Socialistische Partij

Geen excuses voor VVD; zak autoradio's voor fractievoorzitter


04-06-2008 * SP-wethouder Peter Verschuren biedt de fractie van de VVD geen excuses aan. De wethouder zei bij de opening van het Werk- en Onderzoekscentrum van DSW dat de werkleerplicht voor jongeren rampzalig uit zal pakken. Op de vraag wat dat concreet gaat betekenen voor die tienermoeders, sprak Verschuren zijn vrees uit voor een vlucht in de prostitutie. De VVD eiste daarop excuses. Volgens de SP-jongeren van ROOD zijn de excuses nergens voor nodig. De VVD kan zich volgens ROOD beter druk maken over de gevolgen van de werkleerplicht dan uitspraken van de wethouder.

VVD-fractievoorzitter Betty de BoerHet kabinet wil de werkleerplicht per 1 januari invoeren. Jongeren zonder werk zullen hun uitkering zien teruggaan tot het 'giftdeel' van de studiebeurs, fors minder dan de bijstandsnorm. ROOD overhandigde VVD-fractievoorzitter Betty de Boer een zak autoradio's. ROOD protesteert zo tegen de werkleerplicht en de uitingen van De Boer daarover.

Het raadslid bagatelliseert volgens de SP-jongeren de gevolgen die de werkleerplicht zal hebben. "We willen duidelijk maken wat voor gevolgen deze maatregel kan hebben. Jongeren die niet kúnnen werken worden veroordeeld tot armoede, schulden maken of criminaliteit," meent ROOD-woordvoerder Leon Botter. "Mevrouw De Boer zou zich beter dáár druk over kunnen maken, dan over de woorden van een wethouder die de vinger op de zere plek legt."