een tweede overval op een andere woning in hetzelfde pand mislukte omdat de daders niet binnen konden komen. Bij deze poging werd op de voordeur van de woning geschoten waarbij wonderwel niemand gewond raakte. De politie zette direct een observatie- en arrestatieteam in. Bij de daarop volgende acties werd eerst een 48-jarige man aangehouden. Daarna volgde de aanhouding van een vrouw van 41 en een man van 22 jaar oud. In het vervolg van het onderzoek hielden de rechercheurs in een woning drie vrouwen aan. Zij zijn na hun verhoor heengezonden. Bij de aanhoudingen werd een vuurwapen en een deel van de buit aangetroffen.

De laatste verdachte is dinsdagmiddag aangehouden. De politie kende inmiddels zijn identiteit en kwam hem al vrij snel op het spoor. Deze 42-jarige verdachte is een bekende van de politie en werd eerder veroordeeld voor het plegen van een zelfde soort feit.

Eerder verscheen dit bericht.

Aanhoudingen na gewelddadige overval woning / Wielingenbuurt Rechercheurs van het Overvallenteam van district Zuid van Politie Amsterdam-Amstelland hebben maandag verschillende personen aangehouden na het plegen van een gewapende overval in de ochtenduren op een woning in de Wielingenbuurt.

De overvallers hadden het op meerdere woningen in het pand gemunt en wisten één van de bewoners te bedreigen en te beroven. Bij een tweede woning lukte het de daders niet om binnen te komen maar werd wel op de voordeur geschoten. Daarbij raakte niemand gewond waarna de daders er vandoor gingen. Door het inschakelen van een observatieteam en een arrestatieteam werden in de loop van de dag al enkele verdachten aangehouden. De politie is nog volop bezig met het onderzoek.

Veilig ondernemen doe je samen / Amsterdam-Amstelland (05/06/08)

Buurtregisseurs reiken ondernemers tips aan. In juni bezoeken buurtregisseurs van de politie Amsterdam-Amstelland winkeliers en horecabedrijven in de regio. Bij het bezoek staat de veiligheid in en om de onderneming centraal. De ondernemer krijgt een informatiepakket van de KvK Amsterdam uitgereikt met handige veiligheidstips, de politie reikt zelf de brochures Winkelverbod en Gezichtsherkenning uit.

Driekwart van de winkeliers en horecabedrijven is slachtoffer van enige vorm van criminaliteit, toont het onderzoek Scorekaart Veilig Ondernemen 2007. Belangrijk doel van het bezoek is om ondernemers persoonlijk te stimuleren ook zelf in actie te komen om de eigen veiligheid en die van het personeel te vergroten. Veel maatregelen zijn organisatorisch van aard, eenvoudig en kosteloos toe te passen. Voordeel van de persoonlijke aanpak is dat de ondernemer niet alleen informatie over de mogelijkheden krijgt, maar daarnaast ter plekke met de buurtregisseur door een veiligheidsbril naar zijn bedrijf kan kijken. De actie is een onderdeel van de maand Veilig Ondernemen van alle Kamers van Koophandel. Naast de bezoeken door de buurtregisseurs neemt de politie ook deel aan een seminar van de KvK Amsterdam op 24 juni over cameratoezicht door bedrijven. Het programma TerPlaatse besteedt in de uitzendingen van woensdagavond 4, 11, 18 en 25 juni aandacht aan de veiligheidsmaand door verschillende concrete tips voor ondernemers in beeld te brengen. Nieuwe website voor ondernemers Als partner in het Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam-Amstelland heeft het korps zich aangesloten bij de veiligheidsmaand. In dit platform werken overheid, en het georganiseerde bedrijfsleven en politie samen om de criminaliteit gericht tegen het bedrijfsleven effectief te bestrijden. Veiligheid in een onderneming is belangrijk voor de ondernemer zelf, het personeel en de klanten. Op de site www.pca-amsterdam-amstelland.nl vindt de ondernemer praktische adviezen om de veiligheid in zijn bedrijf te vergroten. Ook over veiligheidsthemaâs en actuele ontwikkelingen is waardevolle informatie beschikbaar. Meer informatie Komt uw buurtregisseur in juni niet bij u langs en heeft u wel behoefte aan een dergelijk bezoek, dan kunt u daar altijd om vragen en contact opnemen met uw buurtregisseur. Voor informatie en contact: www.politie-amsterdam-amstelland.nl Bestellen veiligheidspakketten van de KvK Amsterdam via:
www.kvk.nl/veiligheidspakketregioamsterdam