Getronics PinkRoccade

Nieuwegein, 5 juni 2008

Persbericht

Getronics PinkRoccade en GGZ-organisaties vernieuwen Psygis

Nieuw zorginformatiesysteem voor zorgprofessionals

Getronics PinkRoccade en drie organisaties voor geestelijke gezondheidszorg, Altrecht, Reinier van Arkel groep en Rivierduinen, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om PSYGIS, het zorginformatiesysteem van Getronics PinkRoccade, samen te vernieuwen. PSYGIS ondersteunt meer dan de helft van de geïntegreerde GGZ-organisaties in Nederland met dossiervorming, procesplanning en administratie. Het is de eerste keer in Nederland dat een ICT-dienstverlener en zorginstellingen op een dergelijke manier samenwerken. Zorgprofessionals van de drie organisaties zullen betaversies van de nieuwe applicatie samen met Getronics PinkRoccade ontwerpen, vormgeven, testen en beoordelen in de praktijk.

Gebruiksvriendelijkheid staat centraal in de nieuwe versie van PSYGIS. Zorgprofessionals krijgen ook meer inzicht in het zorgproces. Zorgprogramma's worden geïntegreerd en bij de administratieve verwerking wordt het gehele zorgproces visueel weergegeven, zodat zorgprofessionals in één oogopslag hun huidige taken en volgende acties zien. Zorgverlening zal daardoor kwalitatief beter en efficiënter kunnen plaatsvinden. Naast een vereenvoudigd en overzichtelijker systeem betekent de nieuwe versie een grote stap in de richting van de volledige integratie van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) in het bedrijfsproces doordat het EPD volledig geïntegreerd is met andere (zorg)software. De nieuwe versie zal gebaseerd zijn op Microsoft Vista en Office 2007-standaarden.

De nieuwe versie van PSYGIS wordt ontworpen in een open architectuur, gebaseerd op de standaarden van Microsoft en Java. Dit geeft GGZ-instellingen veel vrijheid in hun keuze om additionele functionaliteiten te kunnen koppelen, zoals mobiele oplossingen en het gebruik van PDA's.

Ton Hafkamp, directeur Healthcare bij Getronics PinkRoccade: "Goede software ontwikkel je samen met de mensen die het dagelijks gebruiken. PSYGIS is een van de meest gebruikte applicaties voor GGZ-instellingen. De professionals binnen die organisaties hebben een enorme hoeveelheid kennis over hoe onze applicatie werkt in de praktijk. Samen met GGZ-instellingen Altrecht, Reinier van Arkel groep en Rivierduinen ontwikkelen we een versie van PSYGIS die het leven van zorgprofessionals makkelijker maakt en het zorgproces maximaal ondersteunt."

Erik Laarhoven, projectmanager namens de drie GGZ-organisaties: "Voor de instellingen is dit een unieke kans om onze ervaringen met het EPD van de afgelopen jaren te kunnen inbrengen in een nieuw systeem. Met dit nieuwe PSYGIS worden onze medewerkers beter gefaciliteerd in hun werkproces zodat zij zich kunnen richten op het verlenen van kwalitatief nog betere zorg. En uiteindelijk hebben onze cliënten daar natuurlijk baat bij. Ook voor cliënten zal het overigens eenvoudiger worden hun dossier in te zien. Meer gebruiksgemak, een klantvriendelijker uiterlijk, en betere ontsluitingsmogelijkheden, dat is waar we voor gaan."

De totale vernieuwing van het nieuwe PSYGIS zal ongeveer vier jaar in beslag nemen. De komende periode worden iteratief nieuwe functionaliteiten aan PSYGIS toegevoegd die direct door de zorgprofessionals in het veld getest kunnen worden. Eind 2008 wordt de eerste deelversie van het nieuwe PSYGIS verwacht, in september 2009 volgt de eerste complete versie voor de drie deelnemende GGZ-organisaties.

Contact Jolanda Peek Vice President Communications +31 (0)30 663 5232 Stuur een e-mail