Ingezonden persbericht


s-Hertogenbosch, 5 juni 2008

Electronicaketen Dixons kiest Ctac voor SAP Hosting en implementatie Jobscheduling-software Cronacle

Ctac, SAP-specialist uit Den Bosch, heeft een driejarige overeenkomst gesloten met elektronicaketen Dixons. Als onderdeel van de overeenkomst verzorgt Ctac de volledige Hosting van Dixons SAP-omgeving. Daarnaast implementeert Ctac de Cronacle-oplossing van Redwood Software voor het elektronicaconcern. Met deze Jobscheduling-oplossing worden iedere nacht alle financiële en logistieke gegevens van alle 170 filialen van Dixons in de Benelux verwerkt in SAP- en gerelateerde systemen.

De Cronacle-software is een real-time, eventgedreven oplossing voor Business Process Automation en Jobscheduling. Cronacle maakt gebruik van een eventgedreven aanpak om procesautomatisering in een gedistribueerde omgeving te centraliseren. Bovendien integreert de Cronacle-oplossing bedrijfsapplicaties, op maat gemaakte applicaties en Java-applicaties met SAP-applicaties. Dit maakt het mogelijk complexe bedrijfs- en administratieve processen snel en effectief te beheren. Bij Dixons verwerkt de Cronacle-oplossing ondermeer iedere nacht alle kassatransacties in het centrale SAP-systeem. Hierdoor heeft Dixons op elk moment inzicht in omzet, voorraden en andere bedrijfskritische data.

Dixons brengt als onderdeel van het nieuwe contract bovendien zijn volledige SAP-omgeving, inclusief alle hardware op basis van SAP Hosting volledig onder bij Ctac.

Ctac heeft uitgebreide kennis en ervaring in de retailmarkt , zegt Robert Lindhout, Manager Operations & ICT bij Dixons. Deze ervaring in combinatie met de uitstekende prijs/prestatieverhouding en zekerheid die het bedrijf ons biedt gaf voor ons de doorslag om de volledige SAP Hosting bij Ctac onder te brengen.

Lindhout vervolgt: Doordat onze volledige SAP-omgeving bovendien is ondergebracht bij Ctac, nemen wij nog uitsluitend rekencapaciteit af. Deze is 24 uur per dag beschikbaar, zonder dat wij nog in apparatuur hoeven te investeren.

Met Dixons breiden we onze sterke aanwezigheid in de retailmarkt verder uit , zegt Jan Willem Wienbelt, Interim-CEO en CFO bij Ctac. Bedrijven in deze sector kunnen zich dankzij onze SAP-Hosting oplossing volledig richten op hun core business. Zij zijn daarbij verzekerd van optimale beschikbaarheid en systemen die altijd up-to-date zijn.

# # #

Over Ctac

Ctac is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in SAP-oplossingen, actief in Nederland, België en op kleine schaal in Duitsland. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van SAP-systemen en hiervan afgeleide activiteiten zoals systeem upgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Service Partner en de grootste SAP-reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. In België is Ctac Silver Partner van SAP. Tot de klantenkring behoren ruim 200 organisaties in handel en industrie, zakelijke dienstverlening, retail, (semi) overheid en universiteiten. Ctac had per ultimo maart 2008 414 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in s-Hertogenbosch (Nederland). Ctac is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC).

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht