Ingezonden persbericht


Persbericht

Nog meer speelplezier met de nieuwste spellen van 999 Games

~ Nieuw in de schappen: Horus, Agricola en de Weerwolven: Volle maan in Wakkerdam ~

Almere, 5 juni 2008 -- Met de zomer in het vooruitzicht introduceert 999 Games een reeks nieuwe spellen voor nog meer speelplezier. Argicola, de Weerwolven: Volle Maan in Wakkerdam en Horus zijn de nieuwste aanwinsten en binnenkort voor iedereen beschikbaar. Eerder dit jaar introduceerde 999 Games al een serie nieuwe spellen, waaronder het dierentuinspel Burgers' Zoo en het geniepige blufspelletje Minoes 'De kat in de Zak'.

Agricola

Een uitgebreid spel, waarin spelers door middel van huisuitbreiding, akkerbouw en veeteelt een comfortabel leven opbouwen. Spelers verzamelen grondstoffen zoals hout en leem, breiden hun gezin met meer mensen uit en zorgen voor voldoende voedsel voor iedereen. Ze ploegen akkers en beplanten deze met graan en groente. Ook houden ze schapen, varkens en runderen. De speler die aan het einde van het spel de meeste punten met zijn erf scoort en deze dus het beste heeft ontwikkeld, is de winnaar. Geschikt voor 1 - 5 spelers vanaf 10 jaar. Adviesprijs ¤ 44,95. Agricola ligt vanaf halverwege juli in de schappen.

De Weerwolven: Volle Maan in Wakkerdam

Volle Maan in Wakkerdam is een uitbreiding op de Weerwolven van Wakkerdam en bevat maar liefst negen varianten en vijf nieuwe karakters, die het basisspel een compleet nieuwe impact geven. De 36 gebeurteniskaarten zorgen ervoor dat het spel zich elke keer anders ontwikkelt. Het snel te leren kaartspel is met name geschikt om in grote groepen te spelen, bijvoorbeeld op feestjes en partijen. Let op: het spel is uitsluitend te spelen in combinatie met het basisspel. Geschikt voor 8 -- 18 spelers vanaf 10 jaar. Adviesprijs ¤ 7,95. De Weerwolven: Volle maan in Wakkerdam is vanaf 21 juli verkrijgbaar.

Horus

Horus is een fascinerend bordspel van het niveau Carcassonne. Al duizenden jaren stroomt het water van de Nijl rustig langs de vruchtbare akkers en flonkerende tempels die de oevers sieren. De enorme rivier heeft geen oog voor de machtsstrijd die zich in de enorme vallei afspeelt. De groten en machtigen proberen het koningschap op te eisen door hun invloed in het dal van de Nijl uit te breiden. Tegelijkertijd proberen zij de groei van concurrenten te dwarsbomen. De spelers bouwen met behulp van tegels het beroemde koninkrijk van Kemer op. Met verschillende tegels breiden ze de Nijl uit en vormen ze gebieden. De speler met de waardevolste gebieden aan het einde van het spel is de winnaar. Geschikt voor 2 -- 4 spelers vanaf 10 jaar. Adviesprijs ¤ 24,95. Horus is reeds verkrijgbaar.

'Wij zijn er trots op dat we in de eerste helft van dit jaar weer een leuke reeks spellen hebben geïntroduceerd en verheugen ons op de twee zomerreleases,' zegt Peter Christoph, Marketing en Salesmanager bij 999 Games. 'Wij streven ernaar om hoogwaardige kwaliteit af te leveren. Deze spellen voldoen aan onze eisen en zullen voor veel spanning en speelplezier zorgen.'

Reeds verkrijgbaar

Eerder dit jaar introduceerde 999 Games:

â-< Burgers' Zoo
Nieuw bordspel waarin iedere speler eigenaar is van een eigen dierentuin. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk dieren in de verschillende dierenverblijven te huisvesten. Hoe voller de dierenverblijven zijn hoe meer punten de speler krijgt. Geschikt voor 2 -- 5 spelers vanaf 8 jaar. Adviesprijs ¤ 29,95

â-< Minoes 'de kat in de zak'
In dit geniepige kaartspel wordt het gezegde 'een kat in de zak kopen' letterlijk in praktijk gebracht. Het is zaak om de geldvoorraad verstandig te beheren, zodat de zak aan het einde van het spel gevuld is met waardevolle kittens. Een blufspel dat om veel tactische beslissingen vraagt. Geschikt voor 3 -- 5 spelers vanaf 8 jaar. Adviesprijs ¤ 9,95.

â-< Bokken Schieten
Het doel van dit spel is om zoveel mogelijk bokken te verzamelen. Op jouw heuvel is echter maar genoeg voedsel voor een bepaald aantal bokken. Je kunt daarom de heuvel van jouw tegenstander volgooien met bokken die je zelf niet nodig hebt. Geschikt voor 3 -- 6 spelers vanaf 8 jaar. Adviesprijs ¤ 7,95.

â-< Halli Galli Junior
Het spel met de bel nu ook voor kleine kinderen. In Halli Galli Junior verzamel je kaarten door op de bel te slaan als de kaarten overeenkomen. Een makkelijk te leren spel voor kinderen, maar ook voor volwassenen! Geschikt voor 2 -- 4 spelers vanaf 4 jaar. Adviesprijs ¤ 12,95.

â-< De Kolonisten van Catan -- het Dobbelspel De jongste en meest handzame telg uit de Kolonisten van Catan familie: Kolonisten van Catan -- het Dobbelspel. In dit spannende dobbelspel bouwen de spelers Catan worp na worp op. Elke straat en elke nederzetting levert punten op. Een gelukkige hand en tactisch inzicht bepalen uiteindelijk wie de beste kolonist is. Een kwalitatief hoogwaardig spel dat je alleen, maar ook samen met vrienden kunt spelen. Geschikt voor 1-4 spelers (maar meer kan ook) vanaf 7 jaar. Adviesprijs ¤ 8,95.

â-< Carcassonne Reiseditie
Het Franse Carcassonne is de best behouden middeleeuwse vestingstad. De spelers zijn landheren en bereiden zich voor om met hun gevolg op de wegen, in de steden, in de kloosters en op het boerenland fortuin te maken. De ontginning van het land ligt in hun handen en de juiste en tijdige inzet van hun slaven als struikrovers, ridders, boeren of monniken zal de weg naar het succes plaveien. De speler met de meeste punten wint. Het is een listig, tactisch bordspel voor 2 -- 5 spelers vanaf 8 jaar. Adviesprijs ¤ 14,95.

Over 999 Games

Sinds 1990 is 999 Games in de Benelux actief als distributeur van spelproducten. In 1998 begaf het bedrijf zich op het uitgeverspad met een nieuwe generatie bordspellen, die zich van ouderwetse spellen onderscheiden door eerste klas kartonnage, fraai artwork en veelvuldig gebruik van hergebruikte materialen. De spellen kenmerken zich door interessante, vaak historische onderwerpen. Bekende titels van 999 Games zijn: De Kolonisten van Catan, Carcassonne, Regenwormen, Elfenland, Boonanza, Halli Galli en Machiavelli. Meer informatie over de producten van 999 Games is te vinden op www.999games.nl.

###

Voor meer informatie (