Ingezonden persbericht


5.06. 2008

Persbericht:

9 juni ondertekening Zukunftserklärung Grünmetropole

Bestuurders uit de Groenmetropool-regio ondertekenen een gezamenlijke toekomststrategie

Op 9 juni wordt in het kader van het Groenmetropool-project (Interreg 3A) in het Altes Kurhaus te Aken een gezamenlijke toekomststrategie ondertekend. Dit document zal de basis zijn voor de verdere grensoverschrijdende samenwerking en het naar elkaar toegroeien van de grensregio's van België, Nederland en Duitsland. Voor de feestelijke ondertekening van deze gezamenlijke toekomststrategie nodigen wij u van harte uit op: Maandag 9 juni a.s., om 12.30 uur (ontvangst) in het Altes Kurhaus der Stadt Aachen, aan de Kurhausstraße 1 in Aken.

Programma:
12:30 Ontvangst
13:00 Welkom Meulenberg
13:10 Toespraak Peter Thomas, bestuurslid Parkstad Limburg 13:15 Toespraak Wethouder Driessen
13:20 Ondertekening gezamenlijke toekomststrategie en persfoto 13:30 Borrel en hapjes

Onder de aanwezigen zijn vertegenwoordigers van de verschillende regio's, zoals Peter Thomas, bestuurslid Parkstad Limburg, Harrie Driessen, vertegenwoordiger van de Westelijke mijnstreek, Carl Meulenberg, Landrat Kreis Aken en voorzitter van de Städteregion, Wolfgang Spelthahn, Landrat Kreis Düren, Stephan Push, Landrat Kreis Heinsberg.

Na de officiële opening van de Metropoolroute op 18 mei en de Groene Route op 8 juni, wordt nu de volgende stap gezet in de samenwerking van de drie genoemde regio's. Door de ondertekening van de gezamenlijke toekomststrategie op bestuurlijk niveau, wordt de trinationale samenwerking stevig verankerd. Samenwerking binnen bestaande thema's, zoals toerisme, maar zeker ook de ontwikkeling van nieuwe thema's zoals de herstructurering van het voormalig steenkolen- en bruinkolengebied, dat ligt tussen Düren en Beringen, moet deze regio versterken. Door de versterking van de Euregio Maas-Rijn, zal deze regio beter in staat zijn een rol van betekenis te spelen.